Tortilla med æg er en slags vegetarisk tortilla, hvor selve pandekagen er stegt med æg og derefter fyldt med krydret kikærtefyld. Det lyder måske besværligt – men det er det slet ikke.

Opskrift på tortilla med æg
Hvis du ikke allerede har prøvet at lave denne form for tortillas med æg, så vil jeg virkelig anbefale det. Man slår et sammenpisket æg ud på en stegepande og kommer straks en madpandekage på. De to hænger så sammen og fungerer som en ekstra mættende og smagfuld madpandekage.
I denne udgave har jeg fyldt min madpandekage med krydret kikærtefyld, salsa, sød chilisauce, græsk yoghurt og frisk koriander. Det smager helt fantastisk!
Tortilla med æg
Ingredienser
- Olie til stegning
- 2 stk. røde peberfrugter, skåret i tern
- 1 stk. løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk. spidskommen
- 2 tsk. koriander
- 3 dl vand
- 2 tsk. tomatpuré
- 1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter, skyllede)
- 1 stk. grøntsagsbouillon-terning
Servering
- 4 stk. tortillas (madpandekager)
- 4 stk. æg
- Salsa
- Sød chilisauce
- Græsk yoghurt
- Frisk koriander
Sådan gør du
- Start med at komme olie på en pande.
- Tilføj løg, hvidløg og peberfrugt. Lad det stege i nogle minutter under omrøring.
- Tilføj derefter spidskommen, koriander, vand, tomatpuré, kikærter og en bouillonterning. Lad det simre til saucen er tyk.
- Slå æg ud i en skål. Tilføj salt og peber og pisk det sammen med en gaffel.
- Kom olie på en pande. Tilføj 1/4 af æggemassen og kom en tortillapandekage oven på med det samme. Lad det stege 1 minut og vend derefter pandekagen. Lad det stege kort og tag af panden. Fortsæt med de øvrige tortillas og æggemassen.
- Serveres med kikærtefyldet, salsa, sød chilisauce, græsk yoghurt og frisk koriander.
- Velbekomme!
Noter
Elsker du også tortillas? Så er denne opskrift på æltefri tortillas måske også noget for dig.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

