Grove pizzasnegle til madpakken

af Stinna

Grove pizzasnegle

Grove pizzasnegle til madpakken. Som studerende har jeg madpakke med hver dag og jeg forsøger ofte at gøre madpakken lidt ekstra god, især ved at have enten en lille muffin eller fx pizzasnegle med. Jeg ved ikke hvad det er, men jeg kan ikke lave flotte pizzasnegle – men jeg lover jer, at de smager meget bedre end de ser ud. De er snaskede, smager skønt og så indeholder de groft mel.

Jeg fryser portionen ned og tager et par stykker med på madpakke, så de er frosne når jeg tager dem med. På den måde er de tøet op omkring middagstid og de forbliver friske (jeg hader virkelig tørt bagværk!).

Tip: Hvis du også elsker pizzasnegle, så kan jeg også anbefale mine grove pizzasnurer – de er også geniale i madpakken.

Grove pizzasnegle

Se lige bort fra det knap så pæne ydre – de smager altså godt!

Grove pizzasnegle til madpakken (20-22 stk.):

Dej:

  • 20g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 1 tsk. rørsukker
  • 200g rugmel
  • 250g hvedemel
  • 1 lille spsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie

Fyld:

  • 1 glas god tomatsauce (eller lav din egen)
  • 1 pose revet ost

Pensles med sammenpisket æg.

Fremgangsmåde:

  1. Dejen æltes helst i røremaskine, men kan også røres i hånden.
  2. Kom gær i en skål og tilsæt vand. Rør rundt til gær er opløst.
  3. Tilsæt sukker, rugmel, hvedemel, salt og olie.
  4. Rør det langsomt i 1 minut. Skru derefter hastigheden helt op og rør dejen til den slipper kanterne – det tog 10 minutter ca. på min røremaskine. Tilsæt lidt ekstra mel, hvis den virker for klistret.
  5. Lad dejen hæve en times tid et lunt sted med et viskestykke over.
  6. Når dejen er hævet er det tid til at rulle den ud.
  7. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  8. Kom godt med mel på køkkenbordet.
  9. Kom dejen ud på bordet og rul dejen ud, så den bliver som en rektangel.
  10. Smør tomatsauce på hele dejen og fordel revet ost ud over.
  11. Dejen rulles sammen til én lang pølse.
  12. Skær dejen i stykker/skiver, så du får ca. 20 stykker.
  13. Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  14. Sneglene pensles med æg.
  15. Kom bagepladen i ovnen og bag pizzasneglene, til de er gyldne (mine fik omkring 20 minutter).
  16. Lad pizzasneglene køle af og frys herefter nogle af dem ned, så de er lækre til madpakken (og derved ikke bliver tørre).

Grove pizzasnegle Grove pizzasnegle Grove pizzasnegle

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Kaya 9. oktober 2018 - 10:23

Pjat, dine pizzasnegle er gudesmukke! ;)

Reply
Stinna 14. oktober 2018 - 07:39

Ha ha :-) Men de er gode!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.