Påskekage med citron og marcipan

af Stinna

Påskekage med citron og marcipan er en smuk påskekage med frosting og fin pynt. Påskekagen serveres i påskedagene og er ganske nem at lave.

Påskekage

Opskrift på påskekage

Min påskekage er en skøn citronkage med marcipan og birkes. Citron synes jeg passer perfekt til påske og derfor er der både citron i dejen, siruppen og i frostingen. Efter bagning overhældes kagen med en smule hjemmelavet citronsirup. Dette giver ekstra smag af citron og gør kagen ekstra saftig og lækker.

Påskekage med citron og marcipan

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Påske, Vegetarisk
Antal: 10 stykker
Forfatter: Stinna
4.83 fra 23 stemmer

Ingredienser

Påskekage

  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g blødt smør (ikke smeltet)
  • 4 stk. æg
  • 1,5 spsk. birkes
  • 2 stk. citron, skallen heraf
  • 120 g hvedemel

Citronsirup

  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. sukker

Frosting og pynt

  • 120 g neutral flødeost (ikke light)
  • 100 g smør (alm. saltet)
  • 200 g flormelis
  • 1/2 stk. citron, skallen heraf
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 poser påskeæg
  • 1 pose Kinder Choko Bons
  • 1/2 stk. citron, skallen heraf
  • friske hindbær og ribs

Sådan gør du

Påskekage

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom revet marcipan, sukker og vaniljesukker i en skål. Bland det godt sammen.
  • Tilsæt blødt smør og pisk det med en håndmixer.
  • Tilsæt ét æg ad gangen og pisk til dejen er luftig.
  • Tilsæt nu birkes, citronskal og mel. Vend det forsigtigt rundt.
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i 20-25 minutter. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved hvis du prikker i den med et grillspyd.

Citronsirup

  • Mens kagen bager, er det tid til at lave citronsirup. Kom citronsaft og sukker i en gryde. Lad det koge op i cirka 30 sekunder. Tag gryden af varmen.
  • Når kagen er færdig skal den køle lidt af. Prik derefter huller i kagen med et grillspyd og fordel citronsirup over – brug gerne en pensel.

Frosting

  • Når kagen er helt afkølet, skal den pyntes med frosting. Pisk alle ingredienserne i en skål med en håndmixer. Smag til med citronskal. Fordel frostingen på den afkølede kage.

Pynt

  • Pynt citronkagen med påskeæg, revet citronskal og friske bær. Opbevar kagen i køleskabet, til den skal serveres.

Opskrift på citronkage

Denne citronkage er fyldt med smag og smager skønt af citron. Der er både citron i dejen, i siruppen og i frostingen – ja og faktisk også i pynten. Kagen er ganske nem at lave og kan også bages, dagen før den skal serveres. Hvis du bager den dagen før servering, skal den pakkes godt ind og opbevares i køleskabet. Vent med at pynte citronkagen til et par timer inden servering. Så hvis du vil servere kagen til årets påskefrokost, kan du sagtens pynte kagen et par timer inden servering. Sørg blot for at opbevare den på køl.

Pynt til påskekage

Påskekagen kan du pynte med forskellige fine påskeæg af chokolade, friske bær og citronskal. Du kan dog også pynte med forskellige slags slik eller lade kagen være helt simpel og kun pynte med frosting, birkes og citron. Prøv også at bage min hjemmelavede citronmåne med hvid chokolade og marcipan – den vil også være et hit til påsken.

Citronkage
Påskekage med citron og marcipan
Påskekage med citron og marcipan

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

34 Kommentarer

Line 1. april 2022 - 09:11

Ser lækker ud :-) Skal der ikke bagepulver i?

Reply
Stinna 3. april 2022 - 10:08

Hej, nej det skal der ikke :-)

Reply
Helle 26. marts 2024 - 20:26

Bruger du den “rigtige” smør eller smørbar?

Reply
Stinna 29. marts 2024 - 12:30

Hej, jeg bruger altid den rigtige smør (og ikke smørbar) :-)

Reply
Kristine Simonsen 3. april 2022 - 11:54

4 stars
Super lækker kage. Rigtig nem opskrift at følge. Men jeg har et men, og det er at du skriver ikke hvornår vaniljesukker en skal i.

