Kammerjunkere

af Stinna

Kammerjunkere med den skønneste smag af vanilje. Disse kammerjunkere er det perfekte tilbehør til koldskål. De er ganske nemme at lave og smager meget bedre end de købte.

Opskrift på kammerjunkere

Har du endnu ikke prøvet at bage dine kammerjunkere selv? Så er det måske på tide! De er meget nemmere at lave, end man lige skulle tro. Samtidigt smager de meget bedre end de købte. Herhjemme vil vi i hvert fald lave vores egne kammerjunkere fremover. I min opskrift er kammerjunkerne trykket en anelse flade inden de bages, så de bliver til små flade småkager ala kammerjunkere. De skæres ikke over, som mange af de købte kammerjunkere gør. Men de smager som de skal og kan sagtens knuses.

Kammerjunkere

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Køl12 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 40 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 75 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 170 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 drys kardemomme
  • 1 stk. æg
  • 75 g smeltet smør, afkølet

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.
  • I en skål blandes sukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver og kardekomme.
  • Tilsæt æg og rør det sammen.
  • Tilsæt til sidst smør og ælt det hurtigt sammen til en sammenhængende dej.
  • Sæt dejen på køl i 15 minutter.
  • Tril derefter til kugler (cirka 40-50 stk.) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tryk dem en anelse flade med fingrene.
  • Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter. Lad dem derefter køle af på en rist.

Nemme kammerjunkere

Disse kammerjunkere er helt klassiske med vanilje i. Alle ingredienserne røres blot sammen med hænderne eller en ske – så du behøver ingen røremaskine for at lave denne nemme opskrift. Du kan også prøve at lave mine kammerjunkere med marcipan, hvis du vil prøve en anden udgave.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.