10,8K
Vegetarisk burrito bowl fyldt med lækre sager. Dét her, det er aftensmad på den lækreste, mest snaskede og skønneste vis. Én skål med forskellige små retter i og så en god klat guacamole på toppen. Jeg lavede forleden denne skønne ret, som også kaldes en burrito bowl, som altså er en skål med forskellige mexicanske retter/ dele i og som så spises sammen.
Selv min kæreste var helt vild med retten. Normalt kan han godt lide at spise lidt kød til de retter jeg laver, men i denne sagde han ‘man behøver jo slet ikke kød!’. Det var en kompliment og vi var begge enige om, at det ikke er sidste gang den serveres herhjemme.
Vegetarisk burrito bowl
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 2 dl røde ris
Bønne-ret
- 1 dåse bønner jeg brugte sorte bønner
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. paprika
- 1 dåse flåede tomater
- salt
Stegte søde kartofler
- 1 stk. mellemstor sød kartoffel
- olie
- 1 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. kanel
- salt
Derudover
Den bedste guacamole
- tortilla-chips
- friske koriander
- soya-yoghurt / creme fraiche
Sådan gør du
- Start med at koge risene efter anvisning på posen.
- Hak hvidløg og løg fint.
- Varm olie i en gryde og tilsæt hvidløg og løg. Lad det stege et minuts tid.
- Tilsæt krydderier og lad et svitse ét minut.
- Tilsæt nu flåede tomater, salt og bønner.
- Lad saucen simre i 15-20 minutter.
- Imens laves de søde kartofler.
- Skræl den søde kartoffel og skær den i tern.
- Kog den i en gryde i 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Steg den søde kartoffel i olie på en pande, sammen med krydderierne.
- Lav salsa og guacamole imens.
- Når alle dele er færdige, kommes der lidt af hver del i en skål og top med guacamole, tomatsalsa, tortillachips og soya-yoghurt/ creme fraiche.
- Velbekomme!
2 Kommentarer
Jeg foretrækker at lave de søde kartofler i ovnen i stedet for at koge og stege
Det smager også skønt :-)