Grøntsagstærte med hytteost og grøntsager

af Stinna

GrøntsagstærteGrøntsagstærte med hytteost og grøntsager. Grøntsagstærte smager helt fantastisk og er faktisk én af de retter, som vi laver oftest herhjemme. Det er både nemt, sundt og så smager det virkelig godt. Jeg er især fan af de grøntsagstærte, hvor alle mulige forskellige grøntsager kan komme i – også de grøntsager, som er ved at se lidt triste ud. 

Grøntsagstærte

Faktisk er grøntsagstærte også én af de retter, som min mor lavede oftest, da jeg boede hjemme. Vi kom oftest tomat og porre i, så det har jeg også gjort i denne variant. Derudover laver min mor altid en æggemasse med hytteost, som virkelig smager godt – så det har jeg også gjort i denne version. 

Grov tærtebund 

Jeg laver oftest en tærtebund med fuldkornsmel eller en variant med havregryn. Det giver en skøn smag til tærten og så er det lige lidt sundere, end én tærtebund kun med hvedemel. Mine opskrifter på tærtebund er disse:

Nu til opskriften på grov tærte med hytteost:

Grøntsagstærte

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Bund

  • 1 dl groft mel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche/ skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt

Grøntsager

  • 1 porre
  • 10 cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille

Æggemasse med hytteost

  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • salt
  • peber
  • 1/2 dl mælk (alm. eller havremælk)

Sådan gør du

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Bland alle ingredienserne i en skål. Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
  • Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
  • Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel.
    Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmede ovn. 

Grøntsager

  • Vask grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Hak persille fint. Kom det i en skål, til det skal i tærten. 

Æggemasse med hytteost

  • Kom æg, hytteost, mælk, salt og peber i en skål. Rør det godt sammen.
  • Når tærtebunden er bagt, kommes grøntsagerne på tærtebunden og æggemassen hældes over. 
  • Kom tærten i ovnen i 30-40 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne. 
  • Velbekomme. 
Grøntsagstærte med hytteost

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

13 Kommentarer

Sabina 17. august 2015 - 10:45

Bliver bunden sammenhængende?? Jeg har før prøvet at lave alternativ tærtebund, men den bliver altid helt vild porøs :(

Reply
Stinna 17. august 2015 - 14:47

Hej Sabina, denne er sammenhængende når jeg laver den :-) Men grovere end almindelige bunde.

Reply
Sabina 19. august 2015 - 09:44

Tak for svar. Jeg må prøve at lave den :)

Reply
Sabina 8. september 2015 - 10:58

Nu fik jeg endelig prøvet den, og det er den mest vellykket glutenfrie tærte jeg har lavet:) Så tusind tak for opskriften:) Jeg var dog ikke så tålmodig til at bruge hænderne til at smøre dejen ud, så jeg rullede den ud mellem to stykker bagepapir, Det fungerede super :)

Reply
Stinna 8. september 2015 - 14:50

Tak for din skønne besked! Genialt med bagepapiret, det vil jeg da gøre næste gang! Dejligt at du kunne bruge min opskrift! :-)

Pernille 23. april 2017 - 14:45

Hej – er det nødvendigt med solsikkekerner?

VH

Reply
Stinna 24. april 2017 - 10:11

Hej, du kan blot erstatte dem med andre typer kerner :-)

Reply
Annette Nielsen 7. marts 2020 - 11:58

Hejsa. Kan den færdigbagte tærte mon fryses uden at blive kedelig. Vh Annette

Reply
Stinna 8. marts 2020 - 19:33

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Nanna Larsen 12. juni 2024 - 19:17

Hvilken form skal man bruge?

Reply
Stinna 16. juni 2024 - 18:01

Jeg bruger ofte en springform – cirka 22 cm.

Reply
Hanne Vestbo Doktor 29. juni 2024 - 16:52

5 stars
Hvad er det for nogle solsikkekerner Pernille skriver om?
Jeg kan ikke se dem i opskriften…

Reply
Stinna 1. juli 2024 - 11:51

Hej, jeg har ændret opskriften. Så den er uden solsikkekerner :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.