Vegetarisk rød karry – blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce

af Stinna

Vegetarisk rød karry - Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauceVegetarisk rød karry – Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce. I disse dage spiser jeg denne skønne vegetariske karryret til aftensmad. Forleden lavede jeg nemlig denne portion, som egentligt nok passer til fire personer. Men da jeg er alene hjemme i denne uge, så har jeg rester til de andre dage – og det gør virkelig ikke noget, når resterne er denne cremede og smagfulde karryret.

Vegetarisk rød karry

Denne lækre vegetariske karryret består af blomkål og røde linser i en virkelig cremet kokosmælk-rød karry sauce. Retten spises med ris til og gerne lidt friske krydderurter. Lav gerne en stor portion – for den er virkelig også god som rester eller til frokost dagen efter.

Herunder er opskriften på karryretten. Jeg har skrevet at den rækker til fire portioner, men jeg tror der er mere. Jeg synes det er svært at angive mængder, for det er helt forskelligt hvor meget man spiser til aftensmad. Men jeg skriver hellere fire portioner og der så er til frokost til dagen efter, end der er for lidt. Håber I kan lide retten.

Vegetarisk rød karry - Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
4 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 200 g røde linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 tsk. rød karrypasta brug lidt ad gangen, der er forskel på hvor stærke de er
  • 2 x2 cm frisk ingefær
  • 1 blomkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • saft af 1/2 citron
  • Salt
  • lidt rød chili
  • serveres med yasminris

Sådan gør du

  • Kog linserne i letsaltet vand, til de er møre.
  • Imens hakkes løg groft og hvidløg hakkes fint.
  • Kom løg og hvidløg på en varm pande/ gryde med olie og lad det stege lidt.
  • Tilsæt karrypasta, fintrevet ingefær og fintrevet hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Skær blomkål i stykker og rød peberfrugt i strimler. Tilsæt det til panden.
  • Tilsæt nu kokosmælk, hakkede tomater, citronsaft, salt og chili.
  • Hæld vandet fra de røde linser og tilsæt dem til panden.
  • Lad nu det hele koge sammen, til blomkål er møre - men stadig har bid.
  • Smag retten til med salt og citronsaft.
  • Serveres med yasminris og toppes med friske krydderurter - jeg brugte bredbladet persille og koriander.
  • Velbekomme.

Noter

Du kan også sagtens tilsætte flere typer grøntsager, fx broccoli.

Måske disse opskrifter også er noget for dig:

Vegetarisk rød karry - Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

18 Kommentarer

Christine Bonde 4. maj 2018 - 19:13

Ejjj hvor lyder det lækkert og ser fantastisk ud!

Reply
Stinna 5. maj 2018 - 07:39

Tusind tak søde dig :)

Reply
Stay Strange 17. maj 2018 - 16:27

Jeg står midt i kogedunsten af denne dejlige ret. Men så slår det mig; Hvornår skulle ingefæren være kommet i, mon? (Eller er det mig der har stirret mig blind på opskriften, og overset det?) :)

Reply
Stinna 17. maj 2018 - 16:34

Det skal bare i når du steger løg, men bare kom det i nu hvis du ikke har fået det i :-D Så retter jeg lige opskriften. Det er også fint bare at lade det koge med.

Reply
Jette Graversen 4. september 2018 - 21:06

Hvor ser det lækkert ud, den må bestemt prøves, kan man evt skifte kokosmælen ud med et andet alternativ? Jeg er nemlig ikke særlig vild med kokossmagen.

Reply
Stinna 5. september 2018 - 08:51

Mange tak :) Jeg ville nok skifte ud med noget fløde af en art, men jeg har desværre ikke forsøgt.

Reply
Connie 22. februar 2019 - 19:18

Hej Stinna
Har lige prøvet din vegetariske karry ret med blomkål. Den smager fantastisk godt . Vi har det svært i min familie med kokosmælk, så vi kommer sojafløde i i stedet. Det blev super godt .

Reply
Stinna 23. februar 2019 - 10:58

Hej Connie :-) Mange mange tak! Dejligt at du kunne lide den. Og godt top med sojafløde. Tak :-)

Reply
Christina 19. oktober 2019 - 17:33

5 stars
Smager simpelthen SÅ GODT! Rigtig god på en kold dag, glæder mig allerede til resterne i morgen

Reply
Stinna 23. oktober 2019 - 09:09

Ej tusind tak! :-)

Reply
Marie 13. november 2019 - 17:10

Hej Stina, sikke en dejlig ret med sunde alternativer.

Er det muligt at spise retten uden de røde linser, eller er det bare en hovedingrediens som jeg ikke kan komme udenom.

Reply
Stinna 15. november 2019 - 15:50

Mange tak skal du have :-) Jeg har ikke forsøgt at lave den uden røde linser. Men hvis du gør, så reducer mængden af væske. De røde linser suger nemlig en del væske.

Reply
Anette 27. november 2019 - 16:49

En mega favorit herhjemme! – SÅ yummi :))

Reply
Stinna 27. november 2019 - 16:55

Dejligt at høre – tak :-)

Reply
Britta Muff 10. december 2019 - 08:58

Kan retten frysesuden blomkålen mister sin sprødhed?
Bruger du hele dåsen med kokosmælk, eller kun”fløden” ?

Reply
Stinna 10. december 2019 - 14:29

Jeg bruger hele dåsen med kokosmælk :-) Blomkålene vil nok blive lidt blødere efter en tur på frost desværre.

Reply
Petrea 7. december 2021 - 20:24

3 stars
Fin opskrift, men ikke særlig kraftig smag, så måtte tilføje en del ekstra karrypasta og chili.

Reply
Stinna 7. december 2021 - 20:30

Hej, tak :-) Ja der kan desværre være kæmpe forskel på karrypasta.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.