Kokostoppe med marcipan

af Stinna

Kokostoppe med marcipan og kondenseret mælk. Disse kokostoppe har en skøn smag og er samtidig virkelig nemme at lave.

Kokostoppe med marcipan

Opskrift på kokostoppe med marcipan

Jeg har altid elsket kokostoppe og jeg er især fan af de nemme kokostoppe, som bages med kondenseret mælk. Her har jeg lavet en lidt luksus-udgave, hvor jeg har tilføjet revet marcipan til mine kokostoppe. Det giver dem en skøn smag af marcipan og gør dem bare lidt mere lækre. Så har du en rest marcipan til overs, så prøv disse kokostoppe (eller kokosmakroner).

Kokostoppe med marcipan

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 15 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 200 g kokosmel
  • 1 spsk. vanilje sukker
  • 70 g groftrevet marcipan
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Hæld kondenseret mælk i en skål. Tilsæt kokosmel, groftrevet marcipan og vaniljesukker. Rør det godt rundt og lad det stå i 10 minutter.
  • Form kokostoppene i hænderne.
  • Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt, så de er spidsere for oven end for neden.
  • Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter. Hold godt øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad dem køle af. Smelt chokolade over vandbad og dyp bundene i chokoladen. Placer dem på bagepapiret, så bunden ikke rører papiret. Lad dem tørre.
Kokostoppe med marcipan

Du er også meget velkommen til at kigge forbi på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

6 Kommentarer

Louise 30. december 2024 - 10:14

Mååååååms, hvor er de fantastisk gode! Jeg lavede dem til jul, og de var et kæmpe hit! Kransekagen til nytår i morgen bliver erstattet af dem! Elsker dine opskrifter.

Reply
Stinna 1. januar 2025 - 16:00

Ej hvor dejligt, tusind tusind tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Marianne 6. marts 2025 - 15:14

Hej Stinna, jeg havde en dåse kondenseret kokosmælk 490 gr, har ikke brugt det før, så?? Nå men nu fandt jeg din opskrift på kokostoppe med marcipan. Øj øj øj, de flød fuldstændig sammen. Har hældt det bagte “produkt” i silikone muffinforme, måske kan de bruges, når afkølet.
1 dåse – hvor meget er det i din opskrift?

Reply
Stinna 6. marts 2025 - 19:25

Hej,
øv! Jeg kender ikke til kondenseret kokosmælk og kender derfor heller ikke konsistensen af det.
I denne opskrift bruger jeg almindelig kondenseret mælk (har kun set det i dåser af 397g). Det er meget klistret og klistrer derfor massen sammen.
Jeg håber du har mod på at prøve dem igen en anden gang :-)

Reply
Marianne 8. marts 2025 - 11:08

Tak for svar, kondenseret kokosmælk: ca 1/2 var som flyd. honning resten som sej karamel. Tænker at det var pga mængden (1 dl mere), der gjorde, at det hele flød ud.
Bruger du fin eller grov kokosmel?

Reply
Stinna 9. marts 2025 - 19:39

Tak. Hvordan blev de ellers? Jeg må prøve med den konsenserede kokosmælk. Har ikke set den i nogen butikker? :-)
Jeg bruger helt almindelig kokosmel (også kaldet kokosrasp) fra supermarkedet.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.