Vegetariske pirogger

af Stinna

Vegetariske pirogger med krydret fyld er virkelig gode til madpakken. Piroggerne er lavet med grøntsager og er derfor en vegetarisk udgave af pirogger.

Vegetar pirogger

Denne opskrift på pirogger er endelig blevet som jeg vil have dem. Brødet er blødt og holder tæt om fyldet, uden at de er tørre eller kedelige i smagen. Min kæreste beskrev brødet som lidt brioche-agtigt, da det er blødt og skønt. Tricket til pirogger er, at fyldet ikke må være for vådt og dejen ikke må være for tør. Ellers kan man risikere, at fyldet forsvinder ud på bagepladen under bagning. Denne opskrift på pirogger med grøntsager og ost holder på fyldet.

Vegetariske pirogger

Vegetariske pirogger med krydret fyld og den blødeste bolle.
Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 20 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 4 spsk. olivenolie eller rapsolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 dl skyr
  • 1 stk. æg
  • 100 g fuldkorns hvedemel (gerne hvid hvede)
  • 550-600 g hvedemel

Fyld:

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 1 stk. rødløg
  • 1 stk. lille squash
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 tsk. timian, tørret
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1/2 dl vand
  • 200 g revet mozzaella
  • 20 g parmesanost
  • evt tørret oregano og basilikum

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i koldt vand – jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt olie, sukker, salt, skyr og æg. Rør det rundt.
  • Tilsæt nu mel. Dejen skal være list klistret og må endelig ikke være tør. Der kan være forskel på mel. Lad dejen ælte i cirka 8-10 minutter.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted, med et fugtigt klæde over skålen. Dejen skal hæve til cirka dobbelt størrelse.

Fyld

  • I mens dejen hæver laves fyldet.
  • Hak peberfrugter, løg og squash fint.
  • Kom det på en pande med lidt olie og tilsæt resten af ingredienserne (pånær ost).
  • Lad det stege i cirka 20 minutter. Tag det af panden og lad det køle helt af.
  • Når fyldet er afkølet vendes det sammen med osten. Smag til med salt og krydderierne- det må gerne være godt krydret.

Bagning af pirogger

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet (alt efter hvor klistret dejen er). Del dejen i 10 lige store dele (de skal veje cirka 100g pr. stk). Tril dejen til boller og rul dem derefter ud.
  • Placer 1-2 spsk. fyld i midten af dejen. Pensel hele kanten rundt med koldt vand og luk piroggen ind over fyldet, så den danner en halvmåne. Brug en gaffel til at 'lukke' kanten med – vær grundig, så fyldet ikke flyder ud.
  • Placer piroggerne på en bagepalde beklædt med bagepapir. Jeg formede 5 ad gangen og kom dem på én bageplade ad gangen. Lad dem hæve i cirka 20 minutter, inden du sætter dem i ovnen. Pensl dem med sammenpisket æg. Lav 2. plade når første plade kommer i ovnen, så passer det med at de også når at hæve 20 minutter.
  • Bages midt i ovnen i cirka 20 minutter – hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Spises lune. Velbekomme.

Noter

Tip: Piroggerne kan sagtens fryses. Frys dem gerne ned, mens de stadig er lune. Jeg synes de er allerbedst efter en tur i ovnen eller mikroovnen, men de kan også spises optøede. Hvis du ikke fryser piroggerne ned, så skal de opbevares i køleskabet.

Inspiration til madpakken

Selvom de vegetariske pirogger er ganske gode til en frokost derhjemme, så er de helt geniale til madpakken. Hvis du mangler inspiration til madpakkeidéer, så kan jeg også anbefale disse opskrifter: pizzasnegle og små bananbrød – perfekte til madpakken.

Vegetariske pirogger

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

1 Kommentar

Ditte 5. august 2021 - 10:38

Dem vil jeg helt sikkert lave, alt du laver er jo fantastisk fremragende ! Men hvis skal spises til aftensmad, hvad kan de så serveres til ?

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy