Æggekage med broccoli og ost

af Stinna

Æggekage med broccoli og ost

Æggekage med broccoli og ost. Hjemme hos os er æggekage en ægte hverdagsklassiker. Faktisk laver jeg det rimelig ofte, for det er en genial måde at få brugt de kedelige grøntsager i køleskabet på og så smager det altså ret godt. Derudover er æggekage sundt og jeg elsker at have det med i madpakken, hvor det holder mig mæt længe.

I denne æggekage har jeg brugt broccoli, porre, persille og ost. Vi spiste det med en skive rugbrød til og toppet med ketchup.

Tip: Vi spiste hjemmebagt rugbrød med surdej til – opskriften er lige her. 
Æggekage med broccoli og ost
Æggekage med broccoli og ost
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 6 æg
  • 100 g revet ost (fx mozzarella)
  • 1 håndfuld revet parmesanost
  • salt og peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 porre
  • 1/2 broccoli
  • 1 løg
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  2. Slå æg ud og kom dem i en skål. 

  3. Tilsæt de to slags ost, samt salt og peber.

  4. Hak det bredbladede persille - ikke alt for fint. 

  5. Rør det sammen.

  6. Vask grøntsagerne og skær dem ud i mindre stykker. 

  7. Kom lidt olie på en pande og tilsæt grøntsagerne. Lad det stege lidt.

  8. Hæld nu æggemassen over. 

  9. Kom panden ind i ovnen (obs - håndtaget må ikke være lavet af plastik). Alternativt kan du stege æggekagen på panden og vende den halvvejs. Men det er nemmere i ovnen, der brænder den ikke på og skal ikke vendes.

  10. Bag æggekagen i ovnen i 45-60minutter, eller til den er er gylden og føles færdig. Hold øje med den - der er stor forskel på ovne. 

  11. Spises lun sammen med et godt stykke rugbrød.

  12. Velbekomme.

Æggekage med broccoli og ost Æggekage med broccoli og ost
Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.