573
Peberfrugtlasagne er en anderledes type vegetarlasagne, hvor der er tilsat stegte peberfrugter i saucen. Saucen er blendet helt fint og giver en skøn, cremet lasagne.
Opskrift på peberfrugtlasagne
Elsker du også lasagne? Så prøv denne skønne vegetariske lasagne med peberfrugtsauce og hjemmelavet mornaysauce. Lasagnen er cremet og virkelig skøn!
Peberfrugtsauce
Antal: 4 portioner
Redskaber
- Form – en metalform på cirka 22 x 32 cm.
Ingredienser
Peberfrugtsauce
- 4 stk. store tomater
- 4 stk. røde peberfrugter
- 2 stk. store løg
- 3 spsk. olivenolie til stegning
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 flaske passata 700 ml – svarer til cirka 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. rød basilikumpesto
- salt og peber
Mornaysauce
- 50 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl sødmælk
- lidt revet muskatnød
- 1 kugle mozzarellaost
- salt og peber
Ekstra
- 1 pakke lyse lasagneplader
- 1 håndfuld smagfuld ost til gratinering – gerne parmesan vesterhavsost eller lignende
Sådan gør du
Peberfrugtsauce
- Start med at hakke løg og hvidløg groft. Saucen skal blendes, så du behøver ikke at finthakke det.
- Skær peberfrugter og tomater i mindre tern.
- Kom olie i en gryde.
- Svits grøntsagerne i cirka 10 minutter under omrøring. Det skal ikke brunes, men blot steges en smule mørt.
- Tilføj de øvrige ingredienser og lad grøntsagerne stege til peberfrugterne er helt møre. Blend derefter saucen til en helt ensartet konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Mornaysauce
- Mens saucen simrer, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig.
- Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
- Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
- Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
Samling og bagning
- Kom lidt olie i et ildfast fad. Kom et lag lasagneplader nederst. Derefter et lag grøntsagssauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce. Jeg lavede cirka fire lag.
- Drys med en håndfuld ost.
- Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft til den er gylden. Prik i den for at teste, om pladerne er færdige.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.