Mirabellemarmelade lavet af gule mirabeller, sukker og vanilje. Skøn og nem marmelade, som smager skønt på en nybagt bolle.
Opskrift på mirabellemarmelade
Mirabellemarmelade er måske ikke en af de marmelade, mange oftest spiser. Men mirabeller er virkelig skønne i mirabeller og hvis du bruger de gule mirabeller, får marmeladen den fineste farve. I denne version koger jeg først mirabeller og vand sammen – og tilføjer sukker til sidst. Du kan også si marmeladen efterfølgende, hvis du ikke ønsker stykker fra skrællen i. Jeg synes nu ikke det gør noget – så længe den er kogt længe nok og de derfor er blevet bløde.
Opskriften herunder er en lille portion og rækker til de 2 små glas på billedet. Hvis du har mange mirabeller, ganger du bare opskriften op.
Mirabellemarmelade
Ingredienser
- 250 g gule mirabeller uden sten
- 2 dl vand
- 200 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Start med at fjerne sten fra mirabellerne. Jeg skærer dem over i halve og fjerner nemt stenen med fingrene.
- Kom mirabellerne i en gryde og tilsæt vand. Lad det koge i cirka 15-20 minutter, til mirabellerne er bløde.
- Tilsæt sukker og vaniljesukker. Kog igen marmeladen til ønsket konsistens (cirka 10 minutter).
- Hæld kogende vand i marmeladeglas. Hæld vandet fra og hæld den meget varme marmelade i glasset. Luk med det samme.
Noter
Hjemmelavet marmelade
Hvis du også elsker hjemmelavet marmelade, så vil jeg også anbefale dig at prøve min opskrift på solbærmarmelade og havtornmarmelade med æble.
Holdbarhed på mirabellemarmelade
Holdbarheden på denne marmelade er cirka 3-4 uger i køleskab – og muligvis længere. Hvis du bruger Atamon kan den holde meget længere. Sørg for at holde alle redskaber rene og skylle dine glas i kogende vand inden marmeladen kommes i, så sikrer du bedst holdbarhed.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Altid fine opskrifter
Tusind tusind tak :-)