Nudler i grøn karry med edamamebønner. Én af de retter jeg ofte ender med at lave derhjemme, er en form for grøntsager stegt i karrypasta og tilsat kokosmælk. Det er en meget simpel og nem hverdagsret, men den smager så skønt, at jeg gerne vil dele opskriften med jer herinde.
Wokret med nudler og karrypasta
I denne opskrift har jeg valgt at tilsætte nudler, men retten kan også sagtens spises med ris til. Jeg har valgt at lave den af gulerødder og peberfrugt, men andre grøntsager smager også godt deri – fx er jeg ret vild med broccoli i sådanne retter. Retten blev herhjemme bare lavet i min store pande. Men hvis du ejer en wokpande, så kan den også sagtens laves deri.
Nudler i grøn karry
Men nu til opskriften på nudler i grøn karry. Jeg har angivet at der er til 2-3 personer. Måske også til flere. Men ellers så er der måske en rest til dagen efter – den smager nemlig også skønt når den varmes igen.
Nudler i grøn karry med edamamebønner
Ingredienser
- 2 pakker nudler
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. peberfrugter
- 2-3 stk. gulerødder
- 2 tsk. grøn karrypasta
- 1/2-1 dåse kokosmælk
- 2 dl frosne edamamenbønner, uden bælg
- 1 stk. lime, saft heraf
- 1 tsk. sirup
- soyasauce og salt
Topping
- friske koriander
- kokos (let ristet på en tør pande)
- saltede peanuts
Sådan gør du
- Kog nudlerne i letsaltet vand.
- Imens hakkes løg groft og hvidløg hakkes fint.
- Tilsæt det til en pande med olie. Lad det stege lidt.
- Skær peberfrugter i stænger og tilsæt dem panden. Vask gulerødder, skær dem i tynde skiver og tilsæt dem til panden.
- Tilsæt grøn karrypasta, kokosmælk og edamamebønner.
- Tilsæt limesaft, sirup, 1 tsk. soya og lidt salt.
- Saucen smages til, så den er tilpas sød, sur og salt.
- Når nudlerne er færdige tilsættes de til retten. Lad det lige simre lidt, så noget af saucen sætter sig på nudlerne.
- Retten serveres med friske koriander, kokos og saltede peanuts. Velbekomme.
Hvis du også er vild med karrypasta, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
- Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk
- Græskarsuppe med røde linser, kokosmælk og karrypasta
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
8 Kommentarer
Kan man måske bruge Honning i stedet for sirup?
Mvh Maria
Hej Maria :) Det tænker jeg sagtens.
Kan det passe jeg ikke kan se gulerødder skrevet ind i selve opskriften?:)
Hej, det er rettet nu :-)
Wow den er god. Selv min temmelig grøntsagsforskrækkede dreng spiste med stor velbehag.
Så dejligt at høre. Tak! :-)
Endnu en af dine dejlige retter testet og nydt. ☺️
Tusind tak, dejligt at du kunne lide det :-)