Sød kartoffel brownie

af Stinna

Sød kartoffel brownie med den lækreste tahin-karamel og chokolade på toppen. Denne kage er lavet med dadler, søde kartofler og andre gode sager – og smager helt fantastisk!

Sød kartoffel brownie

Opskrift på sød kartoffel brownie

Her får I opskriften på en lidt ‘sundere’ brownie med sød kartoffel, dadler, havregryn, æg og andre gode sager. Den skønne kage er toppet med en slags tahin-karamel med dadler og til sidst et lag chokolade. Kagen er allerbedst dagen efter den er lavet og er derfor perfekt til gæster.

Sød kartoffel brownie

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 10 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 200 g sød kartoffel, skrællet (målt skrællet)
  • 200 g dadler
  • 4 stk. æg
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 7 spsk. kakaopulver
  • 1 drys salt
  • 50 g smeltet smør
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 70 g valnødder

Tahin-karamel

  • 150 g dadler, uden sten
  • 150 g tahin (lys)
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 dl koldt vand

Pynt

  • 100 g mørk chokolade
  • friske hindbær

Sådan gør du

Sød kartoffel brownie

  • Start med at skære søde kartofler i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og kog dem, til de er helt møre. Lad dem køle af.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom sød kartoffel, dadler, æg, sirup, kakao, salt, smør og havregryn i en foodprocessor. Blend til næsten ensartet konsistens. Tilføj valnødder og hak kort, så der er stykker af valnødder.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i cirka 30 minutter. Lad den derefter køle af.

Tahin-karamel

  • Kom ingredienserne i en foodprocessor. Blend det sammen til en helt fin konsistens.
  • Fordel på den afkølede kage.

Pynt

  • Smelt chokolade og fordel det på kagen. Pynt med friske hindbær.
  • Sæt kagen i køleskabet, til den er helt kold. Jeg synes den er allerbedst dagen efter at den er bagt.

Noter

Kagen opbevares i køleskabet.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.