Grøntsagstærte med hytteost og grøntsager. Grøntsagstærte smager helt fantastisk og er faktisk én af de retter, som vi laver oftest herhjemme. Det er både nemt, sundt og så smager det virkelig godt. Jeg er især fan af de grøntsagstærte, hvor alle mulige forskellige grøntsager kan komme i – også de grøntsager, som er ved at se lidt triste ud.
Grøntsagstærte
Faktisk er grøntsagstærte også én af de retter, som min mor lavede oftest, da jeg boede hjemme. Vi kom oftest tomat og porre i, så det har jeg også gjort i denne variant. Derudover laver min mor altid en æggemasse med hytteost, som virkelig smager godt – så det har jeg også gjort i denne version.
Grov tærtebund
Jeg laver oftest en tærtebund med fuldkornsmel eller en variant med havregryn. Det giver en skøn smag til tærten og så er det lige lidt sundere, end én tærtebund kun med hvedemel. Mine opskrifter på tærtebund er disse:
Nu til opskriften på grov tærte med hytteost:
Grøntsagstærte
Ingredienser
Bund
- 1 dl groft mel
- 2 dl hvedemel
- 1 dl creme fraiche/ skyr
- 1/2 dl olivenolie
- salt
Grøntsager
- 1 porre
- 10 cherrytomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille håndfuld bredbladet persille
Æggemasse med hytteost
- 4 æg
- 200 g hytteost
- salt
- peber
- 1/2 dl mælk (alm. eller havremælk)
Sådan gør du
Tærtebund
- Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
- Bland alle ingredienserne i en skål. Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
- Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
- Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel. Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmede ovn.
Grøntsager
- Vask grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Hak persille fint. Kom det i en skål, til det skal i tærten.
Æggemasse med hytteost
- Kom æg, hytteost, mælk, salt og peber i en skål. Rør det godt sammen.
- Når tærtebunden er bagt, kommes grøntsagerne på tærtebunden og æggemassen hældes over.
- Kom tærten i ovnen i 30-40 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne.
- Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
13 Kommentarer
Bliver bunden sammenhængende?? Jeg har før prøvet at lave alternativ tærtebund, men den bliver altid helt vild porøs :(
Hej Sabina, denne er sammenhængende når jeg laver den :-) Men grovere end almindelige bunde.
Tak for svar. Jeg må prøve at lave den :)
Nu fik jeg endelig prøvet den, og det er den mest vellykket glutenfrie tærte jeg har lavet:) Så tusind tak for opskriften:) Jeg var dog ikke så tålmodig til at bruge hænderne til at smøre dejen ud, så jeg rullede den ud mellem to stykker bagepapir, Det fungerede super :)
Tak for din skønne besked! Genialt med bagepapiret, det vil jeg da gøre næste gang! Dejligt at du kunne bruge min opskrift! :-)
Hej – er det nødvendigt med solsikkekerner?
VH
Hej, du kan blot erstatte dem med andre typer kerner :-)
Hejsa. Kan den færdigbagte tærte mon fryses uden at blive kedelig. Vh Annette
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Hvilken form skal man bruge?
Jeg bruger ofte en springform – cirka 22 cm.
Hvad er det for nogle solsikkekerner Pernille skriver om?
Jeg kan ikke se dem i opskriften…
Hej, jeg har ændret opskriften. Så den er uden solsikkekerner :-)