2,8K
Citronpandekager er tynde, søde pandekager med fintrevet citronskal i dejen. Disse pandekager med citron er serveret med myntesukker og creme fraiche. Perfekte til eftermiddagshyggen eller en dessert – gerne med en kugle is til.
Citronpandekager
Antal: 10 stk.
Ingredienser
Citronpandekager
- 4 stk. æg
- 4 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
- 175 g hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 stk. citron (heraf skallen – fintrevet)
- 1 drys salt
- 1 spsk. smeltet smør (skal i dejen)
- smør til stegning
Myntesukker
- 1 håndfuld frisk mynte
- 3 spsk. sukker
Servering
- Creme fraiche eller is
Sådan gør du
Citronpandekager
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.
- Kom lidt smør på en pande og lad det smelte. Jeg har mit blus på lidt over middel varme.
- Steg pandekagerne til de er gyldne.
- Spises med sukker og marmelade. Velbekomme.
Myntesukker
- Blend sukker og mynte sammen. Alternativt kan du bruge en morter.
Servering
- Server pandekagerne med myntesukker, creme fraiche og evt. vaniljeis. Velbekomme!