Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter
Lækkert brød med peanutbutter, chokolade og sødet med banan. Smager skønt lunt med smør på.
I dag har jeg haft en veninde på besøg til eftermiddagskaffe. Da mit køleskab var lidt små tomt efter min tur til Kina, skyndte jeg mig i dag ned og handle ind til lidt lækker til kaffe. Valget blev at bage et peanutbutter-chokolade bananbrød, da jeg har en stor bøtte peanutbutter jeg snart skal have spist.
Brødet minder om dette Groft bananbrød – men denne gang har jeg så valgt at tilsætte peanutbutter, som virkelig smager skønt sammen med de andre ingredienser. Brødet er lavet af groft mel, men er ikke glutenfrit. Jeg spiser ikke længere glutenfrit, men sørger for at spise fuldkorn, når jeg spiser brød.
Jeg skyndte mig at tage et par billeder af brødet, inden vi spiste det lunt med smør på – og selvfølgelig en god kop kaffe. På instagram var der mange af jer der har spurgt om opskriften, så den får I selvfølgelig lige her.
Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter
Ingredienser
- 4 dl mel 3 dl grahamsmel, 1 dl fuldkornshvede
- 100 g mørk chokolade 70-85%, grofthakket
- 3 stk. små bananer 200g
- 10 stk. dadler de bløde fra æske, husk at fjerne sten
- 1 dl peanutbutter
- 1 tsk. bagepulver
- 2 stk. æg
- 2 tsk kanel
- 2 dl mandelmælk eller anden type mælk
- lidt salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175g (ikke varmluft)
- Blend bananer, dadler og peanutbutter sammen og kom dette i en skål.
- Kom æg, mælk, kanel og bagepulver i skålen og rør rundt.
- Tilsæt hakket mørk chokolade.
- Tilsæt mel og rør det godt rundt.
- Dejen kommes i en form beklædt med bagepapir.
- Bages i ca. 40 minutter - hold øje med den, der er forskel på ovne!
- Lad brødet køle af inden det skæres - eller er det svært at skære.
- Spises med smør på.
14 Kommentarer
Hej Stinna
Hvis nu kagen skal være glutenfri hvad slags mel ville du så bruge.
Hilsen Linda
Hej Linda,
jeg ved desværre ikke hvilken type mel der vil være god heri. Måske en af de lyse blandinger fra Finax?
Hej Stinna. Har du ikk glemt at skrive hvornår mælken skulle i? Synes dejen var lidt mærkelig af en kagedej, og det var først, da jeg havde bagt den, at jeg opdagede at der skulle ha været mælk i. Super ærgerligt!
Hilsen Louise.
Hej Louise, jo det har jeg. Det skal bare røres i dejen. Dejen er også mere som en klistret brød dej :-)
Det ser så lækkert ud! Ville det være muligt at lave brødet uden dadler? Og skal/kan jeg i så fald bruge noget andet i stedet?
Det gar jeg ikke forsøgt mig med – men måske lidt mere banan og lidt honning/ agave sirup?
Jeg er SÅ vild med det her brød! Det er det absolut bedste bananbrød jeg har smagt :)
Ej hvor skønt – dejligt at du kan lide opskriften :)
Hej Stinna
Først og fremmest – tak for gode opskrifter :)
Tror du ikke man kan lave dem som muffins? Og hvis Ja hvor mange grader og hvor lang tid tror du de skal have?
K.H. Mie
Hej, mange tak skal du have :-)
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med – men måske de kan laves ala disse: https://stinna.dk/bagvaerk/malous-bananmuffins-boernevenlige-muffins.html
Det er min go-to opskrift, når jeg skal lave bananbrød. Smager SÅ godt!
Dejligt, tusind tak :-)
Skal helt sikkert prøve at lave denne! Men er det alle 3 slags mel, der skal i, eller skal man vælge en af de 3?
Dejligt at høre :-) Det er 4 dl mel i alt, hvor jeg bruger 3 dl grahamsmel og 1 dl fuldkornshvede.