Vegetariske tarteletter

af Stinna

Vegetariske tarteletter med fyld af svampe, hvide-og grønne asparges og skøn sauce. De vegetariske tarteletter er toppet med ristede løg og smagt til med krydderurter.

vegetariske tarteletter

Vegetariske tarteletter

Tarteletter er ægte mormormad og noget af det mest klassiske mad, jeg kan komme i tanke om. I denne vegetariske version har jeg fokus på en masse smag – og sørget for, at tarteletterne smager lige som de skal. 

Denne opskrift er på lækre tarteletter uden kød. De er dog stadig fyldt med smag og mine gæster klagede bestemt ikke over, at der manglede kød i tarteletterne. De hvide-og grønne asparges sørger for den klassiske tartelet-smag og svampene giver en skøn konsistens. Tarteletterne er toppet med ristede løg, som sammen med tarteletskallerne giver lidt bid og sprødhed.

Vegetariske tarteletter

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
4.80 fra 5 stemmer

Ingredienser

Ristede løg

  • 1 stk. løg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 drys salt og peber
  • 2 dl olie (som er egnet til friture)

Stegte svampe

  • 250 g champignon (jeg brugte brune)
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1 tsk. mørk balsamico

Asparges

  • 300 g hvide asparges
  • 300 g grønne asparges
  • 4 dl vand
  • 1 stk. grøntsags-bouillonterning

Opbagt sauce

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 2 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 2,5 dl kogevand fra asparges
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. soyasauce

Servering

  • 10 stk. tarteletskaller
  • frisk timian

Sådan gør du

Ristede løg

  • Start med at lave de ristede løg.
  • Skær løg i tynde skiver. Kom dem i en skål og del dem i ringe.
  • Drys med mel og vend det godt rundt. Hæld overskydende mel fra.
  • Kom olie i en gryde. Når det er varmt, tilsættes løgene.
  • Lad det stege, til de er gyldne. Tag dem op og placer dem på en tallerken med køkkenrulle. Drys med salt og peber.

Stegte svampe

  • Skær svampe i skiver.
  • Kom 1 spsk olie på en pande. Steg svampene hårdt og tilsæt balsamico og soyasauce. Lad dem stege, til svampene har fået farve. Tag det af varmen og sæt til side.

Asparges

  • Skær både de grønne-og hvide asparges i mindre stykker.
  • Kom vand og bouillonterning i en gryde. Kog asparges i 5 minutter. Hæld kogevandet fra ( det skal gemmes).

Opbagt sauce

  • I en gryde smeltes smør. Kom mel i og rør i det i 1 minut.
  • Kom 2,5 dl kogevand og 2 dl mælk i en skål. Hæld det langsomt i gryden mens der piskes. Saucen skal gerne begynde at tykne.
  • Kom svampe, asparges, soyasauce og timian i den opbagte sauce. Smag til med salt eller soyasauce.

Servering

  • Varm tarteletskallerne i en ovn 3-5 minutter.
  • Fyld tarteletskallerne med saucen og top dem med ristede løg og frisk timian. Velbekomme.

Tarteletter med svampe, asparges og ristede løg

I denne opskrift har jeg brugt champignon. Men du kan sagtens bruge andre typer svampe, fx ville kantareller være lækre – eller måske østershatte. De skønne asparges er friske i denne opskrift – men hvis du ikke kan skaffe friske asparges, kan dåseasparges sikkert sagtens bruges. De ristede løg kan også sagtens skiftes ud med købeversionen – men de hjemmelavede ristede løg smager virkelig skønt og er ikke specielt tidskrævende at lave.

vegetariske tarteletter

Du er også velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

6 Kommentarer

Josefine 21. juli 2021 - 16:42

5 stars
Lækker ret, vi er vant til at spise kød og manglede det ikke :-) tak for inspiration til at spise mindre kød i hverdagen.

Reply
Stinna 22. juli 2021 - 20:57

Hvor er det dejligt at høre, tak :-)

Reply
marie 22. april 2023 - 21:06

kan man lave det dagen i forvejen??

Reply
Stinna 24. april 2023 - 11:13

Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)

Reply
Signe Flindt 8. april 2024 - 21:15

5 stars
Smager bedre end klassiske tarteletter

Reply
Stinna 12. april 2024 - 10:28

Hvor dejligt! Mange tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
4.80 from 5 votes (3 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.