Syltede agurker

af Stinna
Syltede agurker

Syltede agurker- eller agurkesalat er overraskende nemme at lave. De er perfekte i burger, sandwiches eller som topping på en god rugbrødsmad.

Hjemmelavet agurkesalat

Agurkesalaten er lavet med en eddikelage, der koges og derefter køles helt ned. Agurkerne drysses med salt inden de kommes i eddikelagen og på den måde forbliver de dejligt sprøde.

Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat med eddikelage.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Ret: frokost, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 stk. agurk
  • salt

Eddikelage

  • 2 dl lys eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker

Ekstra

  • 3 stk. lauerbærblade
  • 10 stk. peberkorn

Sådan gør du

Agurk

  • Start med at skære agurk i tynde skiver. Drys med salt og lad det trække.

Eddikelage

  • I en gryde koges eddike, vand og sukker sammen. Lad det køle helt af.

Sylte

  • Skold et patentglas med kogende vand.
  • Skyl agurkerne grundigt, så saltet kommer af. Kom agurkerne i patentglasset sammen med lauerbærblade og peberkorn.
  • Tilsæt den afkølede eddikelage. Luk glasset og opbevar det på køl.

Eddikelage

I denne opskrift har jeg brugt lys lagereddike til de syltede agurker, da jeg synes det giver den flotteste farve. Du kan dog også sagtens bruge helt almindelig brun eddike. Du behøver ikke at tilsætte salt til eddikelagen, da agurkerne har trukket en del salt og derfor har en god saltsmag. Prøv også at lave syltede rødløg.

Agurkesalat

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy