Sundt bananbrød – sundere bananbrød med groft mel

af Stinna

Sundt bananbrød med havregryn og chokolade. Lækkert bananbrød bagt med groft mel, bananer, chokolade og havregryn. Det er perfekt sammen med en god kop kaffe. Brødet kan spises som det er, men er endnu mere lækkert med lidt smør på – eller mandelsmør eller peanutbutter.

Bananbrød

Sundt bananbrød

Bananbrødet er en sundere version, idet jeg har valgt at bage med groft mel, havregryn og mindre sukker. Hvis du vil have en endnu sødere variant, kan du sagtens tilsætte lidt mere honning eller sirup. Men bananbrød er ikke helt så sødt, som en almindelig banankage.

Det grove bananbrød er en grovere variant end en almindelig kage, men stadig sødere end et almindelige groft brød. Jeg kan godt lide idéen i, at man kan komme lidt mandelsmør eller almindeligt smør på. Hvis du hellere vil bage en sundere banankage, så finder du en opskrift lige her. Ellers finder du opskriften på min klassiske banankage lige her.

Her kommer opskriften på bananbrød:

Opskriften herunder rækker til ét bananbrød, som er bagt i en rugbrødsform. 

Bananbrød

Forb. tid15 min
Tilb. tid50 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 bananbrød
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 300 g modne bananer
  • 25 g smør
  • 3 stk. æg
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 100 g hvedemel
  • 200 g groft mel (gerne hvid hvede)
  • 1 dl mælk
  • 100 g mørk chokolade (gerne 85%)

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det godt sammen.
  • Hvis din foodprocessor ikke er så god, så undlad at komme mel ved og rør det i efter de våde ingredienser er blendet.
  • Hak mørkt chokolade groft og kom i dejen.
  • Kom bagepapir i en rugbrødsform.
  • Kom dejen heri og bages ved 180 grader alm. ovn. Bages i 45-50 minutter. Prik i det med en gaffel for at tjekke, at det er færdigt.
  • Lad bananbrødet køle af. Spises med smør på.

Noter

Brødet kan spises som kage eller med smør på.

Hvis du også er vild med bananer i bagværk, så kan jeg anbefale disse opskrifter:

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

20 Kommentarer

20 Kommentarer

Christine Bonde 25. januar 2016 - 19:52

WOW, det ser lækkert ud, smukke!!!

Reply
Stinna 25. januar 2016 - 20:47

Tak :-D Det smagte SÅÅÅ godt!

Reply
Stine 25. januar 2016 - 20:40

Jeg bager ofte bananbrød med mandel- og kokosfibermel, og synes denne opskrift er rigtig god:
2 (pænt store) bananer (most), 3 æg, 3/4 cup mandelmel, 1/4 cup kokosfibermel (eller havremel), 3/4 tsk bagepulver, 1 spsk birkes (kan udelades, men giver så fine prikker), 1/2 tsk salt, kanel (efter smag), 2 spsk smeltet kokosolie og evt. 5-6 dadler (most) eller et par spsk honning. . Det hele røres sammen, og så bager jeg det i en lille rugbrødsform (hedder vist 1 liter) i 35-40 minutter ved 175 grader. Kan sagtens holde sig en uges tid i køleskab!

Reply
Stinna 25. januar 2016 - 20:47

Det lyder også lækkert. Bliver det OK i højden?

Reply
Stine 26. januar 2016 - 08:06

Ja, det bliver nogenlunde ligesom dit (på billedet) i højden. Måske en lille bitte smule lavere.

Reply
Stinna 26. januar 2016 - 16:05

Det må jeg prøve :-)

Reply
Cecilie Lykke 27. januar 2016 - 12:31

Ej, det ser lækkert ud. Er helt tosset med banankage, det er jo så nemt! Jeg lavede faktisk et bananbrød på mandelmel i sidste uge, du kan finde opskriften her:
http://lykkesliv.net/glutenfrit-bananbrod-med-valnodder-og-chokolade/

Reply
Stinna 27. januar 2016 - 15:04

Det må jeg prøve :-) Tak for din kommentar!

Reply
Anna Warrington 27. januar 2016 - 17:54

Ej, hvor ser det godt ud. Jeg elsker selv bananbrød og skal klart prøve din version i aller nærmeste fremtid :D

Reply
Stinna 27. januar 2016 - 21:04

Tak :-) Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om det.

Reply
Amanda 8. februar 2016 - 23:34

MUMS det smager super godt!! Har lige bagt det- sådan en god balance mellem kage og brød, perfekt med et tyndt lag smør på!

Thumbs up!

Reply
Stinna 9. februar 2016 - 05:17

Hvor skønt at du også er vild med det! :-) Tak!

Reply
Laura 21. maj 2016 - 09:09

Hvad skal man gøre med kokosolien?

Reply
Stinna 21. maj 2016 - 17:03

Det er rettet nu, kokosolie skal bare blandes i med de øvrige ingredienser :-)

Reply
Dorthe 18. marts 2019 - 18:53

Babanbrødet smager dejligt. Vi tilsætter også hakkede valnødder og 1/2 revet æble. Grahamsmelet kan også udskiftes fint med havremel

Reply
Stinna 19. marts 2019 - 08:16

Ej hvor dejligt at høre :-) Tak!

Reply
Mille 31. august 2020 - 19:44

Hvad er holdbarheden, og kan det fryses?

Reply
Stinna 31. august 2020 - 19:45

Hej, jeg tænker at det kan holde en uges tid i køleskabet. Jeg har ikke forsøgt at fryse det, men tror godt at det kan :)

Reply
Emma 1. februar 2021 - 15:20

Hvor mange kalorier er der ca i hele kagen og hvor mange stykker bliver der til? ☺️

Reply
Stinna 1. februar 2021 - 16:57

Hej :-) Det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke tæller kalorier. Men der bliver cirka 8-10 skiver.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy