Skøn jordbær-rabarber crumble. Da jeg i går besøgte søde Julie og hendes lille dreng, skulle vi selvfølgelig bage en kage til kaffen. Da jeg forinden havde været på torvemarkedet på Ingerslevs Boulevard, købte jeg de flotteste helt røde rabarber og derfor blev det til, at vi skulle bage en kage med rabarber.
Valget faldt på en skøn sundere rabarbercrumble. Sådan en har jeg ikke forsøgt mig med i sundere udgave før, så vi måtte prøve os lidt frem. Sammen med de fine rabarber kom vi i frugtfyldet friske jordbær og det hele blev toppet med en dej af mandler, havregryn, kokos, kokosolie, banan og honning. Jeg tror sagtens at man kan bruge andet end honning til at søde med, måske noget kokossirup eller andet, for at gøre kagen vegansk.
Rabarber og jordbær er noget af det mest sommerlige og det passede perfekt på en dag, hvor solen skinnede og vi havde gået en lang tur i byen. Vi spiste den med en god klat creme fraise til, men flødeskum eller kokosflødeskum kunne muligvis også være skønt dertil.
Hvis du også er pjattet med rabarber, så kan jeg anbefale denne opskrift: Sundere rabarbermuffins.
Nu til opskriften. Vi bagte kagen i et stort tærtefad.
Jordbær-rabarber crumble
Ingredienser
frugtfyld
- 1 bundt rabarber omkring 6 stk, gerne meget røde
- 200 g friske jordbær
- 2 spsk honning / sirup
- 1 vanillestang - 1/2 tsk vanillepulver
Crumble
- 100 g havregryn
- 100 g kokosmel det helt almindelige der fås i alle supermarkeder
- 100 g mandler grofthakket
- 2 spsk. smør
- 2 spsk honning / andet sødt
- en smule salt
- 1 banan
- serveres med friske jordbær og creme fraise / soyayoghurt.
Sådan gør du
- Vask rabarber og skær dem i små skiver. Vask også jordbær og skær dem i skiver.
- I en skål vendes jordbær og rabarber med honning og vanillekorn.
- Frugtfyldet kommes i bunden af en tærteform i et jævnt lag.
- Nu skal dejen laves.
- Hak mandlerne groft.
- Mos bananen.
- Kom havregryn, mandler, kokosmel, smør, honning, salt og bananmos i en skål. Bland det hele godt sammen, evt. brug hænderne til at få det godt blandet.
- Kom dejen over fyldet.
- Bages i ovnen ved 175g i omkring 20min - der er forskel på ovne, skal bages til kagen er gylden.
- Kagen serveres lun med en klat creme fraise.
- Velbekomme!
4 Kommentarer
Hej :)
Kan man anvende 2 spsk. Smør i stedet for kokosolie?
Jeg har ikke forsøgt, men det tror jeg sagtens :-)
Hej, hvor mange personer er denne portion beregnet til?
Mvh
Pia
Hej :-) Mindes det er 3-4 personer.