Sundt bananbrød – sundere bananbrød med groft mel

af Stinna

Sundt bananbrød

Sundt bananbrød. Midt i min eksamenslæsning, har jeg brug for noget lækkert at spise. Derfor bagte jeg forleden dette skønne grove bananbrød, som jeg spiste sammen med en god kop kaffe.

Jeg ville egentligt have lavet en version helt uden mel, men valgte istedet at bage dette grove bananbrød, som fungerer perfekt med lidt mandelsmør på. Næste gang vil jeg forsøge mig med et bananbrød lavet på mandelmel – måske nogle af jer har en god opskrift?

Det grove bananbrød er en grove variant end en almindelig kage, men stadig sødere end et almindelige groft brød. Jeg kan godt lide idéen i, at man kan komme lidt mandelsmør eller almindeligt smør på. Hvis du hellere vil bage en sundere banankage, så finder du en opskrift lige her. 

Nu vil jeg tilbage til bøgerne. På torsdag har jeg min eksamen i akut sygepleje, så der er en del der skal læses op. Hav en skøn aften!

Her kommer opskriften på Sundt bananbrød:


 SUNDT BANANBRØD ( 1 RUGBRØDSFORM) 

200g modne bananer ( svarer til 4 små)

3 spsk. smagsneutral olie – helst kokosolie

2 æg

1 tsk. vanillepulver (ikke sukker)

1 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

1 spsk. honning eller sirup

4 dl grahamsmel

1 dl havregryn

60g mørk chokolade (lidt ekstra, hvis du vil have smeltet chokolade på brødet)

Fremgangsmåde:

  1. Blend bananer, til det er som mos.
  2. Blend havregryn til mel i en minihakker.
  3. Bland bananmos, havregryn, æg, olie, vanillepulver, bagepulver, salt, honning og grahamsmel i en skål.
  4. Hak mørkt chokolade groft og kom i dejen.
  5. Kom bagepapir i en rugbrødsform. Jeg brugte en lidt lille form fra søstrene grene.
  6. Kom dejen heri og bages ved 180g. Mit brød fik 30 minutter.
  7. Kom lidt stykker mørk chokolade på brødet, lige når det er taget ud af ovnen. Fordel det med en kniv, når det er smeltet.

Sundt bananbrød Sundt bananbrød

Se også gerne med på min instagram lige her. 

Print Friendly, PDF & Email
17 Kommentarer

17 Kommentarer

Christine Bonde 25. januar 2016 - 19:52

WOW, det ser lækkert ud, smukke!!!

Reply
Stinna 25. januar 2016 - 20:47

Tak :-D Det smagte SÅÅÅ godt!

Reply
Stine 25. januar 2016 - 20:40

Jeg bager ofte bananbrød med mandel- og kokosfibermel, og synes denne opskrift er rigtig god:
2 (pænt store) bananer (most), 3 æg, 3/4 cup mandelmel, 1/4 cup kokosfibermel (eller havremel), 3/4 tsk bagepulver, 1 spsk birkes (kan udelades, men giver så fine prikker), 1/2 tsk salt, kanel (efter smag), 2 spsk smeltet kokosolie og evt. 5-6 dadler (most) eller et par spsk honning. . Det hele røres sammen, og så bager jeg det i en lille rugbrødsform (hedder vist 1 liter) i 35-40 minutter ved 175 grader. Kan sagtens holde sig en uges tid i køleskab!

Reply
Stinna 25. januar 2016 - 20:47

Det lyder også lækkert. Bliver det OK i højden?

Reply
Stine 26. januar 2016 - 08:06

Ja, det bliver nogenlunde ligesom dit (på billedet) i højden. Måske en lille bitte smule lavere.

Reply
Stinna 26. januar 2016 - 16:05

Det må jeg prøve :-)

Reply
Cecilie Lykke 27. januar 2016 - 12:31

Ej, det ser lækkert ud. Er helt tosset med banankage, det er jo så nemt! Jeg lavede faktisk et bananbrød på mandelmel i sidste uge, du kan finde opskriften her:
http://lykkesliv.net/glutenfrit-bananbrod-med-valnodder-og-chokolade/

Reply
Stinna 27. januar 2016 - 15:04

Det må jeg prøve :-) Tak for din kommentar!

Reply
Anna Warrington 27. januar 2016 - 17:54

Ej, hvor ser det godt ud. Jeg elsker selv bananbrød og skal klart prøve din version i aller nærmeste fremtid :D

Reply
Stinna 27. januar 2016 - 21:04

Tak :-) Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om det.

Reply
Amanda 8. februar 2016 - 23:34

MUMS det smager super godt!! Har lige bagt det- sådan en god balance mellem kage og brød, perfekt med et tyndt lag smør på!

Thumbs up!

Reply
Stinna 9. februar 2016 - 05:17

Hvor skønt at du også er vild med det! :-) Tak!

Reply
Laura 21. maj 2016 - 09:09

Hvad skal man gøre med kokosolien?

Reply
Stinna 21. maj 2016 - 17:03

Det er rettet nu, kokosolie skal bare blandes i med de øvrige ingredienser :-)

Reply
Peanutbutter-chokolade bananbrød - sødt brød med chokolade 18. juli 2016 - 19:12

[…] minder om dette Groft bananbrød – men denne gang har jeg så valgt at tilsætte peanutbutter, som virkelig smager skønt […]

Reply
Dorthe 18. marts 2019 - 18:53

Babanbrødet smager dejligt. Vi tilsætter også hakkede valnødder og 1/2 revet æble. Grahamsmelet kan også udskiftes fint med havremel

Reply
Stinna 19. marts 2019 - 08:16

Ej hvor dejligt at høre :-) Tak!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.