Sundt bananbrød – sundere bananbrød med groft mel

af Stinna

Sundt bananbrød

Sundt bananbrød. Lækkert bananbrød bagt med groft mel, bananer, chokolade og havregryn. Det er perfekt sammen med en god kop kaffe. Brødet kan spises som det er, men er endnu mere lækkert med lidt smør på – eller mandelsmør eller peanutbutter.

Sundt bananbrød

Bananbrødet er en sundere version, idet jeg har valgt at bage med groft mel, havregryn og mindre sukker. Hvis du vil have en endnu sødere variant, kan du sagtens tilsætte lidt mere honning eller sirup. Men bananbrød er ikke helt så sødt, som en almindelig banankage.

Det grove bananbrød er en grovere variant end en almindelig kage, men stadig sødere end et almindelige groft brød. Jeg kan godt lide idéen i, at man kan komme lidt mandelsmør eller almindeligt smør på. Hvis du hellere vil bage en sundere banankage, så finder du en opskrift lige her. 

Her kommer opskriften på bananbrød:

Opskriften herunder rækker til ét bananbrød, som er bagt i en lille rugbrødsform.

Sundt bananbrød
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
 
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 bananbrød
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 200 g modne bananer svarer til 4 små
  • 3 spsk. smagsneutral olie - helst kokosolie
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. vanillepulver ikke sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. honning eller sirup
  • 4 dl grahamsmel
  • 1 dl havregryn
  • 60 g mørk chokolade lidt ekstra, hvis du vil have smeltet chokolade på brødet
Sådan gør du
  1. Blend bananer, til det er som mos.
  2. Blend havregryn til mel i en minihakker.
  3. Bland bananmos, havregryn, æg, olie, vanillepulver, bagepulver, salt, honning og grahamsmel i en skål.
  4. Hak mørkt chokolade groft og kom i dejen.
  5. Kom bagepapir i en rugbrødsform. Jeg brugte en lidt lille form fra søstrene grene.
  6. Kom dejen heri og bages ved 180g. Mit brød fik 30 minutter.
  7. Kom lidt stykker mørk chokolade på brødet, lige når det er taget ud af ovnen. Fordel det med en kniv, når det er smeltet.

Hvis du også er vild med bananer i bagværk, så kan jeg anbefale disse opskrifter:

Sundt bananbrød Sundt bananbrød

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
Print Friendly, PDF & Email
17 Kommentarer

17 Kommentarer

Christine Bonde 25. januar 2016 - 19:52

WOW, det ser lækkert ud, smukke!!!

Reply
Stinna 25. januar 2016 - 20:47

Tak :-D Det smagte SÅÅÅ godt!

Reply
Stine 25. januar 2016 - 20:40

Jeg bager ofte bananbrød med mandel- og kokosfibermel, og synes denne opskrift er rigtig god:
2 (pænt store) bananer (most), 3 æg, 3/4 cup mandelmel, 1/4 cup kokosfibermel (eller havremel), 3/4 tsk bagepulver, 1 spsk birkes (kan udelades, men giver så fine prikker), 1/2 tsk salt, kanel (efter smag), 2 spsk smeltet kokosolie og evt. 5-6 dadler (most) eller et par spsk honning. . Det hele røres sammen, og så bager jeg det i en lille rugbrødsform (hedder vist 1 liter) i 35-40 minutter ved 175 grader. Kan sagtens holde sig en uges tid i køleskab!

Reply
Stinna 25. januar 2016 - 20:47

Det lyder også lækkert. Bliver det OK i højden?

Reply
Stine 26. januar 2016 - 08:06

Ja, det bliver nogenlunde ligesom dit (på billedet) i højden. Måske en lille bitte smule lavere.

Reply
Stinna 26. januar 2016 - 16:05

Det må jeg prøve :-)

Reply
Cecilie Lykke 27. januar 2016 - 12:31

Ej, det ser lækkert ud. Er helt tosset med banankage, det er jo så nemt! Jeg lavede faktisk et bananbrød på mandelmel i sidste uge, du kan finde opskriften her:
http://lykkesliv.net/glutenfrit-bananbrod-med-valnodder-og-chokolade/

Reply
Stinna 27. januar 2016 - 15:04

Det må jeg prøve :-) Tak for din kommentar!

Reply
Anna Warrington 27. januar 2016 - 17:54

Ej, hvor ser det godt ud. Jeg elsker selv bananbrød og skal klart prøve din version i aller nærmeste fremtid :D

Reply
Stinna 27. januar 2016 - 21:04

Tak :-) Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om det.

Reply
Amanda 8. februar 2016 - 23:34

MUMS det smager super godt!! Har lige bagt det- sådan en god balance mellem kage og brød, perfekt med et tyndt lag smør på!

Thumbs up!

Reply
Stinna 9. februar 2016 - 05:17

Hvor skønt at du også er vild med det! :-) Tak!

Reply
Laura 21. maj 2016 - 09:09

Hvad skal man gøre med kokosolien?

Reply
Stinna 21. maj 2016 - 17:03

Det er rettet nu, kokosolie skal bare blandes i med de øvrige ingredienser :-)

Reply
Peanutbutter-chokolade bananbrød - sødt brød med chokolade 18. juli 2016 - 19:12

[…] minder om dette Groft bananbrød – men denne gang har jeg så valgt at tilsætte peanutbutter, som virkelig smager skønt […]

Reply
Dorthe 18. marts 2019 - 18:53

Babanbrødet smager dejligt. Vi tilsætter også hakkede valnødder og 1/2 revet æble. Grahamsmelet kan også udskiftes fint med havremel

Reply
Stinna 19. marts 2019 - 08:16

Ej hvor dejligt at høre :-) Tak!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.