Persillepesto – hjemmelavet skøn grøn pesto med persille. Hvis du endnu ikke har prøvet at lave grøn pesto selv, så kan jeg kun anbefale dig at komme igang. Pesto er dejligt nemt at lave og det smager så godt. Jeg er mest til hjemmelavet pesto, men ofte bliver det dyrt at lave, da der skal meget basilikum i og en del pinjekerner. Men det har jeg fundet en løsning på – ved at lave min pesto med persille og mandler – uden at det går ud over smagen!
Hjemmelavet pesto med persille og mandler
Jeg fik et tip på et tidspunkt om, at man ikke kun behøver at bruge basilikum i en grøn pesto. På Ingerslevs Boulevard købte min kæreste i dag en masse frisk persille til 10kr bundet – så derfor blev der lavet pesto af persille og en enkelt plante basilikum. Den anden dyre ingrediens i pesto er pinjekerner. De er bestemt ikke billige! I stedet for pinjekerner har jeg i denne pestobrugt mandler, som smager mindst ligeså godt. Måske man kan finde et endnu billigere alternativ – måske solsikkekerner? Olien jeg har brugt er en god økologisk olivenolie som vi har fået fra et lokalt landsted i Italien.
Hvis du også er vild med pesto, så er denne opskrift måske noget for : Grøn pesto med basilikum.
Opskrift på persillepesto
Men nu til opskriften på den nemme hjemmelavede grønne pesto. Opskriften er vejledende, så hvis du ønsker mere ost eller andet, så tilsættes det bare. Men her er min version af grøn pesto:
Pesto - opskrift på pesto med basilikum og persille
Ingredienser
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 potte basilikum
- 100 g mandler
- 2 fed hvidløg
- 75 g parmesanost
- salt + peber
- olivenolie til rette konsistens
Sådan gør du
- Alle ingredienser blendes til rette konsistens.
- Kommes på glas og opbevares på køl.
Pestoen kom jeg ovenpå dampede gulerødder med tomatsauce. Pestoen kan også sagtens bruges som dip til grøntsags stænger.
Følg også gerne med på min instagram, for at se flere madbilleder.
8 Kommentarer
Hvor ser det lækkert ud – jeg laver også for det meste pesto selv. Jeg kan godt lide den lidt grovere version, og har haft stor succes med at bruge hasselnødder, gulerod/squash, parmesan & hvidløg (selvfølgelig) og så f.eks. basilikum eller anden krydderurt. :) Fed blog, er lige begyndt at følge dig.
Hej Louise!
Tak for dine søde ord.
Det lyder også lækkert med hasselnødder osv. Jeg må lige igang med at lege mere med pesto! For det er SÅ nemt og smager helt fantastisk :-)
Ser rigtig lækkert ud!
Hvad er holdbarheden på det?
Én uge i køleskab tror jeg :-)
Smutter du mandlerne først ?
Nej, men kan du sagtens :-)
Er det ok med kruspersille og bruger du også stilken?
Hej :-) Jeg har ikke prøvet med kruspersille. Jeg bruger de små stilke, ikke de helt store.