Grov tærtedej med fuldkornshvedemel

af Stinna

Grov tærtedej med fuldkornshvedemel

Grov tærtedej bagt med fuldkornshvedemel. Sprød, god og grov tærtebund. Denne tærtebund lavede jeg i sidste uge, hvor jeg til aftensmad lavede en skøn timian-tomat tærte.

Grov tærtedej

Normalt laver jeg en bund med mange kerner, men for at prøve noget andet, forsøgte jeg mig med en grov tærtebund med fuldkornsmel. Tærtebunden blev virkelig sprød og jeg tror, at dette er min nye favoritbund. Top den med en æggemasse og grøntsager, eller måske fyld som i denne tærte med rosmarin og rødløg.

Sund tærtedej med skyr

Tærtebunden her er som sagt lavet med fuldkornsmel. Dette gør tærtebunden til en sundere variant af den almindelige lyse tærtebund. Derudover er en del af olien byttet ud med skyr/creme fraiche. Nu er jeg jo normalt ikke ked af at bruge olie, men lige her kan man sagtens spare på olien og så tilsætte den andre steder – fx til en god salat. 

Hvis du ønsker idéer til tærtefyld, så er denne tærte med karamelliserede rødløg, mozzarella og rosmarin måske noget for dig?

Få opskriften på grov tærtedej lige her:

Opskriften herunder rækker til én tærtebund. 

Grov tærtedej
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 bund
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 dl groft mel jeg brugte grov fuldkornshvedemel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche / skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/4-1/2 tsk. salt
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienserne i en skål. Bland det hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.

  2. Smør en form med olie. Jeg brugte en springform, men et tærtefad er fint. Alternativt kan du komme bagepapir i.

  3. Pres dejen ud med fingrene.

  4. Prik dejen med en gaffel som vist på billedet.

  5. Bages i en forvarmet ovn (200 grader) i 10 minutter.

  6. Kom fyld i og bag færdigt.

  7. Velbekomme.


Grov tærtedej med fuldkornshvedemel

Grov tærtedej med fuldkornshvedemelGrov tærtedej med fuldkornshvedemel

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
9 Kommentarer

9 Kommentarer

Laura 1. marts 2017 - 13:04

Hvor stor er springformen du bruger? :)

Reply
Stinna 1. marts 2017 - 14:54

Den er 22cm mener jeg :-)

Reply
Else Marie Sørensen 1. juli 2019 - 19:55

Har lige lavet tærten med Broccoli og løg timian og grov dej mums den var god.og det var min første tærte

Reply
Stinna 1. juli 2019 - 20:03

Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply
Mette 5. marts 2017 - 20:02

Ih, hvor smager den skønt – har lige lavet den. ENDELIG en grov opskrift, hvor det er lykkes mig at få dejen, som jeg ønskede. Det smager også meget bedre og mere bestandig uden alt det smør og hvedemel, man normalt finder i tærtedejsopskrifter :)

Reply
Stinna 9. marts 2017 - 19:21

Tak for din kommentar og skønt at du kunne bruge opskriften :-) Jeg er også selv fan!

Reply
Tærtedej med havregryn - Stinna 25. september 2017 - 11:28

[…] bund der mætter mig lidt mere. Derfor er jeg ret vild med at lave grovere typer af tærtedej, fx denne. Men i dag har jeg lavet en tærte med en bund af havregryn og en smule mel. Det giver en grov og […]

Reply
Marie 24. juni 2019 - 18:11

Selvom dette er en ældre opskrift, så er jeg simpelthen nødt til at kommentere på den – det er den absolut bedste og nemmeste tærtedejsopskrift, jeg har prøvet! :-)

Reply
Stinna 25. juni 2019 - 10:23

Sikke en dejlig besked – tusind tusind tak! Så dejligt at høre :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.