401
Æblesirup er en sød sirup med smag af æble. Æblesiruppen er utrolig nem at lave og er den perfekte sirup til efterårets pandekager eller i the.
Opskrift på æblesirup
Jeg er én af dem, der slet ikke kan få nok af æbler. Jeg elsker det i (næsten) alt og er især vild med de danske, lækre æbler. Derfor sørger jeg hvert efterår for, at bruge de lækre æbler i så mange retter og opskrifter som muligt. Denne gang blev de fineste æbler tryllet om til en simpel æblesirup, som smager virkelig skønt på æblevafler og pandekager.
Æblesirup
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 500 g æbler, i tern
- 250 g sukker
- 4 dl vand (eller mere, alt efter hvor længe det simrer)
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en gryde. Æblerne skal være dækket med vand, ellers skal du tilsætte lidt mere vand.
- Lad det simre i cirka 30-45 minutter uden låg. Hæld derefter siruppen fra og pres æblerne godt med en ske, så du får alt saft med.
- Kog derefter sirup op igen til du opnår ønsket konsistens. Du kan teste konsistensen ved at dyppe en teske i siruppen og lade det køle af.
- Hæld sirup på en flaske (eller glas) og opbevar det i køleskabet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.