Stinna
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
  • MADPLANER
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
  • MADPLANER
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE

Stinna

Vegetarisk madblog

Aftensmad

Rösti med gulerødder og kartofler

af Stinna 18. juli 2018
18. juli 2018
Rösti med gulerødder og kartofler

Rösti med gulerødder og kartofler. Herhjemme ender jeg ofte med at have gulerødder og kartofler liggende i grøntsagsskuffen, som jeg aldrig helt ved hvad jeg skal bruge til. Så i går blev en rest gulerødder og kartofler tryllet om til disse lækre rösti. Jeg plejer at lave rösti kun med kartofler, men det fungerer overraskende godt med gulerødder i også.


Rösti med gulerødder og kartofler

Portionen jeg lavede endte med at blive ret stor, så den kan sagtens bare halveres. Jeg rev gulerødderne og kartoflerne på min foodprocessor og rev halvdelen fint og den anden halvdel groft. Hvis du bruger et almindeligt rivejern, så tror jeg at du skal rive det groft. Nedenstående er lidt en basisopskrift, næste gang vil jeg forsøge at komme revet parmesanost i og bredbladet persille.

Disse rösti var skønt sprøde udenpå og dejligt bløde indeni. Jeg serverede dem med guacamole til. Faktisk en ny variant med feta i, men den får I også snarest.

Rösti med gulerødder og kartofler (20 STK.)

  • 400g gulerødder
  • 200g kartofler
  • 4 æg
  • 1 stort løg
  • salt (gulerødder er ret søde, så der skal lidt mere salt i, end normalt kun med kartofler)
  • peber
  • 4 spsk. hvedemel
  • olie til stegning

Tilbehør:

  • Min bedste opskrift på guacamole

Fremgangsmåde:

  1. Riv gulerødder og kartofler groft. Kom det i en skål.
  2. Tryk evt. noget af væsken ud, ved at kramme grøntsagerne imellem hænderne. Dette er ikke nødvendigt, men gør at de færdige rösti ikke bliver for bløde.
  3. Tilsæt æg, finthakket løg, salt, peber og hvedemel.
  4. Rør det hele rundt.
  5. Kom olie på en pande og placer ‘klatter’ af dejen derpå. Smør dejen lidt ud – de skal ikke være for høje, for så bliver de for bløde indeni.
  6. De steges på begge sider til de er gyldne.
  7. Velbekomme!

Rösti med gulerødder og kartofler

Print Friendly, PDF & Email

Relaterede indlæg:

  • Vegetarisk madplan uge 2Vegetarisk madplan uge 2
  • Små madbrød med kartofler og fetaSmå madbrød med kartofler og feta
  • Falafler med gulerødderFalafler med gulerødder
4 Kommentarer
FacebookPinterestEmail
Stinna

Hej og velkommen til! Her på bloggen deler jeg opskrifter på vegetarisk mad og en masse sundere søde sager.

tidligere indlæg
Spaghetti i linsesauce
næste indlæg
Sommersalat med bulgur, granatæble, feta, persille og mynte

4 Kommentarer

Helle 23. juli 2018 - 19:43

Ville de kunne laves dagen før og så spises kolde? Vi skal holde fest for 40, så leder efter retter, der kan laves i god tid :)

Reply
Stinna 23. juli 2018 - 21:44

Det kan de godt, men jeg vil nok anbefale noget andet – de er bedst lune hvor de er helt sprøde :) De er ikke sprøde dagen efter, desværre.

Reply
Nadia 6. januar 2019 - 14:03

Kender du et godt tip til hvad man kan bruge som alternativ til æg, hvis man ønsker at lave dem vegansk?

Reply
Stinna 6. januar 2019 - 16:52

Hej, nej det gør jeg desværre ikke lige med denne opskrift :)

Reply

Tilføj en kommentar Cancel Reply

Gem mit navn, email og hjemmeside i denne browser, til næste gang jeg kommenterer.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SØG

OM mig

OM mig

Hej, jeg hedder Stinna, er 29 år og jeg står bag denne madblog, samt en kogebog med sundere mad. Velkommen til!

Madplan i din indbakke?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, for at få madplaner direkte i din indbakke:

Populære indlæg

  • Vegetarisk madplan uge 8 Vegetarisk madplan uge 8
  • Grovboller - nemme og sunde boller Grovboller – nemme og sunde boller
  • Vegetarisk indisk curry - med kartofler og kokosmælk Vegetarisk indisk curry – med kartofler og kokosmælk
  • Broccoli fladbrød - gode til toast Broccoli fladbrød – gode til toast
  • Sund banankage uden mel og sukker... Sund banankage uden mel og sukker…

Om mig

Om mig

Hej, jeg hedder Stinna, er 28 år og jeg står bag denne madblog, samt en kogebog med sundere mad. Velkommen til!

Opskrifter

Sund banankage uden mel og sukker…

11. apr 2015

Sunde snickers bidder

13. feb 2016

Sunde snickerskugler

22. nov 2014

Sunde æblemuffins – perfekte til madpakken

11. sep 2016

Spinatvafler – nemme grønne madvafler

29. aug 2017

Populære opskrifter

  • 1

    Sund banankage uden mel og sukker…

    11. april 2015
  • 2

    Sunde snickers bidder

    13. februar 2016
  • 3

    Sunde snickerskugler

    22. november 2014

Instagram

  • Indisk vegetarisk curry hvis I mangler en id til aftensmaden...
  • Klar til frokost med juliebruunsblog groedgrisen mariavestergaarddk
  • S blev det fredag min fredag bestr af speciale en...
  • Grn smoothie lige for tiden drikker jeg en smoothie hver...
  • Virkelig nem vegetarisk hverdagsmad I gr delte jeg et indlg...
  • Gid jeg havde sdan en her lige nu sundere fastelavnsboller...
  • Skal i bage i weekenden? Jeg har planer om at...
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Stinna Guldmann Marker. All Right Reserved.


Tilbage til toppen