Reply
Stinna 4. april 2022 - 09:09

Tak, det skriver jeg lige ind i opskriften :-)

Reply
Ea 8. april 2022 - 11:49

Hej Stinna,
Hvor er den fin! Mon jeg kan lave den som muffins i stedet for i en springform?

Reply
Stinna 10. april 2022 - 17:59

Hej, mange tak :-) Jeg har desværre ikke forsøgt at bage den som muffins.

Reply
Kristina 9. april 2022 - 15:42

Den skal jeg bage! Men hvis man bager den dagen før – skal siruppen så på samme dag som den bages, eller er det bedst at vente med både sirup og frosting til dagen efter? Og hvis frostingen først kommer på dagen efter – har kagen så stadig bedst af at blive opbevaret på køl?

På forhånd tak for svar :-D

Reply
Stinna 10. april 2022 - 17:59

Hej, dejligt at høre :-) Jeg ville komme sirup på samme dag – men vente med frosting. Jeg ville opbevare den på køl :-)

Reply
Kristina 11. april 2022 - 10:53

5 stars
Tak for svar!
Jeg bagte den – på dagen dog. Den er virkelig lækker!

Reply
Stinna 11. april 2022 - 16:28

Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)

Reply
Mette 12. april 2022 - 20:36

Hvor stor en springform har du brugt?

Reply
Stinna 14. april 2022 - 08:22

Hej, 22-24 cm :-)

Cecilie 21. april 2022 - 08:20

5 stars
Det er virkelig en lækker og nem kage at bage – helt sikkert ikke sidste gang vi har bagt den her hjemme :)

Reply
Stinna 22. april 2022 - 06:54

Hvor dejligt at høre, tak for det :-)

Reply
Anne-Louise 3. september 2022 - 10:58

5 stars
Hver gang vi har bagt den her, har folk spurgt efter opskriften. Den er vanvittig god, til alle årstider. Så kan pynten jo bare skiftes ud.

Reply
Stinna 3. september 2022 - 14:25

Sikke en skøn besked – tak! :)

Reply
Camilla 6. september 2023 - 12:58

5 stars
Hej!
Kan man fryse den ned? :)

Reply
Stinna 7. september 2023 - 08:28

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Men mon ikke? :-)

Reply
Anne 8. marts 2024 - 11:32

5 stars
Super lækker påske kage, som faldt i god jord hos gæsterne der alle har fået opskriften

Reply
Stinna 8. marts 2024 - 15:06

Hvor er dt dejligt at høre, mange tak! :-)

Reply
Tina Høst 23. marts 2024 - 16:11

Ser meget lækker ud. Er de blå birkes et must?

Reply
Stinna 25. marts 2024 - 15:04

Jeg synes de giver en skøn smag :-)

Reply
Anette 27. marts 2024 - 10:57

Kan man også sagtens lave frostingen dagen før og opbevare den i køleskab?

Reply
Stinna 29. marts 2024 - 12:30

Det tror jeg godt, men det har jeg ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Lisa Pasbjerg 28. marts 2024 - 00:27

Er det kun skallen af citronerne der skal i kagen og ikke citron saften?

Reply
Stinna 29. marts 2024 - 12:30

Ja det er det :-)

Reply
Gitte Søndergaard 29. marts 2024 - 09:00

Kan den bages dagen før ?

Reply
Stinna 29. marts 2024 - 12:29

Ja det kan den :-) men jeg ville vente med at pynte den til inden servering.

Reply
Nikoline 30. marts 2024 - 09:57

SKAL der marcipan i kagen? Jeg kan ikke lide marcipan, så kan jeg droppe det helt eller skal det erstattes med noget? ;)

Reply
Stinna 30. marts 2024 - 15:29

Hej. Lige i denne skal der marcipan i efter min mening :-) jeg har desværre ikke forsøgt at lave den uden.

Reply
Line 31. marts 2024 - 10:39

Skal der ikke bagepulver i?

Reply
Stinna 31. marts 2024 - 11:06

Nej det skal der ikke :-)

Reply
4.83 from 23 votes (17 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.