Skønne klatkager med citron (mælkefri)

af Stinna

Skønne klatkager med citron (mælkefri)Skønne klatkager med citron. Da jeg var lille, fik vi virkelig ofte risengrød. Eller sådan husker jeg det ihvertfald. Det var altid et hit og min søster og jeg elskede virkelig risengrød. Men noget af det bedste ved at få risengrød var, at vi dagen efter skulle have klatkager med hindbærmarmelade til. Min far lavede klatkagerne og den dag i dag, er han stadig pjattet med klatkager. Jeg ved ikke om klatkager sådan generelt er særligt udbredt, men for mig har de altid været en vinterfavorit.

Så da jeg i går skulle hjem og besøge sødeste Julie, tog jeg min rest risengrød med i tasken. Lidt underligt, men jeg havde gemt en slat risengrød til at lave klatkager og da jeg så skulle ud af døren, besluttede jeg mig for at komme det i en pose og tage det med – og heldigvis var søde Julie med på idéen om skønne klatkager. Vi spiste dem med lidt chokolade, sirup og marmelade til.
Skønne klatkager med citron (mælkefri) Klatkagerne er lavet af en rest risengrød, som er kogt på havremælk (eller havredrik som det nok kaldes). Jeg er stadig igang med mit projekt ‘undgå mælkeprodukter’ og indtil videre går det fint – mere om det i et andet indlæg. Men risengrød kogt på havremælk smager faktisk overraskende godt og ellers kan det anbefales at koge det på mandelmælk eller rismælk. Vi har tilsat revet økologisk citronskal til dejen, som givet er skønt modspil til klatkagerne.

Som altid er det lidt svært med mængder. Julie og jeg delte denne portion, men vi var også godt sultne og endte med at spise klatkager til frokost, selvom vi egentligt havde planlagt at lave en salat.

Nu til opskriften på skønne klatkager med citron:

Skønne klatkager med citron (mælkefri)
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 8
Ingredients
  • 480g kogt risengrød
  • 2 æg
  • 3 spsk. hvedemel (eller en anden type fin mel)
  • lidt salt
  • 1 spsk. agavesirup
  • lidt vanilje
  • skal af 1/2 økologisk citron
Instructions
  1. Kom risengrød, æg, hvedemel, salt, agavesirup, vanilje og fintrevet citronskal i en skål.
  2. Rør det hele godt rundt, til det hænger sammen som en tyk dej.
  3. Kom kokosolie (eller smør) på en pande og kom dejen på – de skal fylde det samme, som små pandekager.
  4. Steg dem ved middelvarme og vend dem, når de er gyldne.
  5. Spises lune med marmelade og sirup til.

Skønne klatkager med citron (mælkefri)

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Vegetarisk madplan uge 47 - Stinna 17. november 2018 - 07:01

[…] Find opskriften lige her. […]

Reply
Juleboller med risengrød - risengrødsboller - Stinna 10. december 2018 - 07:00

[…] Skønne klatkager med citron (mælkefri) […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.