Rajma – vegansk indisk ret med kidneybønner og garam masala

af Stinna

Skøn og krydret indisk vegetarret, med kidneybønner og serveret med ris. Da jeg forleden var forbi Aarhus Street Food, fik jeg den skønneste indiske ret i den indiske bod. Retten hed ‘Rajma’ og jeg skyndte mig hjem for at google retten, da den simpelthen smagte så godt, at jeg bare måtte prøve at lave den selv. Så i går aftes besluttede jeg mig for at prøve selv at lave rajma. Jeg har fået inspiration fra en masse forskellige opskrifter og sat ingredienserne sammen, som jeg tænkte de ville smage bedst.

Indisk rajma

Mit bud på indisk rajma får du herunder. Herhjemme blev vi hurtigt enige om, at denne ret smager fantastisk og at vi snarest skal spise den igen. Jeg har desværre aldrig været i Indien, men jeg er vild med indisk mad og synes det smager så skønt, med de mange forskellige krydderier. Lad jer ikke skræmme af alle ingredienserne heri – ingredienserne smager ikke gennemtrængende hver især, men giver en krydderblanding. Rajma betyder vidst bare røde kidneybønner, men jeg har læst mig frem til at det er navnet på denne ret – eller muligvis rajma curry.

Rajma

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1,5 spsk. garam masala
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 frisk rød chili finthakket
  • 2 knivspids nelliker
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 dl røde linser
  • salt retten skal have en del salt

Tilbehør

  • brune ris
  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Hak løg, ingefær og hvidløg fint. Kommes på pande med lidt olie.
  • Kom alle krydderierne ved. Lad det stege et minut under omrøring.
  • Tilsæt kidneybønner, tomat, røde linser og vand.
  • Lad retten koge ind, indtil linserne er helt møre. Retten får mere smag, hvis den får lov at simre noget tid.
  • Kog ris som anvist på posen.
  • Server retten med ris og friske koriander.
  • Velbekomme!

Noter

Jeg kan godt lide at retten har en tyk konsistens. Hvis du ønsker mere sauce, tilsætter du blot lidt mere vand. Eller endnu bedre 2 dl kokosmælk.


 

19 Kommentarer

Christine Bonde 15. februar 2017 - 08:26

Mmmmh, det lyder så lækkert med alle de krydderier!

Reply
Stinna 15. februar 2017 - 09:28

Tak :-) Det smagte så skønt!

Reply
Kamilla Hansen 4. august 2023 - 22:36

Tusind tak for denne skønne opskrift. Det smagte fantastisk

Reply
Stinna 7. august 2023 - 18:14

Dejligt at opskriften kunne bruges :-)

Reply
Marina 22. februar 2017 - 19:24

Super lækker ret! Har lige lavet den til min kæreste her til aften, og vi var vilde med den. Tak! :-D

Reply
Stinna 22. februar 2017 - 19:37

Ej hvor skønt – mange tak for din tilbagemelding :-)

Reply
Julie 19. marts 2017 - 10:33

Jeg laver denne i aften, og overvejer at tilsætte en dåse kokosmælk til retten :-)

Reply
Stinna 19. marts 2017 - 11:26

Det kan du sagtens – ellers kan du måske lave denne? https://stinna.dk/aftensmad/vegetarisk-indisk-curry.html
Der er kokosmælk i :-)

Reply
Josefine 15. oktober 2017 - 20:20

Hej Stinna
Det lyder som en vildt lækker ret! Jeg bruger tørrede kidneybønner, som jeg udbløder og koger. Hvilken mængde vil du ca. mene er tilsvarende de to dåser, der er angivet? :-)
Kh Josefine

Reply
Shraddha 11. november 2017 - 23:54

Hej Stinna, det ser fantastisk ud..jeg er inder og bor i Vejle. Jeg er vild med at lave vegetar mad. Jeg spiser kun vegetar og jeg elsker rajma. Men vi tilsætter ingen røde linser i. Du skal prøve uden røde linser for at få en autentisk smag :)

Reply
Stinna 12. november 2017 - 10:47

Hej Shraddha, mange tak skal du have :-)
Jeg må prøve uden linser – tak!

Reply
Mathilde 22. november 2022 - 16:46

Hvor mange personer er retten til?

Reply
Lene 10. december 2022 - 18:56

Familien og jeg har netop spist denne dejlige og smagfulde ret. Vi er ret begejstrede og overmætte

Reply
B 17. december 2022 - 17:57

Uh, pas på med Garam masalaen og chilien i den her ret. Jeg fulgte opskriften med udelod chilien, og retten blev stadig uspiselig stærk for denne her gennemsnitlige skandinaviske familie..

Reply
Stinna 17. december 2022 - 19:04

Hej. Æv da! Jeg har aldrig købt en stærk garam masala. Hvilken variant brugte du? :-)

Reply
Jette 11. juli 2023 - 12:12

5 stars
Tak for en velsmagende ret, den er som andre opskrifter helt ok. Det er ikke sidste gang vi spiser dén

Reply
Stinna 11. juli 2023 - 12:30

Dejligt at høre, tusind tak for det :-)

Reply
Cathrine 11. august 2024 - 12:08

Jeg ved ikke om jeg overser det, men hvor mange personer er opskriften velegnet til? :)

Reply
Stinna 14. august 2024 - 10:50

Øv det er forsvundet. Cirka 4 portioner – alt efter tilbehør :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.