Salat med butterbeans, persille og feta

af Stinna

Salat med butterbeans, persille og feta

Salat med butterbeans, persille og feta. Eftersom det er blevet en del lunere udenfor, så spiser vi også en del mere salat herhjemme. Som jeg har skrevet herinde før, så er jeg helt vild med salater – men jeg gider ikke at spise kedelige salater uden smag og fyld. Derfor sørger jeg altid for at mine salater indeholder flere forskellige elementer, så de både er mættende, har en god dressing, indeholder noget saltet, gerne noget cremet og ellers så bare godt med grønt.

Salat med butterbeans

Jeg lavede forleden denne sommerlige salat, som endte med at indeholde butterbeans stegt i soya, friske asparges, forskelligt grønt, bredbladet persille, frisk dressing og cremet fetaost. Den blev så god, at jeg gerne vil dele den med jer. Jeg tænker at den er perfekt til en sommeraften med grill, eller som en selvstændig salat til aftensmad.

Salat med butterbeans, persille og feta

Opskriften herunder svarer til den mængde der er på billedet. Vi spiste salaten 2 personer til aftensmad, men der er selvfølgelig til flere, hvis I blot spiser den som tilbehør.

Hvis du spiser den til aftensmad, så kan jeg anbefale at lave nogle veggiedeller til. Fx disse:

Linsedeller – vegetardeller med grønne linser og havregryn

Salat med butterbeans, persille og feta
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
 
Ret: Aftensmad, Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
Stegte bønner
  • 250 g kogte butterbeans (store hvide bønner, kan også findes på dåse)
  • 2 tsk. soyasauce
  • lidt olie
  • 1/2 tsk. paprika
Salaten
  • 5 stk. friske grænne asparges
  • 1/2 stk. agurk
  • 1 stk. lille rødløg
  • 2 stk. friske foråsløg
  • 5 stk. cherrytomater
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • fetaost / salatost
Dressing
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • 1/2 tsk. honning
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Først laves de stegte bønner. Kom lidt olie på en pande. Tilsæt bønnerne og lad dem stege lidt. Tilsæt soyasauce og paprika, rør det godt rundt. Når bønnerne har fået lidt farve, tages panden af blusset og bønnerne køler af.

  2. Imens laves salaten. Skær asparges i stykker på ca. 2 cm og halver cherrytomaterne. Kom dem i en skål.

  3. Skær agurk i mindre stykker og tilsæt til skålen.

  4. Skær rødløg i skiver (eller hak det i ønsket størrelse) og snit forårsløg fint. Tilsæt det til skålen.

  5. Hak bredbladet persille groft og kom det i skålen.

  6. Bland dressingen i en lille skål.

  7. Kom de stegte bønner over i salatskålen, tilsæt dressing og rør det hele rundt.

  8. Salaten toppes med fetaost. Velbekomme.


Salat med butterbeans, persille og feta

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Kathrine 31. oktober 2018 - 16:25

Hej Stinna

Skal aspargesen ikke koges eller steges?

Reply
Stinna 31. oktober 2018 - 20:56

Nej den er bare rå :-) Men du kan godt stege den.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.