Knækbrød med kikærter er knasende sprøde knækbrød, hvor en del af dejen består af fintblendede kikærter.
Opskrift på knækbrød
Denne opskrift på knækbrød er lavet med forskellige kerner, mel, olie og kikærter. Kikærterne i knækbrødene kan ikke smages – men hvis du har en rest kikærter til overs, kan de nemt bruges heri.
4dlkerner(fx solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner og sesamfrø)
2dlhvedemel
1dlfuldkornshvedemel(fx hvid hvede)
2dlkoldt vand
1/2dlolivenolie
1tsk.groft salt + drys på toppen
1tsk.bagepulver
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
Hæld vandet fra dåsen med kikærter og skyl dem grundigt.
Kom kikærterne og 1-2 dl vand i en minihakker eller foodprocessor. Blend til kikærterne er fintblendende. Kom indholdet i en skål.
Tilsæt resten af ingredienserne til skålen.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Kom dejen på bagepapiret og kom et stykke bagepapir over. Rul dejen ud med en kagerulle eller brug hænderne. Dejen må ikke være for tyk. Drys med lidt groft salt.
Skær dejen i tern og bag knækbrødene midt i ovnen til de er gyldne. De bliver sprøde, når de kommer ud af ovnen. Sørg dog for at de er helt gennembagte. Hvis de har fået for lidt, kan du sætte dem ind igen.
Lad knækbrødene køle helt af, inden de spises med smør på. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Noter
Sørg for at dine knækbrød er helt knasende sprøde. Hvis de ikke er gennembagt, kan de ikke holde sig så længe.