Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

af Stinna

Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Lækkert brød med peanutbutter, chokolade og sødet med banan. Smager skønt lunt med smør på.

I dag har jeg haft en veninde på besøg til eftermiddagskaffe. Da mit køleskab var lidt små tomt efter min tur til Kina, skyndte jeg mig i dag ned og handle ind til lidt lækker til kaffe. Valget blev at bage et peanutbutter-chokolade bananbrød, da jeg har en stor bøtte peanutbutter jeg snart skal have spist.

Brødet minder om dette Groft bananbrød – men denne gang har jeg så valgt at tilsætte peanutbutter, som virkelig smager skønt sammen med de andre ingredienser. Brødet er lavet af groft mel, men er ikke glutenfrit. Jeg spiser ikke længere glutenfrit, men sørger for at spise fuldkorn, når jeg spiser brød.

Jeg skyndte mig at tage et par billeder af brødet, inden vi spiste det lunt med smør på – og selvfølgelig en god kop kaffe. På instagram var der mange af jer der har spurgt om opskriften, så den får I selvfølgelig lige her.

Peanutbutter-chokolade bananbrød

★ Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter ( 1 BRØD)  

4 dl mel (3 dl grahamsmel, 1 dl fuldkornshvede)

100g mørk chokolade (70-85%), grofthakket

3 små bananer (200g)

10 dadler (de bløde fra æske, husk at fjerne sten)

1 dl peanutbutter

1 tsk bagepulver

2 æg

2 tsk kanel

2 dl mandelmælk ( eller anden type mælk)

lidt salt

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175g (ikke varmluft)
  2. Blend bananer, dadler og peanutbutter sammen og kom dette i en skål.
  3. Kom æg, mælk, kanel og bagepulver i skålen og rør rundt.
  4. Tilsæt hakket mørk chokolade.
  5. Tilsæt mel og rør det godt rundt.
  6. Dejen kommes i en form beklædt med bagepapir.
  7. Bages i ca. 40 minutter – hold øje med den, der er forskel på ovne!
  8. Lad brødet køle af inden det skæres – eller er det svært at skære.
  9. Spises med smør på.

Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter
Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Linda Ringgaard 22. juli 2016 - 16:32

Hej Stinna

Hvis nu kagen skal være glutenfri hvad slags mel ville du så bruge.

Hilsen Linda

Reply
Stinna 22. juli 2016 - 22:29

Hej Linda,
jeg ved desværre ikke hvilken type mel der vil være god heri. Måske en af de lyse blandinger fra Finax?

Reply
Louise 2. august 2016 - 20:42

Hej Stinna. Har du ikk glemt at skrive hvornår mælken skulle i? Synes dejen var lidt mærkelig af en kagedej, og det var først, da jeg havde bagt den, at jeg opdagede at der skulle ha været mælk i. Super ærgerligt!
Hilsen Louise.

Reply
Stinna 2. august 2016 - 23:45

Hej Louise, jo det har jeg. Det skal bare røres i dejen. Dejen er også mere som en klistret brød dej :-)

Reply
Simone 13. august 2016 - 23:18

Det ser så lækkert ud! Ville det være muligt at lave brødet uden dadler? Og skal/kan jeg i så fald bruge noget andet i stedet?

Reply
Stinna 14. august 2016 - 10:05

Det gar jeg ikke forsøgt mig med – men måske lidt mere banan og lidt honning/ agave sirup?

Reply
Pernilla 17. januar 2017 - 21:06

Jeg er SÅ vild med det her brød! Det er det absolut bedste bananbrød jeg har smagt :)

Reply
Stinna 17. januar 2017 - 23:35

Ej hvor skønt – dejligt at du kan lide opskriften :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.