Vegetarisk ølgryde

af Stinna

Vegetarisk ølgryde er en skøn gryderet med karamelliserede løg, øl, krydderurter, rodfrugter og fløde. Er du også vild med gryderetter? Så læs med her. Denne gryderet er fyldt med smag og passer perfekt til vinteren.

Vegetarisk ølgryde

Vegetarisk gryderet eller simreret

Ølgryden er en ægte vintergryde fyldt med smag. Gryderetten er lavet med de skønneste ingredienser, hvoraf øl er én af dem. Den mørke lagerøl bidrager med sin maltsmag og giver en enorm dybde til retten og kan derfor ikke erstattes af andet. Smagen af øl, kombineret med krydderurter og karamelliserede løg giver en fantastisk smag, hvor ingredienserne spiller skønt sammen.

Opskriften på vegetarisk ølgryde er udviklet af min kæreste, som er en sand mester inden for gryderetter. Så har du altid undret dig over hvordan man laver en perfekt gryderet med dyb smag og fylde? Så vil jeg anbefale dig denne gryderet. Ingredienserne er måske en smule atypiske, men smagen er ganske fantastisk.

Vegetarisk ølgryde

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Karamelliserede løg

  • 15 g smør
  • 2 stk. løg

Ølgryde

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 stk. gulerødder (store)
  • 1 stk. pastinakker (stor)
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. porre
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g knoldselleri, skrællet
  • 2 kviste frisk rosmarin / en lille håndfuld
  • 1 stk. mørk lagerøl (33 cl) fx porter eller ale
  • 5 dl koldt vand
  • 3 stk. laurbærblade
  • 1/2 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. tomatpuré
  • salt og peber
  • 1 drys 1 drys chili
  • 1 spsk. mørk balsamico
  • 240 g kogte bønner (fx hestebønner eller kikærter)
  • 1-2 dl piskefløde

Servering

  • ovnbagte kartofler / pommes frites
  • ris

Sådan gør du

Karamelliserede løg

  • Start med at lave de karamelliserede løg. Skær løg i halve og derefter i tynde skiver.
  • Kom smør i en gryde. Tilsæt løg og lad dem stege i cirka 20 minutter ved middel varme. Rør jævnligt i dem. De skal blive brune – men ikke brændte.

Ølgryde

  • Imens forberede ølgryden.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerødder, pastinakker og knoldselleri mindre tern.
  • Kom olie i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og grøntsager. Svits dem i cirka 5 minutter under omrøring – de skal ikke brune.
  • Tilsæt derefter tomatpuré. Lad det stege cirka 1 minut under omrøring .
  • Tilsæt nu øl og vand. Tilsæt krydderier, balsamico og kogte bønner. Lad retten simre til det hele er mørt.
  • Tilsæt karamelliserede løg og fløde. Varm retten godt igennem. Smag til med salt og peber.
  • Serveres med ovnbagte kartofler eller ris. Velbekomme!

4 Kommentarer

Mathilde 21. marts 2023 - 16:53

Utrolig lækker og nem ret

Reply
Stinna 24. marts 2023 - 18:03

Tusind tak :-)

Reply
Anette korsholm 27. marts 2023 - 09:50

Lyder så godt men skal lige forstå det ret… skal man bruge en mørk maltøl til retten… … eller en almindelig classic øl

Reply
Stinna 3. april 2023 - 12:48

Hej, det er rettet nu. Det er en mørk maltøl, fx Ale eller Porter.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.