Sød kartoffel curry med bønner, blomkål og fløde. Skøn og fyldig vegetarret, som serveres med ris til.
Curry med sød kartoffel
Herhjemme er vi ret vilde med gryderetter og især de krydrede retter såsom en god curry. Denne curry er med sød kartoffel, blomkål, kidbeybønner, karrypasta og fløde. Retten serveres med ris til og toppes med koriander og saltede peanuts. Opskriften har jeg angivet til at være til 3-4 portioner – alt efter hvor sultne I er. Herhjemme spiste vi retten 2 personer, hvor der var en del til frokost dagen efter.
Sød kartoffel curry
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 lille klump ingefær
- 3 tsk. rød karry pasta
- 2 tsk. karry
- 2 tsk. spidskommen, stødt
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl vand
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- 500 g sød kartoffel, skrællet
- 200 g blomkål
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dl fløde
- salt
- 1 tsk. eddike
- 1 spsk. soyasauce
- limesaft
Tilbehør
- jasminris
- saltede peanuts
- friske koriander
Sådan gør du
- Start med at hakke løg, hvidløg og ingefær fint.
- Kom lidt olie på en stor pande eller gryde.
- Steg løg, hvidløg og ingefær på panden.
- Tilsæt karrypasta, karry og spidskommen. Steg det kort under omrøring.
- Tilsæt dåsen med tomater, vand og bouillonterning. Lad det småkoge.
- Skæl sød kartoffel og skær den i tern. Kom det på panden.
- Lad det koge cirka 10 minutter.
- Skær blomkål i mindre stykker. Tilsæt det til panden.
- Tilsæt nu skyllede kidneybønner, fløde, eddike og soyasauce.
- Lad det koge, til sød kartoffel er mør. Smag til med salt og limesaft.
- Serveres med ris, friske koriander og saltede peanuts. Velbekomme.
Vegetarisk curry
Hvis du vil prøve andre smagfulde vegetarretter, så kan jeg anbefale denne indiske curry med kartofler eller min vegetariske panang fyldt med smag og peanutbutter.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Man kunne vel ret beset bruge en dåse kokosmælk i stedet for vand og fløde?
Det tænker jeg sagtens :-)