Spansk tortilla er en lækker, velsmagende hverdagsret. Spansk tortilla er en æggekage eller omelet med kartofler, som både kan spises varm og kold.
Opskrift på spansk tortilla
Denne spanske tortilla er den perfekte ’tøm-køleskabet-ret’. Det er en slags spansk æggekage. Den er virkelig nem at lave og er derfor perfekt til en hverdag. I min opskrift har jeg brugt kartofler skåret i tynde skiver og revet ost. Dertil har jeg tilsat røget paprika og en smule cherrytomater. Det giver en skøn smag.
Spansk tortilla
Ingredienser
- 2 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 400 g skrællede kartofler, rå
- 4 stk. cherrytomater
- 8 stk. æg
- 70 g revet mozzarellaost
- 30 g parmesanost eller hård ost
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. røget paprika
- peber
- 1 drys tørret chili
Servering
- bredbladet persille
- ketchup
- pesto
- rugbrød
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær cherrytomater i mindre stykker og fjern det bløde i midten.
- Hak løg og hvidløg fint. Kom olie på en pande og steg det kort – det må ikke blive brunt. Tilsæt kartofler og tomater. Lad det stege i cirka 5 minutter ved middelvarme, mens du vender det rundt. Pas på at det ikke brænder på.
- Pisk æg, ost, salt, røget paprika, peber og chili sammen. Fordel det på stegepanden. Lad nu æggekagen stege ved lav varme i cirka 20 minutter. Kom gerne et låg eller et stykke stanniol over.
- Vend forsigtigt æggekagen ved at komme en tallerken over panden. Vend æggekagen ud på tallerkenen og skub den forsigtigt tilbage på panden. Lad den stege i cirka 10 minutter. Prik i den – kartoflerne skal være helt møre.
- Server æggekagen med rugbrød, salat, ketchup og pesto. Velbekomme.
Tilbehør til spansk tortilla
Men hvad serverer man så til? Herhjemme er vi vilde med at servere den spanske tortilla med rugbrød eller en salat til. Prøv også at spise en god pesto til – det smager skønt.
Du kan servere denne tortilla til morgenmad, frokost eller aftensmad. Den vil også være god som en del af et brunchbord.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.