Kanelsnegle snobrød

af Stinna

Kanelsnegle snobrød er en luksusversion af de klassiske snobrød. Blød og smørfyldt dej – som er fyldt med den lækreste kanelremonce. Så skal du lave snobrød – så er du nødt til at prøve disse.

Kanelsnegle snobrød

Snobrød med kanelfyld

Kanelsnegle snobrød er den lækreste måde, man ifølge mig kan spise snobrød på. De lækre snobrød smager som kanelsnegle og er pyntet med glasur – præcist som lækre bløde kanelsnegle.

Fyldet er lavet som klassisk fyld til kanelsnegle og er derfor med kanel, brun farin og smør. Opskriften herunder rækker til cirka 8 snobrød.

Kanelsnegle snobrød

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

Snobrødsdej

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 25 g smør
  • 1/2 tsk. salt
  • evt. lidt kardemomme
  • 450 g hvedemel (eller en smule mindre eller mere)

Kanelsnegle fyld

  • 75 g smør
  • 100 g brun farin
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 spsk. kanel
  • 1/4 tsk. kardemomme

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Snobrødsdej

  • Start med at opløse gær i koldt vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt koldt smør, salt, kardemomme og hvedemel.
  • Ælt dejen i cirka 10 minutter, til den er blank og smidig. Dejen må endelig ikke være tør, men heller ikke alt for klistret.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted, med et klæde over.

Kanelsnegle fyld

  • Imens dejen hæver, skal remoncen laves.
  • Bland alle ingredienserne i en skål. Mos det godt sammen med en gaffel eller med hænderne. Sæt det til side.

Snobrød

  • Kom en smule mel på køkkenbordet. Del dejen i cirka 8 dele.
  • Rul hver dejklump ud til en lille rektangel / lang flad pølse (cirka 5cm x 12 cm – de må ikke være for tynde).
  • Kom en smule fyld i midten i en lang bane midt i rektanglen (ikke helt ud til kanten). Fold siderne op omkring fyldet, så du får en lang pølse, hvor fyldet er i midten. Gør dette med alt dejen. Der må endelig ikke være for meget mel på, da dejen skal kunne klistre lidt sammen på pinden.
  • Kom snobrøds-pølsen på snobrødspinden. Tryk forsigtigt dejen sammen og sørg for, at enden er godt lukket – og pensl med sammenpisket æg. Bag snobrødet over et bål. Vend det forsigtigt mens det bager.
  • Pyntes med glasur og spises lune.

Tips til snobrød

  • Dejen må endelig ikke være for tør – så vil den nemt falde fra hinanden, når snobrødet bages over bål.
  • Sørg for at fyldet er gemt inde i dejen og der ikke er for mange huller i dejen. Det kan ikke undgås at lidt af fyldet ryger ud under bagning – men mest skal jo gerne blive derinde.
  • Sørg for at lukke enden rigtig godt, så snobrødet holder bedst sammen.
  • Snobrødet er bedst, hvis du pensler det med æg inden bagning. Så bliver det fint og blankt – og holder en smule på fyldet.
  • Overdriv ikke med mængden af fyld. Vi fyldte dem med alt for meget fyld til en start – og så gled dejen fra hinanden. Derfor skal der kun et par tsk. fyld i hvert snobrød.
  • Du kan også fylde dit snobrød med nutella og skumfiduser – brug dem samme dej.
Kanelsnegle snobrød

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

8 Kommentarer

Lærke 13. april 2022 - 20:49

Elsker alle dine opskrifter, dejligt nemme at gå til og altid velsmagende!
Jeg overvejede at skulle lave de her imorgen, men vil gerne lave en kardemomme(snurre) version.
Tænkte umiddelbart at tilføje lidt ekstra kardemomme til dejen.. tænker du det vil være bedst at lave fyldet som i denne opskrift blot med kardemomme eller skal jeg lave fyldet som du bruger i dine kardemommesnurre?

Reply
Stinna 14. april 2022 - 08:42

Hvor er det dejligt at høre, tusind tak! :-)

Jeg ville bruge fyldet til denne opskrift og så udskifte med kardemomme. Skriv endelig hvordan de bliver. God fornøjelse!

Reply
Karina 28. juli 2024 - 11:49

Kan dejen fryses og tages med på sheltertur?

Reply
Stinna 30. juli 2024 - 11:04

Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Didde 3. september 2022 - 19:56

5 stars
Skøn, og nem opskrift. Kæmpe hit hos store og små

Reply
Stinna 4. september 2022 - 13:43

Mange mange tak:)

Reply
Jessica 17. august 2024 - 16:30

3 spsk. kanel lyder af meget? Er det virkelig spsk?

Reply
Stinna 19. august 2024 - 11:39

Hej, ja det er det. Men du kan bare komme mindre i :-)

Reply
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.