Vegetarisk cremet onepot pasta. Virkelig cremet one-pot pasta. Selvom jeg længe rynkede lidt på næsen over de populære opskrifter på one-pot pasta, så må jeg sige at denne form for aftensmad har vundet mit hjerte. Idéen er som sådan ikke ny, for jeg laver ofte aftensmad hvor alle ingredienser bare blandes i en pande. Men denne version hvor både pasta, tomatsauce og krydderier blandes – den gør simpelthen bare aftensmaden endnu nemmere.
Vegetarisk cremet onepot pasta
I fredags kom min søster og niece forbi til aftensmad hos mig, inden vi skulle en tur ned til festugen. Aftensmaden skulle gå lidt hurtigt og jeg fandt hurtigt frem til, at det var one-pot pasta aftensmaden skulle stå på. Men for at gøre retten ekstra lækker, valgte jeg at komme lidt vegansk soya cuisine i retten (herhjemme kalder jeg det bare for soya-fløde). Det gjorde retten vanvittigt cremet og retten endte med at blive sådan en rigtig smovse-ret, som man skal spise af en skål. Der kan dog også bruges ganske almindelig fløde.
Jeg har i denne opskrift arbejdet sammen med Naturli’ og det var soya-cuisine fra Naturli’ der, sammen med fintrevet gulerod, gjorde retten virkelig cremet og lækker. Jeg valgte at fintsnitte peberfrugt og finthakke gulerod i retten, da min niece ikke er vild med store stykker varme grøntsager . Men ellers kan man blot tilsætte alt det, som man lige har i køleskabet.
Nem vegetarisk onepot pastaret
Som sagt, så er one-pot pasta blevet en hverdags-redning herhjemme. Det er virkelig genialt til de aftenener, hvor man ikke orker at lege kreativ i et køkken. Derudover så er det nemt lige at gøre retten ekstra lækker, når der tilsættes lidt til at gøre retten cremet. Jeg har valgt at bruge glutenfri pasta i denne version, men jeg tænker at alt pasta kan bruges. Bare vær opmærksom på kogetiden (og mængden af kogevand) af de forskellige varianter. Derfor har jeg angivet væske-mængden som 5-7 dl vand. Men nu til opskriften på Vegetarisk cremet onepot pasta.
Vegetarisk cremet one-pot pasta
Ingredienser
- olie til stegning
- 1 rødløg /eller alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 5 cherrytomater
- 2 gulerødder
- salt
- peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 5-7 dl vand (hold igen, hvis du ikke bruger glutenfri pasta)
- 250 g pasta jeg brugte en glutenfri version
- 1 tsk. oregano
- 1,5 dl soya fløde
- frisk persille
Sådan gør du
- Kom lidt olie i en pande eller en stor gryde.
- Start med at hakke løg og hvidløg fint. Tilføj det til panden.
- Skær rød peberfrugt og tomater fint og riv gulerødderne fint. Tilsæt det til panden.
- Tilsæt salt, peber, hakkede tomater, vand (start med 5 dl), pasta og oregano. Der er forskel på, hvor meget væske pasta behøver. Hold derfor igen, så saucen ikke bliver for tynd.
- Lad det koge til pastaen er næsten færdig. Tilsæt mere vand hvis nødvendigt.
- Tilsæt nu soya cuisone og hakket persille.
- Smag retten til med salt og peber.
- Velbekomme.
Noter
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
18 Kommentarer
Jeg vil lige gøre dig opmærksom på at du både skriver at retten skal tilbederes i gryde OG pande. Jeg bemærkede det ikke selv før jeg var nået til at skulle putte pasta i sovsen, så lige nu koger jeg pasta i en pande (haha) :-)
Ha ha. Hov :-) Jeg håber det lykkedes alligevel – jeg kører nogle gange rundt i de ord – men håber det blev godt alligevel!
Det ser super lækkert ud, men der står ikke til hvor mange personer. Ville altså være super skønt at vide.
Tak skal du have :-) Det er en ældre opskrift, på mine nyere skriver jeg antal personer. Jeg mener at der er til 2-3 personer.
Super lækker ret. Har lavet den en del. Men er nysgerrig på, om den er frysegnet?
Hej Lotte. Det har jeg desværre ikke forsøgt. Men mon ikke at den kan fryses :-)
Hej
Opskrifterne ser rigtig lækre ud, og jeg tænker, at jeg må give mig i kast med nogle (mange…) af dem.
Ganske mange steder savner jeg angivelse af, hvor mange personer opskriften er til?
vh Jens
Hej Jens,
mange tak skal du have :-) Ja det mangler desværre på nogle af de ældre opskrifter. Jeg ændrer det løbende, når jeg får afprøvet opskrifterne igen.
Tynd! Er så skuffet! Slet ikke godt.
Øv! Jeg kan ikke helt lure, hvor det kan være gået galt. Brugte du soyafløde? :-)
Den BEDSTE pastaret som vi har fået herhjemme til DATO. Det er en sikker vinder hos gæster og min kødelskende kæreste. Han spørger endda efter den hvis der går lang tid mellem vi får den. Kæmpe anbefaling herfra. <3
Tusind tak skal du have :-) så dejligt at du og din kæreste kan lide opskriften – tak!
Er altså i tvivl! Koger du pastaen i en gryde for sig selv og så blander det sammen på panden?
Pastaen koges direkte i gryden med de andre ingredienser :-)
Kan du ikke rette din opskrift ? Jeg blev også forvirret af pande og gryde. Man skal læse kommentarene for at forstå den . Ellers ok !
Hej, så er det rettet til :-)
Smager virkelig lækkert. Undlod hvidløg, brugte almindelig fløde, ca 1 dl. og pastaskruer. Toppede med friskrevet parmasanost.
Hvor dejligt, mange tak for tilbagemeldingen :-)