Vegetarisk rød karry – Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce. I disse dage spiser jeg denne skønne vegetariske karryret til aftensmad. Forleden lavede jeg nemlig denne portion, som egentligt nok passer til fire personer. Men da jeg er alene hjemme i denne uge, så har jeg rester til de andre dage – og det gør virkelig ikke noget, når resterne er denne cremede og smagfulde karryret.
Vegetarisk rød karry
Denne lækre vegetariske karryret består af blomkål og røde linser i en virkelig cremet kokosmælk-rød karry sauce. Retten spises med ris til og gerne lidt friske krydderurter. Lav gerne en stor portion – for den er virkelig også god som rester eller til frokost dagen efter.
Herunder er opskriften på karryretten. Jeg har skrevet at den rækker til fire portioner, men jeg tror der er mere. Jeg synes det er svært at angive mængder, for det er helt forskelligt hvor meget man spiser til aftensmad. Men jeg skriver hellere fire portioner og der så er til frokost til dagen efter, end der er for lidt. Håber I kan lide retten.
Vegetarisk rød karry - Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce
Ingredienser
- olie til stegning
- 200 g røde linser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3-4 tsk. rød karrypasta brug lidt ad gangen, der er forskel på hvor stærke de er
- 2 x2 cm frisk ingefær
- 1 blomkål
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- saft af 1/2 citron
- Salt
- lidt rød chili
- serveres med yasminris
Sådan gør du
- Kog linserne i letsaltet vand, til de er møre.
- Imens hakkes løg groft og hvidløg hakkes fint.
- Kom løg og hvidløg på en varm pande/ gryde med olie og lad det stege lidt.
- Tilsæt karrypasta, fintrevet ingefær og fintrevet hvidløg. Lad det stege lidt.
- Skær blomkål i stykker og rød peberfrugt i strimler. Tilsæt det til panden.
- Tilsæt nu kokosmælk, hakkede tomater, citronsaft, salt og chili.
- Hæld vandet fra de røde linser og tilsæt dem til panden.
- Lad nu det hele koge sammen, til blomkål er møre - men stadig har bid.
- Smag retten til med salt og citronsaft.
- Serveres med yasminris og toppes med friske krydderurter - jeg brugte bredbladet persille og koriander.
- Velbekomme.
Noter
Måske disse opskrifter også er noget for dig:
- Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk
- Græskarsuppe med røde linser, kokosmælk og karrypasta
18 Kommentarer
Ejjj hvor lyder det lækkert og ser fantastisk ud!
Tusind tak søde dig :)
Jeg står midt i kogedunsten af denne dejlige ret. Men så slår det mig; Hvornår skulle ingefæren være kommet i, mon? (Eller er det mig der har stirret mig blind på opskriften, og overset det?) :)
Det skal bare i når du steger løg, men bare kom det i nu hvis du ikke har fået det i :-D Så retter jeg lige opskriften. Det er også fint bare at lade det koge med.
Hvor ser det lækkert ud, den må bestemt prøves, kan man evt skifte kokosmælen ud med et andet alternativ? Jeg er nemlig ikke særlig vild med kokossmagen.
Mange tak :) Jeg ville nok skifte ud med noget fløde af en art, men jeg har desværre ikke forsøgt.
Hej Stinna
Har lige prøvet din vegetariske karry ret med blomkål. Den smager fantastisk godt . Vi har det svært i min familie med kokosmælk, så vi kommer sojafløde i i stedet. Det blev super godt .
Hej Connie :-) Mange mange tak! Dejligt at du kunne lide den. Og godt top med sojafløde. Tak :-)
Smager simpelthen SÅ GODT! Rigtig god på en kold dag, glæder mig allerede til resterne i morgen
Ej tusind tak! :-)
Hej Stina, sikke en dejlig ret med sunde alternativer.
Er det muligt at spise retten uden de røde linser, eller er det bare en hovedingrediens som jeg ikke kan komme udenom.
Mange tak skal du have :-) Jeg har ikke forsøgt at lave den uden røde linser. Men hvis du gør, så reducer mængden af væske. De røde linser suger nemlig en del væske.
En mega favorit herhjemme! – SÅ yummi :))
Dejligt at høre – tak :-)
Kan retten frysesuden blomkålen mister sin sprødhed?
Bruger du hele dåsen med kokosmælk, eller kun”fløden” ?
Jeg bruger hele dåsen med kokosmælk :-) Blomkålene vil nok blive lidt blødere efter en tur på frost desværre.
Fin opskrift, men ikke særlig kraftig smag, så måtte tilføje en del ekstra karrypasta og chili.
Hej, tak :-) Ja der kan desværre være kæmpe forskel på karrypasta.