Vegetarisk cremet onepot pasta

af Stinna

Vegetarisk cremet onepot pasta

Vegetarisk cremet onepot pasta. Virkelig cremet one-pot pasta. Selvom jeg længe rynkede lidt på næsen over de populære opskrifter på one-pot pasta, så må jeg sige at denne form for aftensmad har vundet mit hjerte. Idéen er som sådan ikke ny, for jeg laver ofte aftensmad hvor alle ingredienser bare blandes i en pande. Men denne version hvor både pasta, tomatsauce og krydderier blandes – den gør simpelthen bare aftensmaden endnu nemmere.

Nem vegetarisk pastaret

I fredags kom min søster og niece forbi til aftensmad hos mig, inden vi skulle en tur ned til festugen. Aftensmaden skulle gå lidt hurtigt og jeg fandt hurtigt frem til, at det var one-pot pasta aftensmaden skulle stå på. Men for at gøre retten ekstra lækker, valgte jeg at komme lidt vegansk soya cuisine i retten (herhjemme kalder jeg det bare for soya-fløde). Det gjorde retten vanvittigt cremet og retten endte med at blive sådan en rigtig smovse-ret, som man skal spise af en skål. Der kan dog også bruges ganske almindelig fløde.

Jeg har i denne opskrift arbejdet sammen med Naturli’ og det var soya-cuisine fra Naturli’ der, sammen med fintrevet gulerod, gjorde retten virkelig cremet og lækker. Jeg valgte at fintsnitte peberfrugt og finthakke gulerod i retten, da min niece ikke er vild med store stykker varme grøntsager . Men ellers kan man blot tilsætte alt det, som man lige har i køleskabet.

Vegetarisk cremet one-pot pasta

Onepot pasta vegetarisk

Som sagt, så er one-pot pasta blevet en hverdags-redning herhjemme. Det er virkelig genialt til de aftenener, hvor man ikke orker at lege kreativ i et køkken. Derudover så er det nemt lige at gøre retten ekstra lækker, når der tilsættes lidt til at gøre retten cremet. Jeg har valgt at bruge glutenfri pasta i denne version, men jeg tænker at alt pasta kan bruges. Bare vær opmærksom på kogetiden (og mængden af kogevand) af de forskellige varianter. Derfor har jeg angivet væske-mængden som 5-7 dl vand. Men nu til opskriften på Vegetarisk cremet onepot pasta.

Vegetarisk cremet one-pot pasta
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Ingredienser
  • olie til stegning
  • 1 rødløg /eller alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 5 cherrytomater
  • 2 gulerødder
  • salt
  • peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5-7 dl vand
  • 250 g pasta jeg brugte en glutenfri version
  • 1 tsk. oregano
  • 1,5 dl soya fløde
  • frisk persille
Sådan gør du
  1. Kom lidt olie i en pande.
  2. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Tilføj det til gryden.
  3. Skær rød peberfrugt og tomater fint og riv gulerødderne fint. Tilsæt det ti gryden.
  4. Tilsæt salt, peber, hakkede tomater, vand (start med 5 dl), pasta og oregano.
  5. Lad det koge til pastaen er næsten færdig. Tilsæt mere vand hvis nødvendigt.
  6. Tilsæt nu soya cuisone og hakket persille.
  7. Smag retten til med salt og peber.
  8. Velbekomme.

Vegetarisk cremet one-pot pasta Vegetarisk cremet onepot pasta

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Anna-Sofie 7. november 2017 - 18:04

Jeg vil lige gøre dig opmærksom på at du både skriver at retten skal tilbederes i gryde OG pande. Jeg bemærkede det ikke selv før jeg var nået til at skulle putte pasta i sovsen, så lige nu koger jeg pasta i en pande (haha) :-)

Reply
Stinna 8. november 2017 - 08:27

Ha ha. Hov :-) Jeg håber det lykkedes alligevel – jeg kører nogle gange rundt i de ord – men håber det blev godt alligevel!

Reply
Vegetarisk madplan uge 51 - Stinna 17. december 2017 - 14:31

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG Asiatisk rødbedesuppe […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 19 - Stinna 5. maj 2018 - 07:55

[…] Mandagens aftensmad er ekstra nem – det er nemlig en one-pot pasta, hvor alle ingredienser blot kommes i en gryde og det koges sammen. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.