Annonce for HelloFresh
HelloFresh har spurgt, om jeg ikke vil dele én af deres opskrifter med jer her – og jeg har valgt denne nemme pastaret – opskriften kalder de for ‘Tagliolini Toscana’. En skøn pastaret med bagt squash, peberfrugt og rødløg – sammen med tomatsauce og sprød topping. Toppingen er lavet af pankorasp stegt sammen med parmesan – og passer så skønt til pastaretten.
Opskriften er udviklet af HelloFresh, som leverer forskellige slags måltidskasser, tilpasset den enkelte familie – både hvad gælder antal personer og antal retter. Hver uge er der 16 forskellige retter at vælge ud fra – og altid forskellige vegetariske opskrifter – og fælles for dem er, at de er fyldt med smag.
Jeg er blevet inspireret til forskellige nye smagskombinationer – og denne pastaret er ingen undtagelse. Især den sprøde topping er virkelig lækker. Fælles for opskrifterne i måltidskasserne er, at det er med ganske få ingredienser – og alligevel fyldt med ny inspiration.
Pasta med bagte grøntsager
Opskriften er nem, smager skønt og tager næsten ingen tid at lave. Retten er derfor en perfekt hverdags-ret og tager 30 minutter at lave.
Opskriften herunder rækker til 2 personer.
Pasta med bagte grøntasager
Ingredienser
Bagte grøntsager
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1 stk. squash
- 1 stk. rødløg
- olivenolie
- salt og peber
Hvidløgspangratto
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. citron
- 20 g hård ost (fx parmesanost)
- 30 g pankorasp
Tomatsauce
- 1-2 dl pastavand
- grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 håndfuld frisk basilikum
Servering
- 250 g tagliatelle (eller anden frisk pasta)
Sådan gør du
Bagte grøntsager
- Start med at forvarme ovnen til 200°C varmluft.
- Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
- Skær peberfrugt i strimler og squash i tynde, halve skiver. Skær rødløget i både.
- Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olivenolie over og drys med salt og peber. Bages i ovnen i cirka 15 minutter.
- Kog pasta i 3-4 min (gem en smule pastavand).
- Si vandet fra. Hæld pasta tilbage i gryden. Vend med en smule olivenolie.
Hvidløgspangrattato
- Nu skal den sprøde topping laves. Hak hvidløg og basilukum fint.
- Riv citronskal fint på et rivejern.
- Kom en smule olivenolie på en stegepande.
- Steg pankorasp og revet ost i 3 min, eller indtil gylden og sprød.
- Tilsæt nu citronskal og 1 fed fintrevet hvidløg. Steg i 1 min. Krydr med salt og peber. Hæld det i en skål.
Tomatsauce
- Kom nu lidt olie en samme stegepande, hvor du før lavede rasp.
- Tilsæt tomatsauce og resterende hvidløg. Svits i 30 sek.
- Tilsæt pastavand og grøntsagsbouillon. Krydr med salt og peber. Skru ned til middelvarme og lad simre i 3-5 min. Tag panden af varmen.
Servering
- Tilsæt basilikum og pasta. Vend det hele sammen.
- Anret pasta i dybe tallerkener.
- Top med ovnbagte grøntsager, pangrattato og lidt basilikum basilikum.
Vegetarisk måltidskasse
Jeg har efterhånden modtaget en del måltidskasser fra HelloFresh – og jeg er vild med deres vegetariske udvalg af opskrifter. På hjemmesiden kan man både vælge med-eller uden kød, men jeg vælger som sagt de vegetariske retter. Opskrifterne er nemme og retterne er pakket på en genial måde. Hver ret er pakket i hver sin papirspose, hvortil der er en opskrift med fremgangsmåde til.
Opskrifter med pasta
Denne opskrift er som sagt udviklet af HelloFresh måltidskasser. Hvis du er vild med pasta, så vil jeg også anbefale dig at prøve min pasta i auberginecreme eller pasta med grøntsagssauce.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.