Gnocchi af søde kartofler. I mandags kom jeg hjem fra den skønneste tur i Italien. Min far havde fundet én uges madlavningskursus i en lille bjergby i Toscana og havde inviteret mig med, for at vi sammen kunne lære at lave ægte italiensk mad. Det var simpelthen det skønneste kursus i de fineste omgivelser, men det skal jeg nok skrive mere om en anden dag – for i dag handler det om en ægte italiensk klassiker, nemlig gnocchi.
Gnocchi af søde kartofler
Denne opskrift på gnocchi med søde kartofler blev faktisk lavet inden jeg tog afsted og blev lavet, for at få et lille indblik i, hvordan dælen man laver de skønne gnocchi. Gnocchi er små pasta-lignende kugler, lavet af kartofler, mel og nogle gange æg. Jeg har valgt at lave mine af søde kartofler, mel og æg. Efterfølgende har jeg så lært, at disse måske ikke er lavet på den helt korrekte måde, men ikke desto mindre udbrød min kæreste ‘ wow det smager lækkert’ da han spiste denne ret og derfor får de også en plads her på bloggen – så må den ægte udgave komme en anden dag.
Gnocchi er lidt et sjovt ord. Jeg var sikker på at jeg udtalte det ordentligt, indtil den italienske kursusholder grinte af mig og fortalte, at det altså udtales ‘njo-kki’, hvis det giver mening. Men nu til opskriften på de skønne gnocchi, som jeg serverede med parmesan og friske krydderurter.
Vegetarisk gnocchi
Herunder vil jeg gerne dele min opskrift med jer. Jeg har valgt at lave en skøn sauce til. Jeg har angivet opskriften til at række til 2-4 personer. 2 personer hvis det er det eneste I får, men 4 personer hvis der serveres andet til. Ofte fungerer gnocchi som tilbehør og her ville opskriften passe til 4 personer.
Gnocchi af søde kartofler
Ingredienser
gnocchi af søde kartofler:
- 300 g søde kartofler
- 50 g parmesanost eller anden fast ost
- 1 stk. æg
- salt
- peber
- 200 g durummel
sauce:
- lidt olie
- 6 stk. cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- 2 stk. forårsløg
- parmesanost
- 1/2 dl fløde eller soyafløde
- frisk oregano
Sådan gør du
- Først laves gnocchi.
- Skræl de søde kartofler og skær dem i tern.
- Kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
- Når de er møre hældes vandet fra. De søde kartofler kommes i en skål og blandes med fintrevet parmesanost, æg, salt, peber og durummel.
- Nu skal de små gnocchi laves. Jeg fulgte denne video fra youtube, men ellers vil jeg prøve at beskrive det kort her.
- Kom dejen på et meldrysset bord. Form dejen som et brød og skær en skive af. Husk en del mel, så de ikke klistrer fast på bordet.
- Skiven trilles til en lang pølse, som skæres i små stykker. Hver lille stykke trilles til en kugle og den lille kugle rulles med en gaffel, så den får de små fine striber. Alternativt kan man købe et specielt gnocchijern, som jeg købe i italien.
- Placer de ukogte gnocchi på en tallerken med godt med mel, så de ikke klistrer sammen.
- Gnocchierne koges i letsaltet vand, til de kommer til overfladen eller de føles færdige.
- Nu skal de steges og saucen skal laves.
- Kom lidt olie på en pande.
- Tilsæt fintsnittet forårsløg og hvidløg og lad det stege, til løg er blevet klare.
- Skær cherrytomater i halve og tilsæt dem til panden.
- Hæld gnocchierne over i panden og lad dem stege lidt, så de får en smule farve.
- Tilsæt revet parmesanost og en smule fløde. Smag til med salt og peber.
- Ved servering drysses panden med frisk oregano.
- Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
6 Kommentarer
Du skriver at du “fulgte denne video fra youtube” men der er intet link, såvidt jeg kan se.
Har der været et link? Kommer der et link? :) Super nysgerrig herovre *vink vink*
Hov den må være forsvundet :-)
Det er denne:
https://www.youtube.com/watch?v=LRmPcaGAG0s
Den her opskrift er SÅ god! Og overraskende nemt, når man først var kommet i gang. Tak for dine gode påfund og altid inspirerede opskrifter, Stinna! ⭐️
Ej hvor dejligt – skønt at du kunne lide det! :-)
Jeg er også vild med denne opskrift! Tror du man kan fryse dem? Hvis ja, inden/efter man steger dem?
Hej Mie :-) Det ved jeg desværre ikke. Men jeg tror at jeg ville fryse dem efter kogning, hvis det var.