Rösti med gulerødder og kartofler. En lidt anderledes opskrift på lækre rösti, som er sprøde udenpå og bløde inden i. Herhjemme ender jeg ofte med at have gulerødder og kartofler liggende i grøntsagsskuffen, som jeg aldrig helt ved hvad jeg skal bruge til. Så i går blev en rest gulerødder og kartofler tryllet om til disse lækre rösti.
Rösti med gulerødder og kartofler
Jeg plejer at lave rösti kun med kartofler, men det fungerer overraskende godt med gulerødder i også. Disse rösti var skønt sprøde udenpå og dejligt bløde indeni. Jeg serverede dem med hjemmelavet guacamole til.
Portionen jeg lavede endte med at blive ret stor, så den kan sagtens bare halveres. Jeg rev gulerødderne og kartoflerne på min foodprocessor og rev halvdelen fint og den anden halvdel groft. Hvis du bruger et almindeligt rivejern, så tror jeg at du skal rive det groft. Nedenstående er lidt en basisopskrift, næste gang vil jeg forsøge at komme revet parmesanost i og bredbladet persille.
Nu til opskriften på rösti med gulerødder:
Rösti med gulerødder og kartofler
Ingredienser
- 400 g gulerødder
- 200 g kartofler
- 4 stk. æg
- 1 stk. stort løg
- salt (gulerødder er ret søde, så der skal mere salt i, end normalt kun med kartofler)
- peber
- 4 spsk. hvedemel
- olie til stegning
Sådan gør du
- Riv gulerødder og kartofler groft. Kom det i en skål.
- Tryk evt. noget af væsken ud, ved at kramme grøntsagerne imellem hænderne. Dette er ikke nødvendigt, men gør at de færdige rösti ikke bliver for bløde.
- Tilsæt æg, finthakket løg, salt, peber og hvedemel.
- Rør det hele rundt.
- Kom olie på en pande og placer 'klatter' af dejen derpå. Smør dejen lidt ud – de skal ikke være for høje, for så bliver de for bløde indeni.
- De steges på begge sider til de er gyldne. Velbekomme!
Måske er du også interesseret i:
- Falafler med gulerødder
- Efterårssalat med gulerødder
- Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
8 Kommentarer
Ville de kunne laves dagen før og så spises kolde? Vi skal holde fest for 40, så leder efter retter, der kan laves i god tid :)
Det kan de godt, men jeg vil nok anbefale noget andet – de er bedst lune hvor de er helt sprøde :) De er ikke sprøde dagen efter, desværre.
Kender du et godt tip til hvad man kan bruge som alternativ til æg, hvis man ønsker at lave dem vegansk?
Hej, nej det gør jeg desværre ikke lige med denne opskrift :)
Kan de laves i ovnen?
Det har jeg ikke forsøgt. Jeg tror ikke at de bliver ligeså sprøde ved det :-)
De ser virkelig lækre ud. Hvad er det for en dip du har lavet til?
Tak :-) Det er guacamole.
https://stinna.dk/frokost/guacamole.html