Vegetarisk burrito Bowl

af Stinna

Vegetarisk burrito bowl fyldt med lækre sager. Dét her, det er aftensmad på den lækreste, mest snaskede og skønneste vis. Én skål med forskellige små retter i og så en god klat guacamole på toppen. Jeg lavede forleden denne skønne ret, som også kaldes en burrito bowl, som altså er en skål med forskellige mexicanske retter/ dele i og som så spises sammen.

Selv min kæreste var helt vild med retten. Normalt kan han godt lide at spise lidt kød til de retter jeg laver, men i denne sagde han ‘man behøver jo slet ikke kød!’. Det var en kompliment og vi var begge enige om, at det ikke er sidste gang den serveres herhjemme.

Vegetarisk burrito bowl

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 dl røde ris

Bønne-ret

  • 1 dåse bønner jeg brugte sorte bønner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1 dåse flåede tomater
  • salt

Stegte søde kartofler

  • 1 stk. mellemstor sød kartoffel
  • olie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. kanel
  • salt

Derudover

    Den bedste guacamole

    • tortilla-chips
    • friske koriander
    • soya-yoghurt / creme fraiche

    Sådan gør du

    • Start med at koge risene efter anvisning på posen.
    • Hak hvidløg og løg fint.
    • Varm olie i en gryde og tilsæt hvidløg og løg. Lad det stege et minuts tid.
    • Tilsæt krydderier og lad et svitse ét minut.
    • Tilsæt nu flåede tomater, salt og bønner.
    • Lad saucen simre i 15-20 minutter.
    • Imens laves de søde kartofler.
    • Skræl den søde kartoffel og skær den i tern.
    • Kog den i en gryde i 10 minutter. Hæld vandet fra.
    • Steg den søde kartoffel i olie på en pande, sammen med krydderierne.
    • Lav salsa og guacamole imens.
    • Når alle dele er færdige, kommes der lidt af hver del i en skål og top med guacamole, tomatsalsa, tortillachips og soya-yoghurt/  creme fraiche.
    • Velbekomme!


    Tilføj en kommentar

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

    Privacy & Cookies Policy