Indisk dahl med gulerødder. Endnu én daal tænker du måske. Men sagen er den, at jeg er helt vild med vegetariske gryderetter lige for tiden og det er altså stadig de indiske retter, der har vundet mit hjerte. Jeg er vild med de specielle krydderier, vild med at røde linser, som altid vil med kokosmælk og så er jeg bare vild med mad, hvor man serverer ris til. Derfor kommer denne variant med gulerødder altså også på bloggen.
Indisk daal – linseret
Min mor spiste hos mig i weekenden, hvor jeg lavede denne daal til os. Hun har ikke smagt daal før og hun blev ret så vild med det. Jeg serverede retten med ristede soyaristede cashewnødder til – mums! Smager også skønt med en klat creme fraiche til – og gerne friske krydderurter.
De soyaristede cashewnødder er fra denne opskrift, hvor der blot bruges cashewnødder istedet. Lad jer ikke skræmme af, at der i opskriften bruges stødt koriander. Min mor rynkede meget på næsen inden hun smagte det, men hun kunne ikke smage koriander – det gav blot en god smag til retten. Så selvom du er koriander-hader, så prøv at tilsætte det alligevel.
Nu til opskriften på indisk dahl med gulerødder:
Indisk daal med gulerødder og soyaristede gulerødder
Ingredienser
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 50 g frisk ingefær
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. spidskommen
- 2 spsk. garam masala kan undlades – men jeg er vild med smagen
- 350 g gulerødder
- rød chili efter smag
- 200 g røde linser splitlinser
- 5 dl vand med grøntsagsboullion
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- salt efter smag
- serveres med ris
- soyaristede cashewnødder
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og ingefær fint.
- Kom olie på panden og varm den godt op.
- Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander og garam masala på panden og lad det stege lidt ved høj varme.
- Skru lidt ned for varmen.Tilsæt fintsnittet chili.
- Skær gulerødder i mindre stykker.
- Tilsæt røde linser, flåede tomater, boullionvand og kokosmælk.
- Lad det hele koge 1 times tid, til linserne møre og gerne kogt ud. Når der er en halv time tilbage, kommes gulerødderne i. Lad det koge, til de er møre (afhænger af størrelsen på gulerødderne).
- Kog ris efter anvisning på posen. Jo længere tid linserne koger i retten, jo bedre.
- Smag til med salt og krydderier undervejs. Tilsæt evt. lidt mere vand løbende.
- Serveres i skåle med ris, dahl, cashewnødder og frisk koriander. Velbekomme!
Selvom retten er allerbedst varm, så fungerer denne daal med gulerødder også på madpakken, hvor jeg spiser den kold. Jeg elsker at have rester fra aftensmaden med på madpakke og der fungerer denne ret altså virkelig godt.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
8 Kommentarer
Hej Stinna,
jeg har lavet denne opskrift nogle gange. Det smager jo rigtig dejligt. Jeg kan godt lide at komme et par søde kartofler i også, bare et lille tip.
Tak for rigtig gode opskrifter. Jeg har efterhånden lavet flere af dem. Mest de indiske retter.
Håber du vil poste mange flere opskrifter :)
Hej Michelle, mange tak for din besked :-) Dejligt at du kan bruge opskrift og at det især er de indiske du kan lide. Dem vil jeg nemlig også gerne selv lave lidt flere af. Og tak for tippet med de søde kartofler.
Hej Stinna. Det ser virkelig lækkert ud, men ville det ødelægge retten at undvære kokosmælk?
Hej Katja. Jeg tror at retten vil mangle det cremede fra kokosmælk. Hvis du ikke kan lide kokosmælk, så tilsæt evt. lidt fløde :-)
Hej Stinna, har du også en opskrift på de soyaristede cashewnødder?
Hej Jan Henrik. Jeg gør sådan her: https://stinna.dk/snack/soyamandler.html :-)
Hej Stinna
Jeg bruger jævnligt dine opskrifter med fornøjelse .
Den her ser også spændende ud, men der mangler en “How to do “
Hej Bjartur. Dejligt at høre. Jeg har skrevet den ved nu :-)