Æblesirup

af Stinna

Æblesirup er en sød sirup med smag af æble. Æblesiruppen er utrolig nem at lave og er den perfekte sirup til efterårets pandekager eller i the.

Opskrift på æblesirup

Jeg er én af dem, der slet ikke kan få nok af æbler. Jeg elsker det i (næsten) alt og er især vild med de danske, lækre æbler. Derfor sørger jeg hvert efterår for, at bruge de lækre æbler i så mange retter og opskrifter som muligt. Denne gang blev de fineste æbler tryllet om til en simpel æblesirup, som smager virkelig skønt på æblevafler og pandekager.

Æblesirup

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid43 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 500 g æbler, i tern
  • 250 g sukker
  • 4 dl vand (eller mere, alt efter hvor længe det simrer)

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en gryde. Æblerne skal være dækket med vand, ellers skal du tilsætte lidt mere vand.
  • Lad det simre i cirka 30-45 minutter uden låg. Hæld derefter siruppen fra og pres æblerne godt med en ske, så du får alt saft med.
  • Kog derefter sirup op igen til du opnår ønsket konsistens. Du kan teste konsistensen ved at dyppe en teske i siruppen og lade det køle af.
  • Hæld sirup på en flaske (eller glas) og opbevar det i køleskabet.


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.