Grov tærtedej bagt med fuldkornshvedemel. Sprød, god og grov tærtebund. Denne tærtebund lavede jeg i sidste uge, hvor jeg til aftensmad lavede en skøn timian-tomat tærte.
Grov tærtedej
Normalt laver jeg en bund med mange kerner, men for at prøve noget andet, forsøgte jeg mig med en grov tærtebund med fuldkornsmel. Tærtebunden blev virkelig sprød og jeg tror, at dette er min nye favoritbund. Top den med en æggemasse og grøntsager, eller måske fyld som i denne tærte med rosmarin og rødløg.
Sund tærtedej med skyr
Tærtebunden her er som sagt lavet med fuldkornsmel. Dette gør tærtebunden til en sundere variant af den almindelige lyse tærtebund. Derudover er en del af olien byttet ud med skyr/creme fraiche. Nu er jeg jo normalt ikke ked af at bruge olie, men lige her kan man sagtens spare på olien og så tilsætte den andre steder – fx til en god salat.
Hvis du ønsker idéer til tærtefyld, så er denne tærte med karamelliserede rødløg, mozzarella og rosmarin måske noget for dig?
Få opskriften på grov tærtedej lige her:
Opskriften herunder rækker til én tærtebund.
Grov tærtedej
Ingredienser
- 1 dl groft mel jeg brugte grov fuldkornshvedemel
- 2 dl hvedemel
- 1 dl creme fraiche / skyr
- 1/2 dl olivenolie
- 1/4-1/2 tsk. salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en skål. Bland det hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
- Smør en form med olie. Jeg brugte en springform, men et tærtefad er fint. Alternativt kan du komme bagepapir i.
- Pres dejen ud med fingrene.
- Prik dejen med en gaffel som vist på billedet.
- Bages i en forvarmet ovn (200 grader) i 10 minutter.
- Kom fyld i og bag færdigt.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
8 Kommentarer
Hvor stor er springformen du bruger? :)
Den er 22cm mener jeg :-)
Har lige lavet tærten med Broccoli og løg timian og grov dej mums den var god.og det var min første tærte
Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak :-)
Ih, hvor smager den skønt – har lige lavet den. ENDELIG en grov opskrift, hvor det er lykkes mig at få dejen, som jeg ønskede. Det smager også meget bedre og mere bestandig uden alt det smør og hvedemel, man normalt finder i tærtedejsopskrifter :)
Tak for din kommentar og skønt at du kunne bruge opskriften :-) Jeg er også selv fan!
Selvom dette er en ældre opskrift, så er jeg simpelthen nødt til at kommentere på den – det er den absolut bedste og nemmeste tærtedejsopskrift, jeg har prøvet! :-)
Sikke en dejlig besked – tusind tusind tak! Så dejligt at høre :-)