Bagt havregrød med blåbær og hindbær

af Stinna

Bagt havregrød med blåbær og hindbær

Bagt havregrød med blåbær og hindbær. Har I prøvet at bage jeres havregrød? Jeg har længe gået at overveje at lave denne type grød, men jeg fik det først afprøvet for et par dage siden.

Bagt havregrød

Grøden er virkelig nem at lave og passer sig selv i ovnen, mens man kan gøre sig klar imens. Jeg lavede den en weekend, men tænker at man nemt kan lave den en hverdag, imens man går i bad.

Jeg har valgt at lave min bagte havregrød rimelig basic, men jeg tænker at man sikkert sagtens kan bruge andre typer gryn, krydderier og bær. Jeg har tilsat kardemomme og kanel, samt tilsat frosne blåbær og frosne hindbær.
bagt havregrød

Opskrift på bagt grød

Herunder får I opskriften på min bagt havregrød. Forvent ikke at den er sød som kage, men istedet er en nem og lækker form for morgenmad, som vi spiste med skyr.

Vi spiste også pandekager til, så vi kunne ikke spises det hele – men jeg vil skyde portionen til at række til 2 personer, måske flere hvis man spiser godt med skyr til. Hvis du er mere til almindelige typer grød, så kan jeg anbefale min mættende grød: Min yndlings havregrød med æg eller en helt anden type grød: Raw boghvede-cashew grød, med cashewnødder.

Bagt havregrød med blåbær og hindbær

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3 dl havregryn du kan bruge både fine og grove
  • 2 stk. æg
  • 1 spsk. kokosolie smeltet eller blødt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. sirup / honning
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 2 dl mælk
  • 100 g frosne bær

Sådan gør du

  • I en skål blandes havregryn, æg, kokosolie, kanel, sirup, salt, kardemomme og mælk.
  • Rør det godt sammen.
  • Tilsæt de frosne bær og rør lidt rundt, så de er fordelt i dejen. Gem lidt til at toppe grøden med.
  • Kommes i en form eller et ildfast fad.
  • Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter.
  • Spises med en klat skyr til.
  • Velbekomme!

Noter

Brug også gerne andre bær - eller kom lidt rabarber i grøden. 

bagt havregrød

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

5 Kommentarer

5 Kommentarer

Ida 4. september 2019 - 11:33

Hej Stinna
Det ser lækkert ud og en lidt anderledes måde at lave havregrød på :)
Kan man gemme noget til dagen efter? Og kan/skal man så varme den op igen? :)

Reply
Stinna 5. september 2019 - 18:50

Kære Ida,
tak skal du have :-) Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg godt. Jeg ville nok varme det i mikroovn eller i ovnen.

Reply
Ida 6. september 2019 - 07:08

Kære Stinna
Det prøver jeg!
Tak for det og tak for alle de andre gode opskrifter også :)

Reply
Katrine 16. november 2019 - 18:45

Hej stinna

Hvor mange kalorier er der i den bagt havregrød?

Hilsen Katrine

Reply
Stinna 17. november 2019 - 10:25

Hej Katrine, det ved jeg ikke :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy