Spicy bønnedeller

af Stinna

spicy-deller-2

Jer der har læst med længe, ved at jeg er vild med grøntsagsdeller og bønnedeller. Jeg laver oftest en variant med persille og løg, men denne gang fik jeg lyst til lidt flere krydderier. Disse spicy bønnedeller spiste jeg i en burger, sammen med denne spicy tomatsalsa.

Jeg er så småt ved at være klar til at skulle i praktik i Vietnam. Dog har jeg slet ikke fået pakket endnu, det må jeg gøre efter endt eksamen. Jeg håber at I vil læse med, når jeg poster lidt rejse-indlæg herinde :-)


★ SPICY BØNNEDELLER ★

1 dåse kikærter

2 æg

1 spsk olie

1 dl havregryn

4 spsk boghvedemel

½ spsk eddike eller citronsaft

1 lille løg

Krydderier:

1 tsk salt

1 tsk spidskommen

1 lille håndfuld frisk koriander

1 fed hvidløg

1 lille rød chili

½ tsk tørret koriander

olie til stegning

  1. Blend alle ingredienserne sammen.
  2. Steges på panden i olie.
  3. Vendes når de er gyldne og steges på begge sider.

spicy-deller-3 spicy-deller spicy-deller-4

Print Friendly, PDF & Email
17 Kommentarer

17 Kommentarer

Josefine 8. april 2015 - 09:32

Ej hvor ser de lækre ud! Der er intet bedre end vegetariske frikadeller :)

Reply
Stinna 8. april 2015 - 18:32

Mange tak! Nej det smager så skønt :-)

Reply
Kaya Olsen 8. april 2015 - 15:45

Hej Stinna, hvor mange g er en dåse kikærter? De kikærter, jeg køber, kommer i poser. :)

Reply
Stinna 8. april 2015 - 18:32

Hej Kaya!
Det er 240g kogte :-)

Reply
Ane 12. april 2015 - 15:20

De ser super lækre ud! Hvor mange frikadeller fik du ud af det? Og hvor mange personer er det ca. til? Jeg har lidt svært ved at bedømme størrelsen nemlig :)

Reply
Stinna 12. april 2015 - 16:27

Jeg tror jeg fik omkring 8 deller. Man spiser nok 2-3 pr mand :-)

Reply
Hanne 16. april 2015 - 09:01

Hej Stinna.

Jeg har nogle søde kartofler i køleren, jeg gerne vil have brugt. Tror du godt, jeg kan blende dem sammen med, uden det ødelægger smagen(selvfølgelig efter de er kogte) – kan ikke lige regne ud, om smagen kan passe sammen med dine ingredienser ;) ??

Reply
Stinna 16. april 2015 - 09:15

Det tror jeg da sagtens – men har ikke lige prøver det :-)

ellers har jeg disse deller med søde kartofler:
https://stinna.dk/aftensmad/glutenfri-burger-med-sweet-potato-deller.html

Reply
Amina 18. september 2015 - 11:34

tusind tak for en meget inspirerende blog! Jeg har allerede gemt en masse af dine opskrifter, og dine tykke pandekager er afprøvet og spist til frokost – mums! TAK!

Reply
Stinna 18. september 2015 - 11:35

Tak for din kommentar :-) Skønt at du kan bruge mine opskrifter! :-)

Reply
3 opskrifter på sundere vafler | Stinna 16. september 2016 - 14:12

[…] med fyld af Spicy bønnedeller og Spicy tomat salsa. Skøn aftenmadsvaffel, som kan fyldes med en masse grønt, bønnedeller og […]

Reply
Sindu 15. december 2016 - 16:39

Hvor mange gram er dine dåser med kikærter på?

Reply
Stinna 16. december 2016 - 14:16

400g og 240g drænet vægt :-)

Reply
Rikke 25. april 2017 - 16:40

Hej Stinna
De ser jo vildt lækre ud! Kan de fryses?

Reply
Stinna 25. april 2017 - 21:34

Hej,
ja det tror jeg sagtens :-)

Reply
Michael 28. februar 2019 - 14:43

Mon man kunne bruge quinoamel i stedet?
Er ny på din side men synes der er mange lækre opskrifter, men jeg er sådan lidt en bland af LCHF, stenalderkost, vegetar, veganer :-) leder stadig efter min præcise lyst og tro på hvad der er mest sundt. Men en ting jeg afholder mig fra er alt med lyst korn (hvede osv.) spiser faktisk slet ikke brød. Så mange af dine opskrifter der har en smule mel ville jeg gerne finde en eller anden erstatning for

Reply
Stinna 28. februar 2019 - 20:39

Hej Michael. Det tror jeg godt at du kan ved de fleste veggiedeller. Melet er blot til for at de skal hænge bedre sammen. Men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.