Peberfrugtlasagne er en anderledes type vegetarlasagne, hvor der er tilsat stegte peberfrugter i saucen. Saucen er blendet helt fint og giver en skøn, cremet lasagne.
Opskrift på peberfrugtlasagne
Elsker du også lasagne? Så prøv denne skønne vegetariske lasagne med peberfrugtsauce og hjemmelavet mornaysauce. Lasagnen er cremet og virkelig skøn!
1flaskepassata700 ml – svarer til cirka 2 dåser hakkede tomater
1spsk.tomatpure
1spsk.eddike
1spsk.rød basilikumpesto
salt og peber
Mornaysauce
50gsmør
3spsk.hvedemel
5dlsødmælk
lidt revet muskatnød
1kuglemozzarellaost
salt og peber
Ekstra
1pakke lyse lasagneplader
1håndfuldsmagfuld ost til gratinering – gerne parmesan vesterhavsost eller lignende
Sådan gør du
Peberfrugtsauce
Start med at hakke løg og hvidløg groft. Saucen skal blendes, så du behøver ikke at finthakke det.
Skær peberfrugter og tomater i mindre tern.
Kom olie i en gryde.
Svits grøntsagerne i cirka 10 minutter under omrøring. Det skal ikke brunes, men blot steges en smule mørt.
Tilføj de øvrige ingredienser og lad grøntsagerne stege til peberfrugterne er helt møre. Blend derefter saucen til en helt ensartet konsistens.
Smag til med salt og peber.
Mornaysauce
Mens saucen simrer, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig.
Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
Samling og bagning
Kom lidt olie i et ildfast fad. Kom et lag lasagneplader nederst. Derefter et lag grøntsagssauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce. Jeg lavede cirka fire lag.
Drys med en håndfuld ost.
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft til den er gylden. Prik i den for at teste, om pladerne er færdige.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.