Surdejsvafler

af Stinna

Surdejsvafler er de lækreste, søde vafler bagt med surdej. De er perfekte til morgenmaden eller en sød eftermiddagssnack.

Opskrift på surdejsvafler

Har du en surdej stående i køleskabet? Så prøv disse surdejsvafler! De er søde, sprøde og fyldt med smag. Herhjemme er det blevet vores nye yndlingsopskrift på vafler – og så er de tilmed nemme at lave.

Du behøver ikke at bruge en frisk surdej til denne opskrift. Oftest fodrer jeg min surdej aftenen inden vaflerne skal bages og sætter den i køleskabet. Men jeg har også prøvet, bare at tage en ældre surdej ud af køleskabet og bruge den. Surdejen fungerer nemlig ikke som hævemiddel, så det er ikke nødvendigt at den er fyldt med bobler. Men vær opmærksom på, at en ældre surdej vil give en mere syrlig smag til disse vafler.

Surdejsvafler

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 150 g surdej
  • 150 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 dl sødmælk
  • 1 tsk. kardemomme

Stegning

  • smør

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det godt sammen med et piskeris eller en håndmixer.
  • Tænd vaffeljernet og kom lidt smør på pladerne.
  • Bag vaflerne til de er sprøde og gyldne. Spises lune.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.