Hyben ketchup

af Stinna

ketchup-2

Normalt kan jeg faktisk ikke lide ketchup, men denne hjemmelavede variant smager virkelig forrygende! Min kæreste og jeg lavede for et par uger siden denne lækre ketchup af tomater, æbler og hyben. Den er tilsat de lækreste krydderier og smager perfekt i en hjemmelavet burger eller blot som dip til grønt.

Desværre er hyben-sæsonnen allerede ovre. Men du vil sagtens kunne lave denne ketchup alligevel, bare tilsæt lidt ekstra tomater og æbler.

Da jeg aldrig før har forsøgt mig med en hjemmelavet ketchup, så har jeg fundet inspiration til opskriften herfra.


 HYBEN KETCHUP ( 1 FLASKE) 

500 g  tomater

1 rød peberfrugt

3 æbler
25  rensede hybenskaller
3 fed hvidløg
3 skalotteløg løg
1 spsk oliveolie
1 dl vand
2½ dl økologisk æblecidereddike
2 spsk honning
1 x 1 cm frisk ingefær
10 stk. hele nelliker
10 stk. hele sorte peberkorn
Salt og peber fra kværn

Fremgangsmåde:

  1. Skyl tomater og del dem i halve.
  2. Hak løg og hvidløg, det må gerne være groft.
  3. Kom olivenolie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege lidt, men det skal ikke blive brunt.
  4. Rens hyben – kernerne skal fjernes. Skær dem i halve og kom dem i gryden.
  5. Fjern kernehuset i æblerne og skær æblerne i tern. Tilsæt dem til gryden.
  6. Tilsæt tomat, krydderier, hakket ingefær, honning, æblecidereddike og vand.
  7. Lad det små-koge i ca. 40 minutter. Husk at røre i gryden, så det ikke brænder på.
  8. Når tomater og hyben er kogt helt ud, blendes massen. Brug en blender eller en stavblender.
  9. Smag bagefter til med salt og peber.
  10. Hvis massen er for tyk, så kom en smule mere vand i.
  11. Varm ketchuppen godt igennem i gryden igen.
  12. Kom ketchuppen i en skoldet flaske. Opbevares på køl.

 

ketchup

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Emilie // Valbylille 20. oktober 2015 - 18:10

Hvor lækkert! Jeg har for første gang lavet blommeketchup i år (og ketchup i det hele taget.) Det er altså ret lækkert med lidt variation til den sædvanlige tomatketchup, og næste år skal jeg da prøve med hybenketchup.

Reply
Stinna 20. oktober 2015 - 18:40

Lyder lækkert med blommeketchup – hvordan laver du det? :-)

Reply
Camilla 25. oktober 2015 - 14:49

Hvor længe kan det holde sig?

Reply
Stinna 25. oktober 2015 - 14:52

2 uger vil jeg skyde på :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.