Kanelsnegle snobrød

af Stinna

Kanelsnegle snobrød er en luksusversion af de klassiske snobrød. Blød og smørfyldt dej – som er fyldt med den lækreste kanelremonce. Så skal du lave snobrød – så er du nødt til at prøve disse.

Kanelsnegle snobrød

Snobrød med kanelfyld

Kanelsnegle snobrød er den lækreste måde, man ifølge mig kan spise snobrød på. De lækre snobrød smager som kanelsnegle og er pyntet med glasur – præcist som lækre bløde kanelsnegle.

Fyldet er lavet som klassisk fyld til kanelsnegle og er derfor med kanel, brun farin og smør. Opskriften herunder rækker til cirka 8 snobrød.

Kanelsnegle snobrød

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Snobrødsdej

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 25 g smør
  • 1/2 tsk. salt
  • evt. lidt kardemomme
  • 450 g hvedemel (eller en smule mindre eller mere)

Kanelsnegle fyld

  • 75 g smør
  • 100 g brun farin
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 spsk. kanel
  • 1/4 tsk. kardemomme

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Snobrødsdej

  • Start med at opløse gær i koldt vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt koldt smør, salt, kardemomme og hvedemel.
  • Ælt dejen i cirka 10 minutter, til den er blank og smidig. Dejen må endelig ikke være tør, men heller ikke alt for klistret.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted, med et klæde over.

Kanelsnegle fyld

  • Imens dejen hæver, skal remoncen laves.
  • Bland alle ingredienserne i en skål. Mos det godt sammen med en gaffel eller med hænderne. Sæt det til side.

Snobrød

  • Kom en smule mel på køkkenbordet. Del dejen i cirka 8 dele.
  • Rul hver dejklump ud til en lille rektangel / lang flad pølse (cirka 5cm x 12 cm – de må ikke være for tynde).
  • Kom en smule fyld i midten i en lang bane midt i rektanglen (ikke helt ud til kanten). Fold siderne op omkring fyldet, så du får en lang pølse, hvor fyldet er i midten. Gør dette med alt dejen. Der må endelig ikke være for meget mel på, da dejen skal kunne klistre lidt sammen på pinden.
  • Kom snobrøds-pølsen på snobrødspinden. Tryk forsigtigt dejen sammen og sørg for, at enden er godt lukket – og pensl med sammenpisket æg. Bag snobrødet over et bål. Vend det forsigtigt mens det bager.
  • Pyntes med glasur og spises lune.

Tips til snobrød

  • Dejen må endelig ikke være for tør – så vil den nemt falde fra hinanden, når snobrødet bages over bål.
  • Sørg for at fyldet er gemt inde i dejen og der ikke er for mange huller i dejen. Det kan ikke undgås at lidt af fyldet ryger ud under bagning – men mest skal jo gerne blive derinde.
  • Sørg for at lukke enden rigtig godt, så snobrødet holder bedst sammen.
  • Snobrødet er bedst, hvis du pensler det med æg inden bagning. Så bliver det fint og blankt – og holder en smule på fyldet.
  • Overdriv ikke med mængden af fyld. Vi fyldte dem med alt for meget fyld til en start – og så gled dejen fra hinanden. Derfor skal der kun et par tsk. fyld i hvert snobrød.
  • Du kan også fylde dit snobrød med nutella og skumfiduser – brug dem samme dej.
Kanelsnegle snobrød

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy