Grove pizzahorn

af Stinna
Grove pizzahorn

Grove pizzahorn med fyld af pizzasauce og ost. Forleden lavede jeg disse lækre grove pizzahorn. Jeg manglede noget at have med på madpakken og derfor lavede jeg disse lækre horn. De blev virkelig luftige og fyldt med smag, så nu vil jeg også gerne dele opskriften med jer.

Grove pizzahorn – en anden slags pizzasnegle

Som vegetar er det virkelig mange år siden, at jeg har spist et pølsehorn. Men jeg synes der er noget lækkert over et brød bagt som horn. Nu fandt jeg så endelig ud af, hvordan jeg kunne spise de lækre horn og det blev så som pizzahorn. De minder i smag om pizzasnegle, men disse er mere svampede og holder lidt bedre på fyldet synes jeg.

Nu til opskriften på de grove pizzahorn. Opskriften ser måske lang ud, men den er slet ikke besværlig. De skal bare hæve to gange og så skal de trilles til horn. Så ligesom når man laver pizzasnegle, så er der lidt lidt arbejde inden man kan smovse dem. Jeg har valgt at fryse næsten alle mine ned. Så tager jeg bare et frossent horn med på madpakke. På den måde kan det tø op i tasken inden frokost – ellers så smager de også skønt igen efter en tur i ovnen.

Opskriften herunder rækker til 16 stk. (ca.). Som I nok kan se, så er de virkelig ikke ens i størrelsen. Så måske du får flere eller færre, alt efter hvor store du laver dem. Jeg håber at I kan lide opskriften, herhjemme var min kæreste vild med dem og meget overrasket over, hvor luftige de er.

Grove pizzahorn

Forb. tid25 minutter
Tilb. tid15 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 16 stk
Forfatter: Stinna
4 fra 1 stemme

Ingredienser

Dejen

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • 150 g hvedemel
  • 200 g fint speltmel
  • 100 g rugmel

Pizzasauce

  • 3 dl hakkede tomater fra dåse
  • 2 tsk. oregano tørret
  • 1 spsk. eddike
  • 1 spsk. olivenolie

Fyld

  • 1 pose revet ost

Pensles med

  • 1 æg
  • tørret oregano

Sådan gør du

  • Først laves dejen.
  • Kom lunkent vand i en skål og tilsæt gær. Rør rundt, til gær er opløst i vandet. 
  • Tilsæt nu salt, æg, olivenolie og sukker. 
  • Tilsæt mel lidt efter lidt. Jeg brugte min røremaskine til at ælte dejen. Dejen skal ikke være helt tør, men efter omrøring skal den være fast og lidt klistret. Æltes på maskine i ca. 5 minutter ved højeste hastighed – til dejen slipper skålen.
  • Kom en opklippet frysepose over dejen og sæt den til at hæve et lunt sted i en time. 
  • Imens laves saucen. Kom indhold fra dåsen med tomater og de øvrige ingredienser i en gryde. Lad det koge, til det er kogt ind til en tykkere sauce. 
  • Når dejen er hævet er det tid til at forme pizzahornene. Kom lidt mel på køkkenbordet.
  • Vend dejen ud på køkkenbordet. Del dejen i to. Rul hver af de to stykker dej ud til cirkler. 
  • Fordel pizzasauce på hele fladen og drys med revet ost.
  • Skær nu dejen i 8 stykker, som når man skærer en pizza. 
  • Hvert stykke rulles fra den brede ende og mod den smalle ende. Kom de rullede horn på en bageplade med bagepapir. Sørg for at placere de smalle ende nedad, så hornene ikke går op. Gør dette med alle stykkerne. 
  • Tænd ovnen med 200 grader (ikke varmluft).
  •  Lad hornene hæve 30 minutter. 
  • Pisk ægget til penslingen sammen. Pensl alle hornene med æg. Lad det tørre lidt og gør det igen – det gør, at de bliver ekstra blanke. Drys med oregano.
  • Hornene bages midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. 

Er du også vild med pizza? Så prøv også disse opskrifter:

Grove pizzahorn
Grove pizzahorn
Grove pizzahorn
Grove pizzahorn
Grove pizzahorn

Følg også gerne med på min profil på instagram, hvor jeg hver dag deler madbilleder.

3 Kommentarer

Tina 5. november 2018 - 09:46

4 stars
Skøn opskrift, får jeg lyst til at bage i dag:-)
Skal også bage scones.
Rigtig god dag til dig:-)

Reply
Jimmi 20. marts 2019 - 08:56

De skal bages i dag ;-)

Reply
Stinna 21. marts 2019 - 18:04

Jeg håber at de blev gode! :-)

Reply
4 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.