Sundt bananbrød med havregryn og chokolade. Lækkert bananbrød bagt med groft mel, bananer, chokolade og havregryn. Det er perfekt sammen med en god kop kaffe. Brødet kan spises som det er, men er endnu mere lækkert med lidt smør på – eller mandelsmør eller peanutbutter.
Opskrift på sundt bananbrød
Bananbrødet er en sundere version, idet jeg har valgt at bage med groft mel, havregryn og mindre sukker. Hvis du vil have en endnu sødere variant, kan du sagtens tilsætte lidt mere honning eller sirup. Men bananbrød er ikke helt så sødt, som en almindelig banankage.
Det grove bananbrød er en grovere variant end en almindelig kage, men stadig sødere end et almindelige groft brød. Jeg kan godt lide idéen i, at man kan komme lidt mandelsmør eller almindeligt smør på. Hvis du hellere vil bage en sundere banankage, så finder du en opskrift lige her. Ellers finder du opskriften på min klassiske banankage lige her.
Her kommer opskriften på bananbrød:
Opskriften herunder rækker til ét bananbrød, som er bagt i en rugbrødsform.
Bananbrød
Ingredienser
- 300 g modne bananer
- 25 g smør
- 3 stk. æg
- 100 g havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. groft salt
- 100 g hvedemel
- 200 g groft mel (gerne hvid hvede)
- 1 dl mælk
- 100 g mørk chokolade (gerne 85%)
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det godt sammen.
- Hvis din foodprocessor ikke er så god, så undlad at komme mel ved og rør det i efter de våde ingredienser er blendet.
- Hak mørkt chokolade groft og kom i dejen.
- Kom bagepapir i en rugbrødsform.
- Kom dejen heri og bages ved 180 grader alm. ovn. Bages i 45-50 minutter. Prik i det med en gaffel for at tjekke, at det er færdigt.
- Lad bananbrødet køle af. Spises med smør på.
Noter
Hvis du også er vild med bananer i bagværk, så kan jeg anbefale disse opskrifter:
22 Kommentarer
WOW, det ser lækkert ud, smukke!!!
Tak :-D Det smagte SÅÅÅ godt!
Jeg bager ofte bananbrød med mandel- og kokosfibermel, og synes denne opskrift er rigtig god:
2 (pænt store) bananer (most), 3 æg, 3/4 cup mandelmel, 1/4 cup kokosfibermel (eller havremel), 3/4 tsk bagepulver, 1 spsk birkes (kan udelades, men giver så fine prikker), 1/2 tsk salt, kanel (efter smag), 2 spsk smeltet kokosolie og evt. 5-6 dadler (most) eller et par spsk honning. . Det hele røres sammen, og så bager jeg det i en lille rugbrødsform (hedder vist 1 liter) i 35-40 minutter ved 175 grader. Kan sagtens holde sig en uges tid i køleskab!
Det lyder også lækkert. Bliver det OK i højden?
Ja, det bliver nogenlunde ligesom dit (på billedet) i højden. Måske en lille bitte smule lavere.
Det må jeg prøve :-)
Ej, det ser lækkert ud. Er helt tosset med banankage, det er jo så nemt!
Det må jeg prøve :-) Tak for din kommentar!
Ej, hvor ser det godt ud. Jeg elsker selv bananbrød og skal klart prøve din version i aller nærmeste fremtid :D
Tak :-) Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om det.
MUMS det smager super godt!! Har lige bagt det- sådan en god balance mellem kage og brød, perfekt med et tyndt lag smør på!
Thumbs up!
Hvor skønt at du også er vild med det! :-) Tak!
Hvad skal man gøre med kokosolien?
Det er rettet nu, kokosolie skal bare blandes i med de øvrige ingredienser :-)
Babanbrødet smager dejligt. Vi tilsætter også hakkede valnødder og 1/2 revet æble. Grahamsmelet kan også udskiftes fint med havremel
Ej hvor dejligt at høre :-) Tak!
Hvad er holdbarheden, og kan det fryses?
Hej, jeg tænker at det kan holde en uges tid i køleskabet. Jeg har ikke forsøgt at fryse det, men tror godt at det kan :)
Hvor mange kalorier er der ca i hele kagen og hvor mange stykker bliver der til? ☺️
Hej :-) Det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke tæller kalorier. Men der bliver cirka 8-10 skiver.
Hej:)
Jeg har ikke foodprocessor der hjemme, hvad kan man så bruge istedet?
Hej, har du en minihakker eller en stavblender mon? :-)