Klatkager

af Stinna

Klatkager er nemme risklatkager lavet af en rest risengrød. Klatkagerne er utrolig nemme at lave og laves af en rest risengrød.

Men noget af det bedste ved at få risengrød var, at vi dagen efter skulle have klatkager med hindbærmarmelade til. Min far lavede klatkagerne og den dag i dag, er han stadig pjattet med klatkager. Jeg ved ikke om klatkager sådan generelt er særligt udbredt, men for mig har de altid været en vinterfavorit.

Da jeg var lille, fik vi virkelig ofte risengrød. Eller sådan husker jeg det ihvertfald. Det var altid et hit og min søster og jeg elskede virkelig risengrød.

Nemme klatkager

Opskriften på klatkager er virkelig nem. Rør en rest risengrød sammen med æg, sukker, mel og lidt krydderier – så er der nemme klatkager. De smager fantastisk af jul, men kan selvfølgelig spises hele året.

Nu til opskriften på skønne risklatkager

Klatkager

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Jul
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 400 g kogt risengrød
  • 2 stk. æg
  • 3 spsk. hvedemel eller en anden type fin mel
  • lidt salt
  • 1 spsk. sukker (eller sirup)
  • lidt vanilje
  • skal af 1/2 økologisk citron (kan undlades)
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Kom risengrød, æg, hvedemel, salt, agavesirup, vanilje og fintrevet citronskal i en skål.
  • Rør det hele godt rundt, til det hænger sammen som en tyk dej.
  • Kom smør på en pande og kom dejen på – de skal fylde det samme, som små pandekager.
  • Steg dem ved middelvarme og vend dem, når de er gyldne.
  • Spises lune med marmelade og sirup til.

Noter

Husk at lave dobbeltportion af risengrød. Så er der altid til klatkager eller risengrødsboller.

Denne opskrift er lavet med risengrød, æg, sukker og en smule mel. Jeg desværre har ikke erfaring med at lave dem uden mel. Men ønsker du at lave klatkager af en rest havregrød, har jeg en opskrift på havregrødpandekager her.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

2 Kommentarer

Peter 27. december 2022 - 21:54

5 stars
De blev bare perfekte :-)

Reply
Stinna 2. januar 2023 - 12:45

Tusind tak :)

Reply
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.