Skøn og krydret indisk vegetarret, med kidneybønner og serveret med ris. Da jeg forleden var forbi Aarhus Street Food, fik jeg den skønneste indiske ret i den indiske bod. Retten hed ‘Rajma’ og jeg skyndte mig hjem for at google retten, da den simpelthen smagte så godt, at jeg bare måtte prøve at lave den selv. Så i går aftes besluttede jeg mig for at prøve selv at lave rajma. Jeg har fået inspiration fra en masse forskellige opskrifter og sat ingredienserne sammen, som jeg tænkte de ville smage bedst.
Indisk rajma
Mit bud på indisk rajma får du herunder. Herhjemme blev vi hurtigt enige om, at denne ret smager fantastisk og at vi snarest skal spise den igen. Jeg har desværre aldrig været i Indien, men jeg er vild med indisk mad og synes det smager så skønt, med de mange forskellige krydderier. Lad jer ikke skræmme af alle ingredienserne heri – ingredienserne smager ikke gennemtrængende hver især, men giver en krydderblanding. Rajma betyder vidst bare røde kidneybønner, men jeg har læst mig frem til at det er navnet på denne ret – eller muligvis rajma curry.
Rajma
Ingredienser
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 x 2 cm frisk ingefær
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1,5 spsk. garam masala
- 1 tsk. kanel
- 1/2 frisk rød chili finthakket
- 2 knivspids nelliker
- 2 dåser kidneybønner
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 dl røde linser
- salt retten skal have en del salt
Tilbehør
- brune ris
- frisk koriander
Sådan gør du
- Hak løg, ingefær og hvidløg fint. Kommes på pande med lidt olie.
- Kom alle krydderierne ved. Lad det stege et minut under omrøring.
- Tilsæt kidneybønner, tomat, røde linser og vand.
- Lad retten koge ind, indtil linserne er helt møre. Retten får mere smag, hvis den får lov at simre noget tid.
- Kog ris som anvist på posen.
- Server retten med ris og friske koriander.
- Velbekomme!
19 Kommentarer
Mmmmh, det lyder så lækkert med alle de krydderier!
Tak :-) Det smagte så skønt!
Tusind tak for denne skønne opskrift. Det smagte fantastisk
Dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Super lækker ret! Har lige lavet den til min kæreste her til aften, og vi var vilde med den. Tak! :-D
Ej hvor skønt – mange tak for din tilbagemelding :-)
Jeg laver denne i aften, og overvejer at tilsætte en dåse kokosmælk til retten :-)
Det kan du sagtens – ellers kan du måske lave denne? https://stinna.dk/aftensmad/vegetarisk-indisk-curry.html
Der er kokosmælk i :-)
Hej Stinna
Det lyder som en vildt lækker ret! Jeg bruger tørrede kidneybønner, som jeg udbløder og koger. Hvilken mængde vil du ca. mene er tilsvarende de to dåser, der er angivet? :-)
Kh Josefine
Hej Stinna, det ser fantastisk ud..jeg er inder og bor i Vejle. Jeg er vild med at lave vegetar mad. Jeg spiser kun vegetar og jeg elsker rajma. Men vi tilsætter ingen røde linser i. Du skal prøve uden røde linser for at få en autentisk smag :)
Hej Shraddha, mange tak skal du have :-)
Jeg må prøve uden linser – tak!
Hvor mange personer er retten til?
Familien og jeg har netop spist denne dejlige og smagfulde ret. Vi er ret begejstrede og overmætte
Uh, pas på med Garam masalaen og chilien i den her ret. Jeg fulgte opskriften med udelod chilien, og retten blev stadig uspiselig stærk for denne her gennemsnitlige skandinaviske familie..
Hej. Æv da! Jeg har aldrig købt en stærk garam masala. Hvilken variant brugte du? :-)
Tak for en velsmagende ret, den er som andre opskrifter helt ok. Det er ikke sidste gang vi spiser dén
Dejligt at høre, tusind tak for det :-)
Jeg ved ikke om jeg overser det, men hvor mange personer er opskriften velegnet til? :)
Øv det er forsvundet. Cirka 4 portioner – alt efter tilbehør :-)