Brownie med appelsin-chokolade ganache

af Stinna

Skøn snasket brownie med appelsin-chokoladeganache.  Da min  kæreste for et par uger siden havde fødselsdag, så lavede jeg denne brownie. Han er helt vild med smagen af appelsin sammen med chokolade (og det er jeg også – eller, er vild med alt chokolade), så derfor lavede jeg en ny variant af min brownie til ham.

Jeg ved at der har været lidt stille herinde på det seneste. Jeg har netop færdiggjort andet semester på min uddannelse og det har været en ret hård eksamensperiode. Nu er jeg på den anden side og har en dejlig lang sommerferie, jeg kan trække vejret normalt igen og jeg skal også igang med at lave mad igen. Jeg glæder mig til at dele opskrifter med jer – den her ‘pause’ fra bloggen har gjort, at jeg har endnu mere lyst til at udvikle nye opskrifter – især fordi jeg har levet af købemad, sodavand og en masse kaffe den sidste uges tid, mens jeg har siddet på universitetet med min bedste læsemakker.

Opskriften på denne brownie er som sagt en ny variant af min skønne brownie. Den er lavet med den lækreste ganache. Kagen kan spises lige når ganachen kommer på, eller den kan laves og sættes på køl – så stivner ganachen blot. Den kan også sagtens laves dagen i forvejen, det bliver den bestemt ikke dårligere af.

nu til opskriften på den sundere brownie med appelsin-chokolade ganache:

Ingredienser:
  • 100g mørk chokolade
  • 100g kokosolie
  • 100g mandler
  • 3 æg
  • 100g kokossukker (eller en anden type sødt)
  • 100g dadler, uden sten (dem fra papæske)
  • 1/2 tsk. salt (muligvis lidt mere)
  • 1 dl kaffe, gerne stærk
  • 3 spsk. kakao
  • saft af 1 appelsin

appelsin-chokolade ganache:

  • 60g mørk chokolade
  • skal af 1 økologisk appelsin (eller mere, smag til)
  • 6-7 spsk. fløde/soyafløde (eller kokosmælk)
Fremgangsmåde:
  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Kom mørk chokolade og kokosolie i en skål over vandbad og lad det smelte sammen.
  3. I en minihakker eller blender males mandler til mandelmel, gerne så fint som muligt. Kom det i en skål.
  4. Tilsæt æg og kokossukker.
  5. Mos dadlerne med en gaffel og tilsæt i skålen.
  6. Tilsæt salt, kaffe, kakao og den smeltede chokoladeblanding.
  7. Bland det hele godt rundt. Smag på dejen om den mangler salt eller sødt.
  8. Tilsæt appelsinsaft og rør rundt.
  9. Beklæd en 15 x 20 cm form med bagepapir.
  10. Kom dejen deri og glat overfladen med en kniv.
  11. Bages i ca. 20-30 minutter – den skal være gylden – prik evt. i den med en gaffel.
  12. Når kagen er færdig, skal den køle af ( et tip er at komme den i fryseren i 10 minutter).
  13. Imens laves chokolade ganachen over vandbad. Rør den smeltede chokolade godt sammen med fløden, til det har fået en cremet konsistens. Tilsæt fintrevet appelsinskal. Smag til om der skal mere appelsinskal i.
  14. Smøres ovenpå den kolde kage.
  15. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
3 Kommentarer

3 Kommentarer

kathrine 29. juni 2018 - 15:47

Hold da op nogle lækre kager, kan næsten dufte dem igennem skærmen! Måms :)

http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Reply
Stinna 2. juli 2018 - 08:46

Mange tak :)

Reply
Madplan uge 27 - med tyrkisk bulgursalat, røde linser i rød karry og friske forårsruller - Stinna 1. juli 2018 - 15:24

[…] SØDE SNACK: Til min kærestes fødselsdag lavede jeg denne skønne brownie med appelsin-chokolade ganache. Den blev virkelig […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.