Indisk dahl med gulerødder

af Stinna
Indisk dahl med gulerødder og soyaristede cashewnødder

Indisk dahl med gulerødder. Endnu én daal tænker du måske. Men sagen er den, at jeg er helt vild med vegetariske gryderetter lige for tiden og det er altså stadig de indiske retter, der har vundet mit hjerte. Jeg er vild med de specielle krydderier, vild med at røde linser, som altid vil med kokosmælk og så er jeg bare vild med mad, hvor man serverer ris til. Derfor kommer denne variant med gulerødder altså også på bloggen.

Indisk daal – linseret

Min mor spiste hos mig i weekenden, hvor jeg lavede denne daal til os. Hun har ikke smagt daal før og hun blev ret så vild med det. Jeg serverede retten med ristede soyaristede cashewnødder til – mums! Smager også skønt med en klat creme fraiche til – og gerne friske krydderurter.

De soyaristede cashewnødder er fra denne opskrift, hvor der blot bruges cashewnødder istedet. Lad jer ikke skræmme af, at der i opskriften bruges stødt koriander. Min mor rynkede meget på næsen inden hun smagte det, men hun kunne ikke smage koriander – det gav blot en god smag til retten. Så selvom du er koriander-hader, så prøv at tilsætte det alligevel.

Nu til opskriften på indisk dahl med gulerødder:

Indisk daal med gulerødder og soyaristede gulerødder

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Keyword: Daal, Dahl
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 50 g frisk ingefær
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. garam masala kan undlades – men jeg er vild med smagen
  • 350 g gulerødder
  • rød chili efter smag
  • 200 g røde linser splitlinser
  • 5 dl vand med grøntsagsboullion
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt efter smag
  • serveres med ris
  • soyaristede cashewnødder

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og ingefær fint.
  • Kom olie på panden og varm den godt op.
  • Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander og garam masala på panden og lad det stege lidt ved høj varme.
  • Skru lidt ned for varmen.Tilsæt fintsnittet chili.
  • Skær gulerødder i mindre stykker.
  • Tilsæt røde linser, flåede tomater, boullionvand og kokosmælk.
  • Lad det hele koge 1 times tid, til linserne møre og gerne kogt ud. Når der er en halv time tilbage, kommes gulerødderne i. Lad det koge, til de er møre (afhænger af størrelsen på gulerødderne).
  • Kog ris efter anvisning på posen. Jo længere tid linserne koger i retten, jo bedre.
  • Smag til med salt og krydderier undervejs. Tilsæt evt. lidt mere vand løbende.
  • Serveres i skåle med ris, dahl, cashewnødder og frisk koriander. Velbekomme!

Selvom retten er allerbedst varm, så fungerer denne daal med gulerødder også på madpakken, hvor jeg spiser den kold. Jeg elsker at have rester fra aftensmaden med på madpakke og der fungerer denne ret altså virkelig godt.

 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

8 Kommentarer

Michelle 11. februar 2019 - 21:38

Hej Stinna,
jeg har lavet denne opskrift nogle gange. Det smager jo rigtig dejligt. Jeg kan godt lide at komme et par søde kartofler i også, bare et lille tip.
Tak for rigtig gode opskrifter. Jeg har efterhånden lavet flere af dem. Mest de indiske retter.
Håber du vil poste mange flere opskrifter :)

Reply
Stinna 12. februar 2019 - 08:15

Hej Michelle, mange tak for din besked :-) Dejligt at du kan bruge opskrift og at det især er de indiske du kan lide. Dem vil jeg nemlig også gerne selv lave lidt flere af. Og tak for tippet med de søde kartofler.

Reply
Katja 2. maj 2019 - 16:49

Hej Stinna. Det ser virkelig lækkert ud, men ville det ødelægge retten at undvære kokosmælk?

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:26

Hej Katja. Jeg tror at retten vil mangle det cremede fra kokosmælk. Hvis du ikke kan lide kokosmælk, så tilsæt evt. lidt fløde :-)

Reply
Jan Henrik 7. maj 2019 - 15:34

Hej Stinna, har du også en opskrift på de soyaristede cashewnødder?

Reply
Stinna 7. maj 2019 - 18:15

Hej Jan Henrik. Jeg gør sådan her: https://stinna.dk/snack/soyamandler.html :-)

Reply
Bjartur 19. august 2019 - 12:07

Hej Stinna
Jeg bruger jævnligt dine opskrifter med fornøjelse .
Den her ser også spændende ud, men der mangler en “How to do “

Reply
Stinna 19. august 2019 - 17:03

Hej Bjartur. Dejligt at høre. Jeg har skrevet den ved nu :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.