Påskekage med citron og marcipan er en smuk påskekage med frosting og fin pynt. Påskekagen serveres i påskedagene og er ganske nem at lave.
Opskrift på påskekage
Min påskekage er en skøn citronkage med marcipan og birkes. Citron synes jeg passer perfekt til påske og derfor er der både citron i dejen, siruppen og i frostingen. Efter bagning overhældes kagen med en smule hjemmelavet citronsirup. Dette giver ekstra smag af citron og gør kagen ekstra saftig og lækker.
Påskekage med citron og marcipan
Ingredienser
Påskekage
- 200 g marcipan, groftrevet
- 200 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 200 g blødt smør (ikke smeltet)
- 4 stk. æg
- 1,5 spsk. birkes
- 2 stk. citron, skallen heraf
- 120 g hvedemel
Citronsirup
- 4 spsk. citronsaft
- 2 spsk. sukker
Frosting og pynt
- 120 g neutral flødeost (ikke light)
- 100 g smør (alm. saltet)
- 200 g flormelis
- 1/2 stk. citron, skallen heraf
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 poser påskeæg
- 1 pose Kinder Choko Bons
- 1/2 stk. citron, skallen heraf
- friske hindbær og ribs
Sådan gør du
Påskekage
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom revet marcipan, sukker og vaniljesukker i en skål. Bland det godt sammen.
- Tilsæt blødt smør og pisk det med en håndmixer.
- Tilsæt ét æg ad gangen og pisk til dejen er luftig.
- Tilsæt nu birkes, citronskal og mel. Vend det forsigtigt rundt.
- Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i 20-25 minutter. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved hvis du prikker i den med et grillspyd.
Citronsirup
- Mens kagen bager, er det tid til at lave citronsirup. Kom citronsaft og sukker i en gryde. Lad det koge op i cirka 30 sekunder. Tag gryden af varmen.
- Når kagen er færdig skal den køle lidt af. Prik derefter huller i kagen med et grillspyd og fordel citronsirup over – brug gerne en pensel.
Frosting
- Når kagen er helt afkølet, skal den pyntes med frosting. Pisk alle ingredienserne i en skål med en håndmixer. Smag til med citronskal. Fordel frostingen på den afkølede kage.
Pynt
- Pynt citronkagen med påskeæg, revet citronskal og friske bær. Opbevar kagen i køleskabet, til den skal serveres.
Opskrift på citronkage
Denne citronkage er fyldt med smag og smager skønt af citron. Der er både citron i dejen, i siruppen og i frostingen – ja og faktisk også i pynten. Kagen er ganske nem at lave og kan også bages, dagen før den skal serveres. Hvis du bager den dagen før servering, skal den pakkes godt ind og opbevares i køleskabet. Vent med at pynte citronkagen til et par timer inden servering. Så hvis du vil servere kagen til årets påskefrokost, kan du sagtens pynte kagen et par timer inden servering. Sørg blot for at opbevare den på køl.
Pynt til påskekage
Påskekagen kan du pynte med forskellige fine påskeæg af chokolade, friske bær og citronskal. Du kan dog også pynte med forskellige slags slik eller lade kagen være helt simpel og kun pynte med frosting, birkes og citron. Prøv også at bage min hjemmelavede citronmåne med hvid chokolade og marcipan – den vil også være et hit til påsken.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
34 Kommentarer
Ser lækker ud :-) Skal der ikke bagepulver i?
Hej, nej det skal der ikke :-)
Bruger du den “rigtige” smør eller smørbar?
Hej, jeg bruger altid den rigtige smør (og ikke smørbar) :-)
Super lækker kage. Rigtig nem opskrift at følge. Men jeg har et men, og det er at du skriver ikke hvornår vaniljesukker en skal i.
Tak, det skriver jeg lige ind i opskriften :-)
Hej Stinna,
Hvor er den fin! Mon jeg kan lave den som muffins i stedet for i en springform?
Hej, mange tak :-) Jeg har desværre ikke forsøgt at bage den som muffins.
Den skal jeg bage! Men hvis man bager den dagen før – skal siruppen så på samme dag som den bages, eller er det bedst at vente med både sirup og frosting til dagen efter? Og hvis frostingen først kommer på dagen efter – har kagen så stadig bedst af at blive opbevaret på køl?
På forhånd tak for svar :-D
Hej, dejligt at høre :-) Jeg ville komme sirup på samme dag – men vente med frosting. Jeg ville opbevare den på køl :-)
Tak for svar!
Jeg bagte den – på dagen dog. Den er virkelig lækker!
Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)
Hvor stor en springform har du brugt?
Hej, 22-24 cm :-)
Det er virkelig en lækker og nem kage at bage – helt sikkert ikke sidste gang vi har bagt den her hjemme :)
Hvor dejligt at høre, tak for det :-)
Hver gang vi har bagt den her, har folk spurgt efter opskriften. Den er vanvittig god, til alle årstider. Så kan pynten jo bare skiftes ud.
Sikke en skøn besked – tak! :)
Hej!
Kan man fryse den ned? :)
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Men mon ikke? :-)
Super lækker påske kage, som faldt i god jord hos gæsterne der alle har fået opskriften
Hvor er dt dejligt at høre, mange tak! :-)
Ser meget lækker ud. Er de blå birkes et must?
Jeg synes de giver en skøn smag :-)
Kan man også sagtens lave frostingen dagen før og opbevare den i køleskab?
Det tror jeg godt, men det har jeg ikke forsøgt mig med :-)
Er det kun skallen af citronerne der skal i kagen og ikke citron saften?
Ja det er det :-)
Kan den bages dagen før ?
Ja det kan den :-) men jeg ville vente med at pynte den til inden servering.
SKAL der marcipan i kagen? Jeg kan ikke lide marcipan, så kan jeg droppe det helt eller skal det erstattes med noget? ;)
Hej. Lige i denne skal der marcipan i efter min mening :-) jeg har desværre ikke forsøgt at lave den uden.
Skal der ikke bagepulver i?
Nej det skal der ikke :-)