Vegetarisk carpaccio

af Stinna

Vegetarisk carpaccio lavet af peberfrugt med parmesanost, balsamicoglace, pinjekerner og basilikum. Denne grøntsags carpaccio er perfekt som en vegetarisk forret eller en del af en vegetarisk tapas.

Vegetarisk carpaccio med peberfrugt

Carpaccio er en klassiker og laves normalt med kød. Denne udgave er en vegetarisk version, som er mindst lige så festlig som den originale. Opskriften er min kammerat Peters og han serverede engang denne vegetariske carpaccio til nytår – og nu har jeg fået lov til at dele opskriften. Server gerne denne peberfrugtcarpaccio med hvidløgssnurrer til.

Vegetarisk carpaccio

Vegetarisk carpaccio med peberfrugt, parmesanost og ristede pinjekerner. Opskriften herunder rækker til cirka 4 portioner som forret – hvis hver portion er 2 peberfrugter og der spises lidt godt brød til.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Forret
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 8 stk. røde peberfrugter (gerne snack-peberfrugter)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. mørk balsamico
  • 25 g pinjekerner
  • lidt salt og peber
  • 1 spsk. citronsaft
  • frisk basilikum
  • 50 g parmesanost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (gerne grill-funktion).
  • Vask peberfrugt og skær dem i halve. Fjern kernerne.
  • Placer peberfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend skindet opad.
  • Bages i ovnen i cirka 20 minutter, til peberfrugterne er mørke (de må gerne være meget mørke, så er skindet nemmere at få af). Lad dem køle af lidt og kom dem derefter i en frysepose. Lad dem køle af.
  • I en gryde kommes balsamico. Lad det simre i cirka 5 minutter, til det er kogt ind.
  • Når peberfrugterne er afkølede kan skindet nemt fjernes med en gaffel eller med fingrene.
  • Placer peberfrugtkødet på en tallerken.
  • Bland olivenolie, salt, peber og citronsaft i en skål. Hæld det over peberfrugterne. Hæld glazen over peberfrugterne.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande og drys dem over peberfrugterne. Pynt med parmesanost og basilikum.
  • Serveres med brød til.

Vegetarisk tapas

Hvis du vil servere denne opskrift som en del af en vegetarisk tapas, så vil jeg anbefale at servere følgende til:

Vegetarisk carpaccio

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.