One pot pasta med cremet sauce og grøntsager. Onepots er den ultimative hverdagsret, hvor alle ingredienser blot kommes i en gryde eller pande og tilberedes. Det giver minimal opvask og gør aftensmaden virkelig nem.

Vegetarisk one pot pasta
Min opskrift på one pot pasta er med grøntsager, svampe og en krydret sauce. Jeg bruger fuldkornspasta når jeg laver onepot, men du kan bruge lige den type pasta du har lyst til. Idéen med onepot pasta er, at alle ingredienserne kommer i gryden på én gang. Både pasta, vand og grøntsager. Så koger retten i cirka 20 minutter (eller til pastaen er mør). Hold gerne lidt igen med væsken – der kan være forskel på, hvor meget vand forskelligt pasta suger. Retten skal blive cremet og ligne det sidste billede.
Vegetarisk one pot pasta
Ingredienser
- 400 g spaghetti , jeg bruger fuldkorn
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lile dåse kokosmælk (1,5-2 dl)
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- 6-8 dl koldt vand
- 1 stk. løg
- 1 fed hvidløg
- 200 g svampe fx champignon
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 dåse sorte bønner
- 10 stk. cherrytomater
- 1 tsk. mørk balsamico
- 2 tsk. tørret timian
- Lidt chili
- 1 tsk. røget paprika
- salt
Sådan gør du
- Find en stor gryde eller pande frem. Kom spaghetti, hakkede tomater, kokosmælk, grøntsagsbouillonterning og vand i.
- Hak løg og pres hvidløget. Skær svampe i små tern og tomater i kvarte. Tilsæt det til gryden.
- Tilsæt resten af ingredienserne og kog retten, til spaghetti er møre. Rør gerne lidt rundt undervejs, så spaghettien ikke klistrer sammen.
- Smag til med salt og server. Velbekomme.
One pot med grøntsager
Onepot er én af de retter, som er allernemmest at lave. Hvis du vil prøve andre nemme hverdagsretter, så kan jeg også anbefale denne vegetariske cremede onepot pasta eller asiatisk one pot pasta.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.