2,2K
Kanelkage med brun farin, chokolade, flagesalt og den lækreste kaffe-topping. Denne kage er svampet, kompakt og virkelig lækker.
Opskrift på kanelkage
I denne opskrift på kanelkage har jeg tilsat chokolade. Herhjemme er min kæreste nemlig mest vild med de kager, hvori der er chokolade. Så den klassiske kanelkage er lige gjort en smule mere lækker – og chokoladesmagen passer perfekt med den smagfulde kaffetopping.
Kagen herunder er snasket, blød og svampet. Den spises bedst med ske – eller med hænderne, hvis I ikke er bange for fedtede fingre. Denne kage er nemlig alt andet end tør.
Kagen er bagt i et metalfad på cirka 23 x 33 cm.
Antal: 10 personer
Ingredienser
- 100 g brun farin
- 300 g rørsukker
- 150 g blødt smør
- 1 stk. æg
- 3 dl kærnemælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- 4 tsk. kanel
- 1,5 tsk. natron
- 300 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
Topping
- 50 g blødt smør
- 250 g flormelis
- 6 spsk. kaffe
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kakao
Pynt
- flagesalt
- 50 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader (alm. ovn – dvs. over-og undervarme).
- Pisk brun farin, sukker og smør sammen. Det skal gerne blive en ensartet masse – men behøver ikke at piskes luftigt.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Tilsæt nu kærnemælk og pisk det sammen. Det kan ligne at massen skiller. Men det er smør der danner klumper, når det kolde kærnemælk blandes i.
- Bland vaniljesukker, kanel, natron og hvedemel i en skål. Bland det godt sammen.
- Tilsæt de tørre ingredienser til de våde og pisk det sammen, så du får en nogenlunde ensartet dej. Vend grofthakket chokolade i.
- Beklæd en form med bagepapir. Bag kagen i cirka 35-40 minutter midt i ovnen. Prik i kagen undervejs – der er stor forskel på ovne. Der skal ikke hænge dej ved, men kagen skal virke blød og lækker.
- Lad kagen køle helt af.
- Imens laves toppingen. Bryg en stærk kop kaffe og lad den køle af. Bland alle ingredienserne i en skål – du skal blot røre det sammen med en ske.
- Fordel toppingen på den afkølede kage. Drys med chokolade og flagesalt.