Dalgona iskaffe

af Stinna

Dalgona iskaffe er en slags iskaffe, som er virkelig cremet og lækker. Dalgona er lavet med Instant kaffe, sukker og kogende vand. Derudover tilføjes der mælk og isterninger. Det magiske ved en Dalgona iskaffe er, hvordan kogende vand, Instant kaffe og sukker på helt magisk vis bliver til en virkelig cremet og luftig creme (eller marengs), når det piskes sammen.

Dalgona

Opskrift på Dalgona iskaffe

Dalgona er en koreansk iskaffe. Den er sød, cremet og virkelig skøn på en varm sommerdag. Du bestemmer selv hvor stærk du vil have den, alt efter hvor meget mælk du tilføjer. Det eneste du skal bruge er en håndmikser, så du kan piske de 3 ingredienser sammen til en luftig creme.

Dalgona iskaffe

'Dalgona' er den skønneste iskaffe, som er perfekt til en kold sommerdag.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Ret: Drikke
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 spsk. instant kaffe (du kan også bruge en koffeinfri)
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. kogende vand
  • 1,5 dl sødmælk

Sådan gør du

  • Kom instant kaffe, sukker og kogende vand i en skål. Pisk det sammen med en håndmikser. Du skal blive ved med at piske, til massen er helt skummende og luftig. Det er færdigt, når det får en lys farve.
  • Kom isterninger i et glas. Hæld mælk op og tilsæt kaffe-massen på toppen.
  • Rør lidt rundt og nyd med det samme. Velbekomme.

Frappé iskaffe

Dalgona minder meget om Frappé, som er en græsk iskaffe, som mange måske kender fra ferier sydpå. De to slags iskaffe indeholder de samme ingredienser og minder derfor om hinanden. Men jeg har kunne læse mig til, at hvor dalgona piskes til en næsten marengs-creme, så shakes ingredienserne til frappé sammen.

Hvis du også er vild med iskaffe, så prøv gerne min klassiske opskrift på iskaffe, eller min opskrift på iskaffe med havremælk.

Dalgona

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy