Ærtefrikadeller – vegetariske ærtedeller

af Stinna

Ærtefrikadeller

Det er lidt tid siden, at jeg kom med bud på lækre madpakker herinde. Dette vil jeg dog til at gøre igen, da jeg altid forsøger at lave spændende og mættende madpakker.

Ærtedeller – ærtefrikadeller

Dagens madpakke er grønne ærtedrikadeller i. Ærtedellerne er nemme at lave og kan holde nogle dage i køleskab. Jeg spiser dem også med en god salat til.

Jeg har anvendt røde linser og majsmel til disse, men de kan sikkert også laves med andre ingredienser. Jeg er ved at eksperimentere med andre grønstsagsdeller, så hold lige øje med bloggen. Hvis du har en god opskrift, så smid den gerne i kommentarerne.

Vegetariske frikadeller – vegetardeller

Jeg husker tydeligt, da jeg lige var blevet vegetar. Min mor er ikke selv vegetar, men ville så gerne prøve at lave lækker mad til mig. Hun forsøgte at lave grøntsagsfrikadeller af champignons. Grøntsagsdellerne havde konsistens som viskelæder og jeg kunne slet ikke få dem ned. Jeg var ikke vild med svampe i forvejen, men disse ødelagde det helt. Faktisk tror jeg ikke, at jeg har spist svampe siden dengang. Jeg vil dog rigtig gerne, da jeg synes der findes så mange lækre vegetarretter med svampe. Heldigvis er hun nu blevet god til vegetarmad og vi laver ofte mad sammen.

Ikke mere snak om viskelæder-madder, da disse ærtedeller heldigvis er meget lækrere. Opskriften får I herunder.

Ærtedeller

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 dl frosne ærter
  • 4 spsk majsmel
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 dl ukogte røde linser
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Kog linserne som anvist på pakken.
  • Hak løget fint.
  • Hæld ærterne op i en skål og hæld kogende vand over.
  • Blend ærterne i en minihakker - jeg tog lidt ærter fra, så der kom lidt hele ærter i 'farsen'.
  • Rør alle ingredienserne sammen.
  • Steg på en slip-let pande ved middel varme. Vend når de er gyldne.
  • Jeg spiste mine i en sandwich af risrugbrød, pesto, creme fraise og ruccula. Velbekomme!

Vegetarfrikadeller

ærtedeller

22 Kommentarer

22 Kommentarer

Charlotte 22. marts 2014 - 09:09

Uhm de ser lækre ud! Keg elsker vegetarfrikadeller og jeg er endda ikke vegetar :-) Du må altså prøve min opskrift på vegetarfrikadeller (http://colorfulfunliving.blogspot.dk/2013/10/yndlings-vegetarfrikadeller.html?m=1) de er så gode, og den første gang jeg serverede dem for min kæreste troede han at de var lavet af svinekød ;-) De er virkelig lækre! God lørdag
– Charlotte

Reply
Stinna 22. marts 2014 - 09:15

Dine deller ser også rigtig lækre ud. Dem vil jeg da lige huske :-)
God dag!

Reply
Anna 22. marts 2014 - 11:59

Ej, hvor ser de gode ud! Jeg er simpelthen for dårlig til at få brugt bønner og linser særlig kreativt og ender derfor sjældent med at lave dem, men det er jo virkelig en dårlig undskyldning når det er SÅ mange lækre sager at lave med dem! Og de er jo både sunde og billige – jeg må i gang med at lave deller til frokosten :D

Anna

Reply
Stinna 22. marts 2014 - 12:13

Jeg spiser utrolig mange bønner og linser. De er nemlig billige og mætter så godt! :-)
Især kikærter er min favorit. Du må bare igang :-)

Reply
Maja Dam-Jensen 22. marts 2014 - 12:27

Uhm, de ser gode ud, og det er jo et godt alternativ til alm. pålæg! Tror du evt. at man kunne udskifte ærterne med spinat? Jeg vil i hvert fald prøve at give mig i kast med det ;) Ærter er nemlig ikke ligefrem min favoritspise… :)

Reply
Stinna 22. marts 2014 - 16:03

Det tror jeg sagtens at du kan. Der skal nok bare en del i, evt. flere linser? :-)

Reply
Maja Dam-Jensen 25. marts 2014 - 14:14

Det tror du har ret i – jeg vil give det et forsøg ;)

Reply
Amelia 22. marts 2014 - 13:34

Mums, de ser gode ud. Jeg er selv lige blevet vegetar (igen!) så tror helt klart at jeg skal prøve disse opskrifter. Jeg elsker nemlig vegetariske frikadeller/bøffer :)

Reply
Stinna 22. marts 2014 - 16:04

Ja det synes jeg da at du skal :-) Og så er de nemme at lave!

Reply
Trine 24. marts 2014 - 13:28

Kunne man bruge noget andet end majsmel hvis man ikke lige ligger inde med det? :)

Reply
Stinna 24. marts 2014 - 18:47

Hej :-)
Jeg ville prøve med alm. groft mel :-)

Reply
Aida 8. april 2014 - 19:22

Nøj dem glæder jeg mig til at lave!

Skal linserne I hele eller skal de også i minihakkeren efter kogning??

Reply
Stinna 9. april 2014 - 08:15

Jeg kom dem i hele efter kogning, da røde linser bliver ret ‘smattede’ i konsistensen. Men jeg tror sagtens, at du kan blende dem :-)

Reply
Cæcilie 15. december 2014 - 23:44

Jeg lavede dem i dag med 2 dl kogte, hvide bønner istedet for linser. Det kan også anbefales :-)

Reply
Stinna 16. december 2014 - 14:55

Skønt at det blev godt. Det vil jeg da huske til næste gang :-)!

Reply
Hanne Isolde Hjorth 17. februar 2015 - 19:04

Mums. Det blev super gode. Jeg valgte at tilføje lidt Fiber Husk og lod grøntsagsfarsen stå og samle sig i 10 min. Det fungerede super godt og gjorde farsen fast og nem at arbejde med. Tak for skøn opskrift

Reply
Stinna 17. februar 2015 - 19:24

Dejligt at du kunne bruge opskriften! :-)

Reply
Nanna 20. januar 2016 - 19:24

Har lige lavet ærtedellerne, glæder mig til at smage dem. Ved du om de tåler at blive frosset ned? :-)

Reply
Stinna 20. januar 2016 - 21:33

Jeg har aldrig prøvet, men det tror jeg sagtens at de kan :-) Jeg fryser ofte vegetar-deller ned.

Reply
Camilla 9. marts 2016 - 10:51

Dine opskrifter er simpelthen for lækre og virkelig inspirerende, når man er ny indenfor vegetar-verden :-) Ærtedellerne skal helt sikkert prøves.
Er det lækre risrugbrød her noget, du selv har bagt? Kunne godt tænke mig en opskrift :-)
Vh Camilla

Reply
Stinna 9. marts 2016 - 11:51

Hej Camilla, tusind tak!
Risrugbrødet er dette http://www.femmefood.com/2013/08/risrugbroed/ :-)

Reply
Camilla 12. marts 2016 - 11:59

Tusind tak for opskriften :-) Har fået afprøvet ærtedellerne, og de er virkelig gode! :-)
Vh Camilla

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy