Rabarberkage – rabarbermazarin med mandler og havregryn

af Stinna

Skøn rabarberkage med mandler og havregryn. Lige nu er det sæson for rabarber og jeg forsøger at spise så mange rabarber, som overhovedet muligt. Rabarber er noget af det bedste jeg ved og især i kage er jeg helt vild med smagen af rabarber – især at rabarber er en smule sure, men at de sammen med lidt sødt (og gerne vanilje!) får en virkelig skøn smag.

Min favoritkage med rabarber er en crumble. Jeg har lavet en sundere variant, som I kan finde lige her.

Da jeg for nogle uger siden skulle drikke kaffe i Julies baggård, havde jeg denne rabarberkage med. Julie var meget gravid og jeg synes hun fortjente et stykke kage, så derfor tryllede jeg en bunke rabarber om til denne kage. Den smagte skønt af sommer og jeg tænkte, at jeg gerne vil dele opskriften med jer.

Herunder kommer opskriften på min (lidt sundere) rabarberkage. Jeg har valgt at tilsætte lidt smør og sirup, men smør kan sikkert sagtens skiftes ud med kokosolie. Kagen har en skøn lidt tung konsistens, har en skøn smag af mandel og min kammerat nævnte, at den faktisk smager som en rabarbermazarin. Der er tilsat lidt mandelessens, for at forstærke smagen af mandler.

RABARBERKAGE MED MANDLER OG HAVREGRYN

(sundere rabarberkage)

  • 2 æg
  • 100g mandler
  • 100g havregryn
  • 80g smør, smeltet
  • 1 dl mælk (jeg brugte havremælk)
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt mandelessens
  • et drys salt
  • 10 dadler
  • 1/2 dl sirup (jeg brugte agavesirup)
  • 150g rabarber
  • (evt. 1/2 tsk. vaniljepulver)
  • lidt mandelflager til at toppe med

topping:

  • flormelis til at drysse kagen med

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Kom havregryn og mandler i en blender og blend det, så det er helt finthakket. Brug evt. en minihakker eller foodprocessor
  3.  Tilsæt æg, smeltet smør, mælk, bagepulver, mandelessens, salt, dadler og sirup. Blend det godt sammen.
  4. Skær rabarber i tynde skiver. Tilsæt det i dejen og rør det godt rundt.
  5. Kom bagepapir i en springform (22-24 cm i diameter). Kom dejen deri. Top kagen med mandelflager eller hakkede mandler.
  6. Bag kagen midt i ovnen, til den er gylden. Prik i den med en gaffel for at se, om den er færdig. Jeg gav min ca. 25-30 minutter, men der er forskel på ovne.
  7. Kagen spises lun, drysses med flormelis og spises gerne med en klat creme fraiche.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

inger 25. maj 2018 - 06:49

Hejsa, og mums den ser lækker ud! – du smutter ikke mandlerne?

Reply
Stinna 27. maj 2018 - 09:33

Nej det gør jeg ikke :-) og tak!

Reply
inger hansen 11. juni 2018 - 11:10

Nuj den er skøn denne her – ny favorit og MEGA nem!

Reply
Stinna 12. juni 2018 - 09:22

Ej hvor godt – så dejligt at du kan bruge opskriften :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.