Dahl med anicia linser, garam masala og kokosmælk. Denne indiske dahl er lavet med danske linser og smager helt fantastisk.
Opskrift på dahl med anicia linser
Kender du ikke anicia linser? Alicia linser kaldes også for puy-linser og er små, mørke linser. Linserne koger ikke ud ved kogning og denne indiske dahl har derfor mere bid, end den klassiske dahl med røde linser. Så er du ikke vild med de almindelige røde linser, så vil jeg anbefale dig at prøve denne lækre dahl.
Dahl med anicia linser
Ingredienser
- 1 stk. stort løg
- 2 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. garam masala
- 1 flaske passata (eller cirka 2 dåser hakkede tomater)
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
- 3 dl anicia linser, skyllede
- salt
Servering
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint.
- Kom olie i en gryde.
- Steg løg og hvidløg i et par minutter under omrøring – det skal ikke blive brunt.
- Tilsæt garam masala og lad det stege kort under omrøring.
- Tilsæt nu pasasta, kokosmælk, tomatpuré, selleri og linser.
- Lad retten koge til linserne er helt møre.
- Smag til med salt.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
2 Kommentarer
Min mand bryder sig virkelig ikke om Dahl. Så da jeg så du fik overbevist din mand med denne opskrift, forsøgte jeg mig mu også engang. Og han ku’ li’ den! Lavede også din Raita dertil. Tusind tak, for opskriften!
Ej sikke en skøn kommentar! Tusind tak for tilbagemeldingen :-)